Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Boots of Haste, Time ring, Haste (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84186)

Matos 08-07-2006 19:32

Boots of Haste, Time ring, Haste

Mam pytanie na jakim levelu oplaca sie kupic BOH'y, i ile dodają speeda BOH, i Time ring ?? Za ile kupic??

druidek12 08-07-2006 19:35

Bohy dają 20 lvli, time ring 30lvli
To twoja sprawa na którym lvlu chcesz kupić bohy. Ja kupiłem na 24, najszybciej jak tylko mogłem, ponieważ to było wtedy moje marzenie.
Wielu ludzi uważa, że bohy kupić warto na 40 lvlu.

Nieugiety 08-07-2006 19:39

Time ring mozesz kupic na kazdym lvlu.
Bohy polecam gdzies od 30, aby je obronic jak cos i latwo nie padac.

malas menilan 08-07-2006 19:47

a ja polecam zajrzeć na strone http://erig.net

tam możesz obliczyć jak będziesz biegać używając różnych przyspieszaczy.

od któego lvlu kupic ? to zalerzy po co ci one. jezeli poprostu chcesz sie troche szybciej przemieszczac to nie ma to sensu.

np bieganie po kazo w bohah w kopalniach itd. bohy sie przydaja paladynowi 60+ (wtedy może chodzic na GSy) no i postacią magicznym. Bohy dla knighta to w zasadzie taki wydatek ktory moze byc ale jak go niema to nikt się nie popłacze

Xardasus 08-07-2006 19:52

male sprostowanie bohy daja 20 lvl do 40 lvl okolo pozniej coraz wiecej np na 100 bohy daja 40
btw:byl juz taki temat i tam byl link do tabelki z all np lvl 40+boh+utani hur=speed 80lvla
podaje tylko przyklady nie musi sie zgadzac

Lasooch 08-07-2006 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xardasus
male sprostowanie bohy daja 20 lvl do 40 lvl okolo pozniej coraz wiecej np na 100 bohy daja 40
btw:byl juz taki temat i tam byl link do tabelki z all np lvl 40+boh+utani hur=speed 80lvla
podaje tylko przyklady nie musi sie zgadzac

Małe sprostowanie - BoHy zawsze dają 20 lvl, co równa się czterdziestu bliżej niesprecyzowanym jednostkom.

40+BoH+utani hur=92, a nie 80. A z utani gran hur 136.

Tahrus 08-07-2006 20:05

kup na levli około 25

druidek zmień ten avart!!
co ty sobie myszlisz!!
mieć avart z byłym Papieżem i napisać Go away noob??

Lasooch 08-07-2006 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tahrus
kup na levli około 25

druidek zmień ten avart!!
co ty sobie myszlisz!!
mieć avart z byłym Papieżem i napisać Go away noob??

a) avatar.
b) tam nie chodzi o mówienie do papieża (po polsku piszemy z małej), że jest nub i żeby sobie poszedł, jeno o jego gest, jakby jakiegoś napka odganiał. Chociaż może faktycznie urażać uczucia religijne, nie do końca jest imho stosowny, aczkolwiek nie obraźliwy dla papieża. Przynajmniej ja go tak rozumiem.

Tahrus 08-07-2006 20:27

No może źle zrozumiałem ale i tak niech zmieni!! Od kiedy papierz tak mówi??

Piotrek Marycha 08-07-2006 22:01

no tahrus ma racje, jest jednak ten niesmak...

mlodysiwek 08-07-2006 23:03

Druidek za taki avator to bym ci dal bana na internet.. :/ nawet jezeli jestes ateista, szatanista czy wiezysz w podwodne cywilizacje i swietgo mikoloaja to powinienes docenic tego czlowieka za czyny i sposob w jaki zyl...

Lasooch 08-07-2006 23:11

Panowie, bo tu widzę zaraz do rękoczynów dojdzie... on nie obraża papieża, panimajet'? Co prawda avatar nadaje się przede wszystkim do zmiany, bo ani on śmieszny, ani szczególnie ładny etc etc, i dodatkowo może kogoś urazić. W każdym razie - po co takie ostre reakcje?... Opanujcie się.

Cristiano Lisek 08-07-2006 23:49

male pytanie:
czy nie jest tak ze paladyn jest szybszy od innych profesji?
kiedys gdzies to wyczytalem chyba wlasnie na tibi.pl i zeby sprawdzic to sie scigalem ja 30 lvl knight z 30 lvlem palkiem i byl szybszy a bohow nie mial
wiec jak to jest?

Spatrax 09-07-2006 09:47

Heh na erig.net sprawdzalem i z strong haste + boh + t-ring biegam jak 190lvl :]

druidek12 09-07-2006 10:33

Jak chcecie gadać o moim avatarze to stwórzcie oddzielny temat...

W tym avatarze (może niedokladnie widać ale jakbyście zobaczyli go w normalnym rozmiarze...) chodzi o to, że papież odgania n00ba, kapiszi?

@mlodysiwek
A ja tobie za nick, siwcu, za nicki sie dostaje dożywotnio. Jestem katolikiem, a nie tak jak ty o sobie mówiles ze "ateista, szatanista czy wiezacy w podwodne cywilizacje i swietgo mikoloaja"

A poza tym wy, kobiety lekkich obyczajów, ZNALAZŁEM (specjalnie podkreślone dla noobów z góry...) ten avatar na stronie. Aż mi sie płakać chce, jak widze posty takich n00bów jak wy. Jedynie Lasooch jakoś sie zachowywał, przetlumaczył dobrze, bez agresji, a nie tak jak wy ze "męski narząd płciowy, męski narząd płciowy, kobieta lekkich obyczajówa uwielbiam jeść bananyana w dupe" itd. itp.

@down
sprawdź na Erig.net mężczyzno lekkich obyczajów

<<<Kiemi>>> 09-07-2006 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez druidek12
Bohy dają 20 lvli, time ring 30lvli

ee...przepraszam? kto ci takie bzdury nagadal? Dowiedz sie pierw prawdy a dopiero pozniej gadaj...czyli jezeli mam 8 lvl i naloze Bohy+Time ring to bede zapie****ał jak 58lvl?! :fool:

@Topic

Nie pytaj sie na ktorym masz kupic Bohy a na ktorym Time ringa a na ktorym jeszcze Haste'a....to jest twoj wybor...masz 40-50k kupuj Bohy...to jest jedynie twoja decyzja :confused:

Ranveld 09-07-2006 17:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <<<Kiemi>>>
ee...przepraszam? kto ci takie bzdury nagadal? Dowiedz sie pierw prawdy a dopiero pozniej gadaj...czyli jezeli mam 8 lvl i naloze Bohy+Time ring to bede zapie****ał jak 58lvl?! :fool:

Tak, będziesz zapie****ał jak 58lvl... A tutaj masz dowód jak nie wierzysz.

Arcydemon 09-07-2006 17:11

Cytuj:

sam garasz bzdury !!! x(
on ma racje, na 8 lvl z bohami i TM będziesz "zapie****ał" jak 58 lvl x(

@down:

szybszy o sekundy :P

Lasooch 09-07-2006 17:11

Cytuj:

Nie wiem, ile daje t-ring, ale czemu niby nie?! :fool:

Na utani gran hur z bohami na 40 lvl biegasz jak 130+. Dziwne?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:07.