Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe potwory (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84710)

Dabek 12-07-2006 17:54

Nowe potwory

Zgodnie z obietnicą, tym razem przyjrzymy się bliżej żeglarskim opowieściom o dziwnych kreaturach zamieszukjących nowy teren, tajemnicze Shattered Isles.

Mimo tego że krajobraz Shattered Isles wydaje się spokojny i kwitnący, ta idylla jest zwodnicza. Nie wszystkie stworzenia są tak nieszkodliwe jak skrzeczące mewy. Wielu rozbitków zostało zaatakowanych przez niewinnie wyglądające płazy, takie jak wielokolorowe żaby i oślizgłe ropuchy. Jeszcze niebezpieczniejsze są kolczaste żółwie czy krwawe kraby. Prawdziwą plagą Mórz Południowych są jednak piraci. Nie ma marynarza który nie zadrży na myśl o zauważeniu posępnej czarnej flagi na horyzoncie, a niewielu z tych którzy musieli stawić czoła tym okrutnym łupieżcom i zręcznym szermierzom przeżyło aby móc o tym opowiedzieć. Jeszcze większa grozę budzą ci żądni krwi korsarze którzy przewodzą swojej braci dzięki byciu najdzikszymi i najbezwzględniejszymi ze wszystkich z nich. Plotki głoszą że ci morscy szakale są tak źli, iż pokonali samą śmierć, i kontynuują swoją przeklętą egzystencję nawet zza grobu

Ale to nie wszystko! Mówi się że mroczny kult ma wiele kryjówek na Shattered Isles. Historie mówią o ponurych rytuałach i krwawych ofiarach, ale żaden rzetelny dowód na ich poparcie nie został na razie znaleziony. Przerażającą rzeczywistością jest za totajemnicza rasa gadów zwanych Quara. Przez wiele lat uważane za wytwór wyobraźni odurzonych rumem żeglarzy, te dziwne kreatury udowodniły swoje istnienie napadając Liberty Bay, siejąc zniszczenie:

http://images.tibia.pl/teaser2006/quara2.jpg
Quara Constrictor Scout (filoetowy) i Quara Hydromancer Scout (zielone)

Więcej zdjęć znajdziecie na innych supported fansites.

PeJ~ 12-07-2006 17:55

No to to coś wnosi :)
Mam nadzieje, że żadna z ras piratów nie będzie magiczna, albo przynajmniej ta "odmiana" będzie oddzielona od innych np. na wyższym poziomie statku
First!

Szaryy 12-07-2006 17:58

:O fajnie ;]

second :P

Rafciu Mistrz 12-07-2006 18:00

CipSoft coraz więcej pokazuje ;) Update zbliża się wielkimi krokami.. KUP PACC JUŻ DZIŚ! xD

Zapowiadają się ciekwe questy :>

krwawe kraby rox! xD

Amfane Weja 12-07-2006 18:05

No. To będzie ciekawe... tylko pewnie zrobią potwory, na które nie będę się mógł wybrać na moim 21lvl:D Ale i tak kupie sobie PACC:evul:

Serex 12-07-2006 18:08

Mam nadzieje że to nie będzie kolejny niewypał

Priest 12-07-2006 18:09

Potwory nawet fajne i ciekawie wykonane ;) , ale te z tibianews.com nie sa za ladne ...:( ale coż ... i tak kupie pacc i pozwiedzam nowe tereny :p

Momus 12-07-2006 18:10

inne fan site-y były duuuużo szybsze od was :confused: tibianews też się ociągła...
ale i tak macie najlepszego ss-a :)
w końcu jakieś konkrety. dużo nowych creatur będzie.

Lord Gumio 12-07-2006 18:12

NO nareszcie jakies ciekawe informacje o upku ciekawe jak moj palek poradzi sobie z tym Creaturami =]

skt666 12-07-2006 18:12

Gz!

No No Update zbliza sie wielkimi krokami chyba bedzie trzeba zainwestowac w pacc... gra z update na update robi sie coraz bardziej rozbudowana i przez co ciekawa... przyciaga swoimi opcjami... Poprostu tibia! :D BRAWO GM! :)

Nortonus 12-07-2006 18:12

Łał :D Obstawiam, że będzie jeszcze z 6-8 teaserów i podczas tych ostatnich uruchomią TS.. A później UPek ^^

Ashlon 12-07-2006 18:14

Znowu kalka gs/wildwarriorow/ghouli/necro?

Cedric 12-07-2006 18:28

Nie wiem czemu ale mysl o nadchodzącym update mnie dobija :/

Monte 12-07-2006 18:30

Cóż to za odrażające stworzenia na http://www.tibiamx.com.mx/ ; )

Paloran 12-07-2006 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skt666
No No Update zbliza sie wielkimi krokami chyba bedzie trzeba zainwestowac w pacc... gra z update na update robi sie coraz bardziej rozbudowana i przez co ciekawa... przyciaga swoimi opcjami... Poprostu tibia! :D BRAWO GM! :)

Co maja do tego gm-owie?

A tak moim zdaniem te potowry sa conajmniej brzydkie ... Rozumiem ze takie zaby tropikalne sa bardzo kolorowe ale to wyglada jak chdozace teletubisie -.-

-=DanieL=- 12-07-2006 18:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez skt666
BRAWO GM! :)

Hahahahaha, chyba CipSoft a nie GM looooool.

Co do update to wygląda ciekawie :d szczególnie te ostatnie z pokazanych potworków.

Cedric 12-07-2006 18:33

A ja z każdym updatem sie boje że Cipy znowu powalą mnie jakimś absurdalnym pomysłem typu soul...

Sashion 12-07-2006 18:38

OMG myslałem ze ci piraci beda troche lepiej zrobieni : / Wogole te potwory jakos mi się nie podobają =(

Medivh Shady 12-07-2006 18:42

Hm... :P Duzo podobienstw do piratow z karaibow ;P "Plotki głoszą że ci morscy szakale są tak źli, że pokonali samą śmierć, i kontynuują swoją przeklętą egzystencję nawet zza grobu" to z pierwszej czesci piratow ;P

a te nowe potworki to przypominaja mi te z 2 czesci ;)

ale mam nadzieje ze nie skopia tego uptade i bedzie oplacalne expie na nowych potworkach , bo na malpach i lizardach malo kto expi bo sa nie oplacalne , no i mam nadzieje ze dodadza nowe tereny z dragami hydrami itp ;)

Terranova 12-07-2006 18:44

Lol te potwory to śmiech na sali, wygladaja jak .... . Jedynie piraci wygladaja w miare ale tez nie wszyscy. Z tego co widze to kolejne kopie potworow wedlug schematu, potworek melee, dystansowy i magik, wszystkie z jednej rodziny, kraby wygladaja jak jakies mutanty, mysle, ze to piraci skrzywili im kod genetyczny krzyzujac je z pajakami. Do kompani dziwnych krabow dolacza jakies rozlazle mackowate cos. Lepiej juz mogli zrobic osmiornice, trytony, syreny - chociaz by do tibii pasowalo, a nie taki badziew.
Sux, sux, sux...
Najfajniej wyglada skrzynka ze skarbami, ale pewnie jej nie bedzie mozna zdobyc.
Fajny jest takze herszt piratow i ci czarni.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:47.