Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Sposób na keylogery? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84748)

Robee 12-07-2006 21:44

Sposób na keylogery?

W menu start/programy/akcesoria/ułatwienia dostępu jest takie coś jak klawiatura ekranowa. Gdy klikasz np. na przycisk "p" to wyświetla się "p". Jakby się tak passy wpisywało do Tibii przez taką klawiaturę to keylogger by to wychwycił?

Tahrus 12-07-2006 21:46

No napewno przecież to do Tibi wpisujesz

Abdrus 12-07-2006 21:49

a jak mam na dysku zapisane passy i będe to kopiował i wklejał w tibie to też to wychwyci ??

Provezano 12-07-2006 21:49

To raczej nic nieda.Wkońcu to tylko ulatwienie żeby pisac za pomocą myszki...

Nadrill 12-07-2006 21:50

Tak.10 znaków

Lasooch 12-07-2006 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tahrus
No napewno przecież to do Tibi wpisujesz

Nab!

Keylogi zapisują to co piszesz na klawiaturze, a nie to co piszesz w Tibii. Myślisz, że nie ma cenniejszych rzeczy od Twojego brass armora? Otóż są! Na przykład konta bankowe.

Ale nie wiem, czy z takiej klawiatury spisuje.

A kopiowanie passów wychwyci -> podgląd schowka.

Phoelerius 12-07-2006 21:53

LOLs-.-

Twoje haslo jest przechowywane w pamieci komputera podczas grania, i dla keyloggera to nie ma naprawde znaczenia czy on je sobie weznie zaraz po wpisaniu passow, czy po 5 min jak juz sie do gry zalogujesz.
Mozna to latwo sprawdzic, zaloguj sie do gry potem zmien swoje haslo na tibia.com i zaraz po tym sprobuj sie przelogowac/zalogowac na inna postac na twoim koncie uzywajac ctrl+g.

Jedyna metoda na keylogery to sprawny program AV + Firewall + uzytkownik komputera ktory potrafi logicznie myslec, no i oczywiscie nie uzywanie wspomagaczy... a jezeli sie dalej boicie/boisz o strate konta to zainstaluj Linuxa i badz zawsze pewny w 100% ze nie stracisz konta.

boorex 12-07-2006 21:53

Keylogger wychwytuje wszystko co klikniesz na keybordzie, WSZYSTKO. Nawet spacje badz enter ... A kopiowanie moze cos dac ale niektore keyloggery robia zrzuty z ekranu ofiary i moze to tez nic nie pomoc =)

Tahrus 12-07-2006 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nab!

Keylogi zapisują to co piszesz na klawiaturze, a nie to co piszesz w Tibii. Myślisz, że nie ma cenniejszych rzeczy od Twojego brass armora? Otóż są! Na przykład konta bankowe.

Ale nie wiem, czy z takiej klawiatury spisuje.

A kopiowanie passów wychwyci -> podgląd schowka.

Nabem jesteś.

Przecież jak napisał Phoelerius keylogery czytają pamięć komputera i wychwycają. Tak więc jeżeli na tej kawiaturze bedzie pisał to się w tibi pokazuje i to komputer do pamięci bieże i keyloger czyta.

dreggi 12-07-2006 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Nab!

W kontach bankowych nie wpisujesz wszystkich cyfr, np: masz konto 123456789. Kiedy sie luogujesz musisz wpiscać na przykład:
_ _ xxx_ _ xx
czyli: 12xxx67xx

a nastepnym razem na przykład:
x_xx_ _ _xx_

morwi 12-07-2006 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi
W kontach bankowych nie wpisujesz wszystkich cyfr, np: masz konto 123456789. Kiedy sie luogujesz musisz wpiscać na przykład:
_ _ xxx_ _ xx

x_xx_ _ _xx_

co ty gadasz ?:| jak ja sięloguje na konto na pkobp.pl to wpisuje nr. klienta i hasło zawsze całe i nei ma tam żadnych kombinacji

Lasooch 12-07-2006 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tahrus
Nabem jesteś.

Przecież jak napisał Phoelerius keylogery czytają pamięć komputera i wychwycają. Tak więc jeżeli na tej kawiaturze bedzie pisał to się w tibi pokazuje i to komputer do pamięci bieże i keyloger czyta.

Tobie ewidentnie chodziło o to, że dlatego, że wpiszesz w 'tibi' (Tibii, psia krew, ii!)to zapamięta. Nie dlatego, że to jest w pamięci, tylko dlatego, że akurat w Tibii. A przynajmniej jest to jedyny logiczny wniosek nasuwający się z Twojej poprzedniej wypowiedzi.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi
_ _ xxx_ _ xx

x_xx_ _ _xx_

Nawet jeśli, to pare prób i i tak hax0r pozna Twoje pełne dane :*

$corcerer 13-07-2006 01:42

Zależnie od sprytu autora programu: tak/nie.

Likwidator 13-07-2006 02:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phoelerius
Twoje haslo jest przechowywane w pamieci komputera podczas grania, i dla keyloggera to nie ma naprawde znaczenia czy on je sobie weznie zaraz po wpisaniu passow, czy po 5 min jak juz sie do gry zalogujesz.

Gówno wiesz a się wypowiadasz X(

@topic

Jak napisał $cor to zależy od keya ale powiem że jutro sprawdze te najpopularniejsze i zobacze jak to wygląda

dreggi 13-07-2006 13:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi
co ty gadasz ?:| jak ja sięloguje na konto na pkobp.pl to wpisuje nr. klienta i hasło zawsze całe i nei ma tam żadnych kombinacji

hmmm. ja sam nie amm konta (15 lat :((() ale widziałem jak stara sie loguje i tak było. Wiec spokojnie, może w twoim banku jest inaczej :P

emilok 13-07-2006 14:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi

https://ssl.bsk.com.pl/bskonl/login.ac
Wpisz jakiegokolwiek użytkownika i spróbuj się zalogować.

Ile banków tyle sposobów.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:04.