Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Slime Place? Gdzie na Facc? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=84786)

Chuck Yellow 13-07-2006 08:55

Slime Place? Gdzie na Facc?

Chcialbym sie dowiedziec gdzie sa slime place'y typowe do nabijania skili dla knighta? znam dwa oba sa w ab ale moze ktos zna bezpieczne i dobre?

ja znam takie :

1. w podziemiach ab (najlepiej zaprowadzic go do domku i skilowac ale natezenie ludzi jest tam duze :(
2. w hellgate w drodze na poludniowy zachow tzn. w strone dwoch beho :P

a wy jakie znacie? za pomoc z gory dziekuje, bo na celescie wszystko zawsze zajete :(

Royal Guard 13-07-2006 09:08

Ja znam jeszcze w domku Black Knighta (trzeba miec klucz) i od biedy w podziemiach Ancient Temple pod Thais (tam zalecane parcele).

Derid 13-07-2006 09:13

W kopalni w Kazordoon jest spory place slimów, idealnych do skillowania :)

Chuck Yellow 13-07-2006 09:20

masz racje w jednej z kopaln w kazo jest masa slimow, ale ja chcialbym taki place gdzie nikt cie w razie czego nie ropnie do gory do guardow jak bedziesz afk :( chwilowo :]

matiiii 13-07-2006 09:56

W DC kolo Beho na -2. Mam opisac czy wiesz o co chodzi?

Zupka_Chinska 13-07-2006 09:58

Na Ghostlandzie koło carlin, w południowo-zachodniej części respi się slim, lecz akurat na moim świecie ( Azura - Normal PvP ) było tam trochę ludzi, ale spróbować zawsze można ;).

Chai Renn 13-07-2006 10:05

Nie chce robić nowego tematu więc pytam sie tutaj od jakich skili moge skilować na slimach ??

Vanzi 13-07-2006 10:44

Na południe od Thais, w podziemiach Whiteflower Temple. Aby wejść potrzeba kilofa więc natężenie noobów jest zerowe, dla lepszego efektu można podlurować 2 DSy pod wejście i mamy spokój. Są tam bodajże 2 Slimy, a najlepsze miejsce do ustawienia się jest przed bramką lvlową do Banshee (jej się ropnąć nie da bo są tam schody).

@up
Nawet od 60/60, ale: duży zapas fooda i zmienianie Slime co 1-2h. Mnie Slime hitują nawet przy skillach 90/90, a po paru godzinach treningu potrafie nawet za 90 oberwać!

Chuck Yellow 13-07-2006 10:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matiiii
W DC kolo Beho na -2. Mam opisac czy wiesz o co chodzi?

Dark Cathedral wiem gdzie to ale okolica nie ciekawa zreszta tak jak moj przedmowca powiedzial ze zbierze nawet za 90 hita to i wracac z DC na yellow hp to ryzyko :/

ale dzieki , na wiekszym lvl sie przyda :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vanzi
Na południe od Thais, w podziemiach Whiteflower Temple. Aby wejść potrzeba kilofa więc natężenie noobów jest zerowe, dla lepszego efektu można podlurować 2 DSy pod wejście i mamy spokój. Są tam bodajże 2 Slimy, a najlepsze miejsce do ustawienia się jest przed bramką lvlową do Banshee (jej się ropnąć nie da bo są tam schody).?

Mozesz dac jakas mapke? chocby nawet pogladową? bo jestem z kazo i nie zaczesto bywam w thais.

Celoz 13-07-2006 10:59

-> mapka respawnu heggemona

Burakou 13-07-2006 12:21

Slime'y koło Blood Herba (bardzo dużo miejsc do stania z potworkiem)
Slime'y koło Beholdera
Bk house
Dwa slimki koło trolli
Gdzieś koło Ghost Land (kręci się tam dużo ludzi)
Dużo slimków na POHu

Chai Renn 13-07-2006 13:57

Nawet od 60/60, ale: duży zapas fooda i zmienianie Slime co 1-2h. Mnie Slime hitują nawet przy skillach 90/90, a po paru godzinach treningu potrafie nawet za 90 oberwać![/quote]

Czy musze od 60/60 skili skilowac na skilach moge jusz zaczac skilowac na skilach od skili 55/55 o jedzenie sie nie martwie mam bp grzybów

kołbaś 13-07-2006 14:05

zeby nie robic nowego tematu a gdzie znajde slimy do expienia sorcem 23 lvl bo musze szybko 8k expa zdobyc a na slimach mi sie expi najlepiej

Flisik 13-07-2006 14:13

Poszukaj na Foldzie, tam jest chyba z 5 dobrych respów do skilenia.

Damus Sarmii 13-07-2006 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik
Poszukaj na Foldzie, tam jest chyba z 5 dobrych respów do skilenia.

Kolega Kolbaś wyraźnie napisał że chodzi mu o respy slimów do EXPIENIA a nie do SKILOWANIAB)

Celoz 13-07-2006 15:57

kazordoon (na samym południu jest taka wnęka, w którą można wejść i wtedy cie max 2 potwory atakuja.

Thero 13-07-2006 16:05

Mozesz tez isc na Slime'y obok Venore (Po drodze do Amazonek w dół i tunelem na wschód).

Chuck Yellow 13-07-2006 17:55

Jeden slime tez jest na molts , dziennie chodzi tam max. 5 osob, wiec 0 nobkow , ale mozna tam dojsc jedynie przechodzac bramke lvlowa 30 wiec na 20 lvl miejsce niedostepne :P

ale labirynt daje duzo mozliwosci i fajnie sie skiluje xD

Vanzi 13-07-2006 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chuck Yellow
Mozesz dac jakas mapke? chocby nawet pogladową? bo jestem z kazo i nie zaczesto bywam w thais.

Najpierw idź do pzone, tutaj. Schodzisz na -1 (są tam 2 bugi) i w górnej części używasz kilofa i schodzisz na -2. Potem w lewo i w dół. Potem w prawo idziesz po Slime, lurujesz go spowrotem do skrzyżowania i idziesz w dół do drzwi :) Znajdziesz.

Mlecziii 14-07-2006 01:20

Slimy są praktycznie wszedzie . Co do tych w kaz to tam są 0 szanse na ropniącie guardów bo silmy są natym samym poziomie co guardy , hyba że jak bądziesz wracał to możesz napotkać ropniętego . W DC opucz tych w DC hodzi bodajże 1 slim obok DC .Odradzam ci skillac w troll mount bo tam jest dużo PK . Radze skillac na slimah w desert (zlurować je do pokoju z w którym widać duzo fd ;> tuż koło wyjśćia) praktycznie mało ludzi tamtędy hodzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:28.