![]() |
Do Klientów Chello (kicki)
Od jakiegos czasu mam w Chello kicki - malo tego... koledzy którzy graja na innych swiatach a maja Neta z chello tez maja kicki w tym samym momecie co ja .
W momecie kicka moge przegladac strony internetowe O.o (nieraz sie zdaza ze nie moge) Pisalem juz Do serwisu Chello i powiedzieli ze z moim modemem jest wszystko ok -.- Dlatego chce sie zapytac czy inni ludzie (z poza mojego miasta <osiedla>) maja kicki w Chello. (mam chello od 1 roku -kumple z 2 lata i dopiero teraz sie kicki zaczely ;o) A tak po ludzku ... Przez tego Je**nego neta pacc sie marnuje xD |
Moze to powod ze masz zmienne IP i jak sie "zmeinia" to net dalej dziala a kicka ci daje na pare sec.
nie wiem czy ci chodzi o kicka np. na 10 min czy taki ze cie wywala do wyboru postaci i grasz dalej, bo ja miaelm tak z osiedlowka ale zamowilem Ip publiczne i nie mam takich kickow ze wywala tam na 5 sec ale czasem sie zdaza ze neta odcina np. na 30 min ale to wina dostawcy (skomur Suxx) |
To nie wina twojego neta(providera) tylko wadliwego routera we Frankfurcie, wiecej o tym mozesz przeczytac:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=84534 http://forum.tibia.com/forum/index.p...readid=1297708 |
Kick jest na okolo 3 minuty ;) WIec potworki dadza rade mnie zabic :]
Dzieki za te linki ;p |
Nie bijcie
Sorry za lekka archeologie ale nie chccialem otwierac nowego watku :P otoz od kilku dni [2 tyg] mam straszne lagi :/ mam interent w chello i chcialem takze was spytac czy macie taki sam problem :/
|
nik nie ma z tym problemow?? ;P:baby:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Mam chello i od okolo 2 tygodniu mam wysokie pingi do wszystkich zagranicznych serverow (tibia, cs itp). Wystepuja one tylko od okolo poludnia. Powiedzieli w chello ze zaczna monitorowac mi modem i juz to robia tydzien ;p
|
Wszyscy teraz z internetem z chello maja problemy. Przeczekaj jakis czas. Ladna pogoda to wyjdz na dwor.
|
LoL - do skadowania ;D Nie spojrzałem na date i myślałem, że o pierwszy post chodzi :confused:
|
Dzwoniłem na infolinie i mila pani powiedziala ze sa przeciazenia i pracuje siec na 110% w godzinach szczytu i dlatego problemy, usuwaja usterke i polepszaja ta siec do 15 marca ma byc all ok juz. tyle sie dowiedzialem jak cos to dzwoncie 9480 i pytajcie...
mam nadzieje a chello zalozylem tydzien temu, myslalem ze lepsze od neo,a narazie zawod... |
Cytuj:
|
Hm, mam Chello, ale jakichś nadzwyczajnych lagów nie mam... parę razy zdarzyły się kicki (całe szczęście w depo :P) ale ogólnie nic specjalnego... Może to poprostu wina tego że dużo ludzi u ciebie jes podpiętych pod Chello?
|
Ostatnio na Neo też są kicki w weekendy w godzinach kiedy to ludzie po szkole sąX(
Ps. Ostatnio dziwne się dzieją rzeczy z internetemX( |
Wiem ze juz sie poprawia sytuacja bo pingi juz spadaja z dnia na dzien :P
(nie dajcie sobie wmowic ze to wasza wina, ze macie lagi bo na infolinii czesto tego probuja dowiesc :D ) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:10. |