![]() |
Czy łuk się opłaca?
Witam!
Mam pytanie jak w temacie: czy łuk się opłaca (zwykły bow), oczywiście wobec warunków: -400gp (blind orc, jestem jeszcze w rooku, 6/7lvl) -zero doświadczenia (mam 15 w sowrd fighting) -zamierzam zostać paladynem Czy jednak mam pozostać na walce wręcz, czy może wziąć łuk, czy jedno i drugie ??? Dodam że wszystkiego mam 616 gp ;) |
WEdług mnie sie nie opłaca na maninie o wiele wiele szbciej nabijesz skile, a na poczatek to chyba spear niee ? spearami do 50 i bow. Ogólnie na 15 skilach ze strzał to strata kasy... nie kupuj jak njaszybciej wejdz na mainia i zaczij skilwac sperami ;))
|
No i łuku nie kupuj na rooku, chyba że jesteś zwolennikiem głupiego wydawania kasy -.- co do skili to można opłacalnei expić od 40 dista ;D
|
Nie kupuj. Bo i tak ci nic nieda. Na maine dist lecie z 5 razy szybciej nawet więcej. Na mainie łuk możesz od ludzi kupić i taniej cie wyjdzie.
|
To było powtarzane na tym forum miliony razy: Trenowanie distance fightingu na rooku jest nieopłacalną stratą czasu. Nawet, jesli chcesz zostac paladynem. Wyjdź spokojnie z rooka bez kupywania luku i dopiero na mainie go kup.
|
@UP
Chyba że przy okazji walcysz na rooku spearami, co się nawet opłaca(często po tym poznaje się przyszłych paladynów, po tym że nieraz walczą spearami :D) |
Cytuj:
|
Na roku?! Mało opłacalne dlatego że wiecej stracisz niz zyskaż. Nabij narpierw jakies pożadne skile i lvl i wtedy dopiero se kupuj a teraz trenuj spirami. Jak bendziesz miał premium account (pacc) potrzebne do robienia bełtów (amunicji do kuszy), wysoki lvl i skile wtedy dopiero najopłacalniej kupic kusze ale to juz inna działka... :p :)
.........:::::::::: Tibia cool :::::::::........... |
Cytuj:
Ja na rooku zbierałem po kilka spear i sprzedwałem 1 po 3 gp. Zbierałem duzo sprzętu takie jak : -Leather boots,leather helmet -studded helmet,spear,hand axe i axe. Za to dorobiłe sie równe 900 gp na rooku na 8 lvl wychodząc z niego. co do tematu to mało zeczy opłaca sie kupić u blind orca a w szczególności nie łuk. niedość ze na rooku to strata kasy bo jeżeli juz uważasz ze skilowanie dista na rooku to zdrowy rozsądek to juz skilluj ze spearami a nie z bowem i z poison i normalnymi arrow. |
Cytuj:
@topic trenowanie dista i wogle walka na dystans na rooku to zabawa dla rook stayerow tlyko, no chyba ze ktos lubi przechodzic go 5 dni ;) |
Cytuj:
Nie 5 razy szybciej tylko ponad 100 razy szybciej. @topic Bow/speary na rooku tylko dla rookstayerow sa oplacalne. Jak nim nie jestes to bij wrecz z macy. |
Jeżeli masz zamiar zostac paladynem to:
expisz na rooku na trolach (oczywiscie gdy juz jestes je wstanie zabic z mace albo czegos podobnego) gdy wylootujesz spir to go zakladasz i expisz z nim tal dlugo aż sie nie złamie. gdy będziesz już na main historia sie powtarza. nadal trole + spiry (mogą też byc gobliny z kamykami) gdy osiągniesz 40+ dista bierzesz łuk i strzały wędrujac na np cyclopy. kusza 65+ |
Walic na rooku ze strzal = waste
Na Mainie jak najbardziej ale od 60 skilla a nie jak mowia przedmówcy od 40 bo to jest waste a na cyklopy nie radze isc bez uhow/vitki |
Im wcześniej tym lepiej
Jak wczeście już na rooku zaczniesz używać łuku tym lepiej bedzie ci szło na mainie i bedziesz juz mial jakieś doświadczenie ;)
|
Expienie na trollach ze spearow na rooku to strata czasu. Lepiej expic na wolfach i przejsc szybko rooka bo na mainie dist zrobimy duzo szybciej.
|
1.Nie kupuj łuku na Rooku,ponieważ jest on tańszy na Mainie a na rooku i tak byś go nie używał.
2.Najpierw skilluj spearami , a dopiero póżniej strzałami. 3.Myśle że dobrze że założyłeś taki tema.Wiele początkujących graczy będzie mogło znależć odpowiedż na podobne pytania.Nie wiem czy już taki temat był ale O.K. Pozdrawiam cię i życze sukcesów w skillowaniu i w biciu leveli itp.;) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Jakbym nie mial PACC to pewnie biegalbym na roty pod Fibula, bo na respawnach trolli dla FACC jest wiecej osob niz w kolejsce po darmowy obiad w MOPSie.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:47. |