Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Katedra... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85172)

xedhgyr zezathyn 16-07-2006 13:40

Katedra...

Wczoraj zrobiłem skille i ide expić...
moim pomysłem jest katedra na której siedziałem od 15lvla,ale zawsze biłem tylko poziomy:0,kawałek -1,+1 ale tylko w tym domku
teraz mam skille 60/59 i pytanie:czy moge do tego chodzic na tarantulle,ew.beho??
eq:k arm,w helmet,drag shield,k axe,scraft,p legi(moze uda sie k legi),axe ring(jesli potrzebny)
mlvl mam 3<jesli potzreba wbije 4 i kupie uhy)

zapomniałem dodać że mam wolnego neta i częste lagi,także jakiekolwiek ryzyko nie wskazane

Einstein15 16-07-2006 13:46

Tak katedra bedzie dobrym rozwiazaniem.Spokojnie dasz rade z tarantulkami i beho ale 4 mlvl przydalby sie i najlepiej jak bys wbil go :):D

Nyksus 17-07-2006 14:47

Re:

Jak masz sporo kasy i godzisz się na waste uhów to lecisz na niższe piętro czasem, bo się opłaca, exp nie jest zły. GFB też warto wziąć. A jak kasy nie masz to spokojnie na 1 piętrze + tarantule / ghoule i te wszystkie gówienka to wyciągniesz jakieś 15k/h jak nie więcej. Pozdro...

xedhgyr zezathyn 17-07-2006 15:02

kasy niestety na runki niemam za bardzo a 15k/h jest dla mnie wystarczajace
mam tylko jeszcze jedno pytanie:
bardziej mi sie przyda f-axe czy k-legi??(mam axa,ale jak mi niepotzrebny to moge skombinowac k-legi)

Czarny Mustang 17-07-2006 15:08

Ja polecałbym kupić fire axe, bo knight axe to jednak zdeczka za słaby, a potem możesz zakupić knight legi. A jeżeli chodzi o Katedre to spokojnie możesz tam expić, choć loot nie jest jakis super, ale exp jak dla Ciebie będzie niezły

xedhgyr zezathyn 17-07-2006 15:18

loota to ja nigdzie lepszego nie wyciągne(no,może z wyjątkiem soldków)
a fire axa już mam:P
mam jescze ostatnie(chyba)pytanie:ile mniejwięcej t ringów wypadnie mi z tarantull do 30 lvla??będzie chociaż jeden??

$Szyma$ 17-07-2006 15:42

mojemu koledze co 4 tarantula time ring wypada

NervGal 17-07-2006 15:51

To kolega ma farta. Ja zabiłem ok. 20 tarantul i ani jednego :P

Jacek Zadumny 17-07-2006 19:04

Odp. na pierwsze pytanie: Możesz spokojnie iśc na tarantule. Pojedynczy Beho też by przeszedł. Tak mi się zdaje. Zdecydowanie wybij 4 mlvl. UHy przydadzą ci się gdy pujdziesz na Beho. Nie radzę ci schodzić niżej niż Beho, bo będzie z tobą krucho.
Odp. na drugie pytanie: Fire axe bardziej ci się przyda, ale skoro już go masz to składaj forse na UHy i HMMy. IHy są bardzo nieopłacalne.
Odp. na trzecie pytanie: Time ring wypada z ok. co 7 tarantuli. Tak przynajmiej wyczytałem. Są 75% szanse że to prawda.

Lord Evad 18-07-2006 14:49

Spokojnie.

Spokojnie.Gdy Mialem 30 lvl knight skille po 60 :-/ Chodzilem spokojnie -1.Tarantule tylko gdy duzy resp byl (3-4 taranty) to 1 uh zszedl.A na beho to cie moga slimy przyblokowac ;p Jak poszlem na assasinki wyszly mi 3 assy klilka banditow i dark monk 5 uhow zeszlo i 2 gfb ;]zeszlem na -2 po schodkach i nagle zolty pasek 2 witche,assek i dark monk ;p.
Polecam beho,slimy,taranty,rotki,skeletony i ghoule(uwazaj na ds;))i jak jestes odwazny no to -2 po schodkach
to tylko moja rada.
EDIT:Time ring mi nie wypadl wogole :( Fire axe spokojnie , hmm.

:p

xedhgyr zezathyn 18-07-2006 19:07

nie będe ryzykował -2 bo ja tchórz...jednak mam jeszcze jedno pytanie z ciekawości:co myślicie o expieniu tam d-lancą??oczywiście jej niemam i raczej nieszybko kupie ale...co myślicie o takim expieniu??

Allaney Argon 18-07-2006 19:36

DLance

Na Twoich skillach ten f axe i co Ty tam masz jeszcze za shielda wystarczy. DLance wymaga naprawde duzych skilli, i jak Cie leje stworek to szkoda UHow, bo hity spore wchodza... juz lepiej pomeczyc sie ze stworkiem minute i wyjsc calo niz stracic 3 uhy w 10 sekund ;) tymbradziej ze pisales ze kasy nie masz.

Einstein15 19-07-2006 11:36

Nie chce juz zasmiecac forum wiec zadam tutaj moje pytanie.Czy knight ze skillami 65/65 da rade wyczyscic caly -1 poziom?.Po -1 lazi 1 assasin i 2 dark monki ponoc.Czy dam im rade?.A tak wogole jakie runki wziasc na wpad z soba.Prosze o pomoc

Cepeq 19-07-2006 15:59

@up..
assasiny sa 2 chyba, ale da się ładnie zarówno ja jak i dark monki lurować pojedynczo..

jakie runki?
Uhy - to chyba oczywiste..
Pare gfb - jak by było gorąco..
i w sumie powinno ci wystarczyć..

ImonteX 20-07-2006 09:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Evad
Spokojnie.Gdy Mialem 30 lvl knight skille po 60 :-/ Chodzilem spokojnie -1.Tarantule tylko gdy duzy resp byl (3-4 taranty) to 1 uh zszedl.A na beho to cie moga slimy przyblokowac ;p Jak poszlem na assasinki wyszly mi 3 assy klilka banditow i dark monk 5 uhow zeszlo i 2 gfb ;]zeszlem na -2 po schodkach i nagle zolty pasek 2 witche,assek i dark monk ;p.
Polecam beho,slimy,taranty,rotki,skeletony i ghoule(uwazaj na ds;))i jak jestes odwazny no to -2 po schodkach
to tylko moja rada.
EDIT:Time ring mi nie wypadl wogole :( Fire axe spokojnie , hmm.

:p

O muj boze 30 lvl skill 60 porazka ja od 8 lvl chodzilem na katedre z 10 lvl mialem skile po 60 i spokojne beho i slimy i ghoule ,tam opłaca się chodzić do 30 lvl max. Moim zdaniem dasz sobie spokojnie rade a ja uha to nic nie trac 1 dziennie jak expie 4 h

pup 10-09-2006 15:04

ja lubie dc.duzo kasy moze przyjsc z brass armorow a zwlaszcza z war hammerow[mi raz wypadl].Jednak dla wszystkich co pierwszy raz ida:idzcie jak najbardziej na lewo.ja tak ide i gs mnie nigdy nie spotkal:p

Blacko 10-09-2006 15:19

@ileś tam up
Jezu time ring z co siódmej tarantuli,kto to wymyślił? Jak na dwieście jakiś wypadnie to jest dobrze.

@up up
Na free serverach być może, na Premii to całkiem dobry exp nawet do późnego lvla

Co do poziomu -2 i -3 to zero opłacalności a i paść można. Schodźcie tylko gdy chcecie pozwiedzać, najlepiej większą grupą.

kedez 11-09-2006 22:32

@Blacko i inny co sie kluca o ten glupi t ring -.-
A wam co odwala?? Zalezy jak sie ma farta to jest co innego zailem 52 tarantule i uzbieralo sie 6 t ringow,a kiedy poszedlem nastepnym razem na 25k expa z samych tarant nie wypadl mi ani jeden t ring wiec wiesz ;/ ... zalezy od farta chociaz jak przypuszczam chance jest staly ^^ Dziwny jest ten swiat i juz

Edit:
No wlasciwie bylo tam troszke innych monsterkow zle mi sie powiedzialo :P

Adi siwy 14-09-2006 10:07

Ja siedze na katedrze od 13lvl i mi tam dobrze. jak na tak niski lvl to loot jest niezly naprawde, ja tam lubie ryzyko i bym zaryzykowal jednak zejscie na nizsze poziomy niz -1, ale wiem z gory ze nei podolam tamtejszym potworom :P

Patysiak 14-09-2006 13:42

kilka razy up
na -1 są 3 assasiny (1 w 1 komnacie i 2 w innej) oraz 1 dark monk. Exp nienajgorszy, kasa też, można polecić każdemu ale sorc ze wzgledu na małą ilość
posiadanego capacity wiele sobie nie poexpi (zbierając tylko kase, ew. leopard armory, horseman helmety, steel helmety war hammery i time ringi). Polecam robienie lootbaga, całkiem niezła kasa. Pozdrawiam

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:26.