![]() |
Zabity i prawie okradziony
Dzis wracajac sobie z Fibuli zostalem napadniety przez sorca 42lvl, Knighta - 36lvl i paladynke - 13lvl. Oczywiscie okrasc mnie chcieli. Wczesniej tej paladynce pomagalem ubic bh na quescie. Tak mi sie odwdzieczyla. Plecak wyrzucilem do wody tuz przed smiercia, tak wiec nic nie zyskali. Szkoda tylko straty lvl, mlvl i skilli. Potem jeden z tych co mnie ubili Mekosun - mowil ze ta paladynka powiedziala im ze ja shackowalem i okradlem (oczywiscie klamstwo). Tak to jest byc dobrym dla ludzi. Po tej przygodzie stracilem zaufanie do wszystkich. A normalnie to tym co zgineli plecaki odyslalem, cycki newbiem blokowalem.
Pozdrawiam i nie zycze tego nikomu, no i nie pokazujcie swojego eq nikomu, unikajcie przygodnych znajomosci. Cedrus Aldora - Goralith - 26lvl paladin, 63/47 - Piotr de Lion - 16lvl sorcerer |
myslisz ze nas to cos obchodzi? niepotrzebnie zakladasz nowy temat... codzienie setki ludzi jest pkowanych bez powodu kazdego to musi predzej czy pozniej spotkasz. nie mysl ze zaczne ci wysylac free itemy ze wspolczucia
|
up: nie musisz odrazu jechac po nim... spotkalo go "nieszczescie" i chcial sie tym podzielic z innymi, w porzadku, wolno mu.
|
I po co zakladales ten temat przecierz i tak nas to wogule nie obchodzi!!
|
Nie oczekuje wpolczucia, litosci. To tylko informacja, moze komus pomoze, bo np. nie pokaze swojego eq jakiemus low lvl i przez to potem nie zginie. No i tez chodzi mi o to ze jak widzicie smierc przed oczami to jak macie np. wode obok siebie - topcie bp, niech pk nic z tego nie maja. Nigdy niczego za free od nikogo nie wzialem i nie wezme. Mam swoja godnosc
|
Cytuj:
Mnie naprzyklad to duzo obchodzi i mu bardzo wspolczuje. Czy to byli polacy bo jeśli tak to się nie dziwie. W naszym narodzie nie ma solidarności (no może oprócz klubu parlamentarnego) popatrzcie ludzi na brazylijczyków, oni się nie zabijają tylko pomagają sobie jak mogą, podobnie robią szwedzi. Wydaje mi się ze właśnie dlatego polacy tak ich nie nawidzą. Oni potrafią sie zorganizowac i dlatego pokonują nas we wszystkich wojnach. Sorka za Off Topic. :P |
Chłopak napisał co przerzył, czyli jak go zabili. Inni piszą jak zabijają, i co z tego mają. I jeżeli kogoś to nie interesuje to niech nie czyta a przynajmniej okaże troche współczucia bo to nie była zwykła zbrodnia tylko zwyczajne h**stwo :[. Chodzi mi oto że zabili go za coś czego nie zrobił, a nawet pomagał !!
|
Cytuj:
Ta co jej pomagalem to Szwedka, reszta nie wiem, ale nie Polacy, jeden z nich mowil ze to kumpelka wiec pewnie tez Szwedzi. Dzis mialem na sobie bialo-czerwone, polskie barwy, bo w koncu Wisla gra z Realem :). Moze dlatego ze na Polaka wygladalem to ubili :) |
Cedrus na jakim grasz świecie? Tak mnie to przejęło że z 5k Ci dam :) (więcej w kasie nie mam... reszte w runy wpakowałem :) 4 plecaki sd i 2 gfb troche kosztują )
A co do tematu to trza to przyznać... w każdym narodzie są zakały jednak polacy to już choroba... jeśli kogoś uraziłem to niech to zgłosi w reputacji, ale taka jest prawda. AdAmSiK ma racje... polacy nie potrafią się zorganizować tak jak inne narody. Przykładem jest nawet ta szwedka gdyż po shakowaniu zwołała kogoś i poszła ubić gnoja... szkoda że padło akurat na Ciebie... to pokazuje że nawet w złych sytuacjach potrafią szwedzi się zorganizować i ukatrupić kogoś (nawet błędną osobe) |
właśnie przez takie akcje zaczolem grac na światach non-pvp(dokładniej Harmonia) :(
|
Dzieki za wsparcie, ale tu nie chodzi o sam fakt mojej smierci, to sie juz zdazalo, hehe. Kase mam, duzo nie stracilem, a oszczedny z charakteru jestem :), poradze sobie spokojnie.
Ona bez problemu zgadala sie z kumplami. A zhackowana to raczej nie byla. Po prostu, jakbym znajomym powiedzial (Polakom), ze mnie ktos zhackowal to tez by pomogli - jesli mielibysmy szanse :). Ostatnio chcialem parcela wyslac - no i znajomy zauwazyl co robie - myslal ze mnie zhackowali i eq wysylam do hakera :). Dopiero na Gadu-Gadu go przekonalem ze to ja :). Tak wiec nie wszyscy polacy sa zli, ale organizacji nam strasznie brakuje. Szwedzi, Brazylijczycy, onie to lepiej opanowali. Znajac historie to tylko jak juz nie bedzie kogo bronic to sie zjednoczymy :). |
Cytuj:
i Sam o tio prosiles dam ci + do reputacji bo mma takie samo zdanie. Polacy dbaja Tylko o swoj wlasny interes no i o swoich kumpli..ale za to ze jest ktos rodakiem topotrafia wyzwac, okrasc, lub spekowac bo jak mozna komus wymyslic jakis powod skoro nie zna sie angielskiego^^ Opamietajcie sie i posczujcie troche tozsamosci narodowej. do tematu ci co pisali ze ich to ch..j obchodzi to po ch..j sie wypowiadaie?? juz posta nabic nie mozna...a zapomnialem trzeba przeciez zrownac kogos z blotem to takie polskie :] Dawal koles przestroge i dobrze mowi..moze ludzie w koncu przewstana podawqac caly eq i skile kazdsemu kto o ot sie spyta... wystarczy powiedziec good ;) |
Cytuj:
masz racje w kazdym narodzie sa zakaly a w polsce sa porzadni ludzie :) szkoda ze ilonosc noobow w np szwecji = ilosci pozadnych polakow ;) |
Ci co ich nie obchodzi: moze mysleli ze sie skarże/ placze nad swoim losem :)
To nie tak, po prostu zebralo mi sie na przemyslenia i chcialem ostrzec. Ogolnie jak siegam pamiecia to ludzie proszacy mnie o podarowanie sprzetu, pozyczenie pieniedzy, zawracajacy glowe, np. zeby kogos zabic, albo zeby im blokowac potwory to Polacy. Czasami jak sie przyzna ze sie rozumie nasz jezyk to koniec, jestes na ich VIP liscie i co 5 sekund jakas prosba. W zamian oczywiscie nie daja nic. Jedyna ich mysl to jak czlowieka wykorzystac. Wg mnie szwedzi czy brazylijczycy sami dbaja zeby ich dobrze postrzegali, spotkalem sie juz z tym ze ubijaja wlasnych noobow. Moze my tez tak powinnismy? Do rooka i tyle? :berserk: |
hmmm ale jest jeden problem ...przynajmniej u mnie ... ja (i wiekszoc polakow jakich znam) nie lubimy zabijac bez powodu..tzn czekamy az nasz znajomy oberwie wtedy juz sie organizujemy...a to tez jest bląd...a niestety polskie nnoby to wykorzystuja. A co do zabijania polskich nobow to predzej czy pozniej zgina...ale nie konieocznie z naszej reki..a opinia jest taka jaka jest :]
Edit -> Re down nie zapominaj ze mamy w swoim gronie duza liczbe rasistow i im wystarczy steerotyp ze np br cie zabil zeby go uibic.... ni i jesli ma skula to dla high lv jest free item :P |
Ja wam powiem tak zginelem swoja postacia co teraz gram na 9 lvl zabil mnnie 18 knight br?. wlogowalem sie poszedlem przed dp powiedzialem co i jak odrazu 40 master oszedl i z 10 innych polakow czyzby cos sie wreszcie u nas ruszylo?^^
|
Bardzo ważne jest wsparcie "starszych kloegów" ale niektózi to takie zarozumiałem lolki żę mówi że to twój problem :( ale to jest nie prawda ,bo jutro albo pojutrze może tobie się coś przydarzyć i co k***a zrobisz? Porosisz o pomoc a ja będe cie miał w d**ie !!! Ja stram sie pomagać początkującym, mnie też dobija ciągłe wołanie o pomoc ale czuję się zaobowiązany jako człowiek i katolik do pomocy wszystkim potrzebującym!! Takie gry jak Tibia uczą jak żyć w prawdziwym życiu, to jest doskonały sprawdzian swojego charakteru !! To w Tibii okarze się czy cię ludzie będą szanować za to co robisz, za to jaki jesteś!! A jak chcesz być zarozumiała k***ą to powodzenia w przyszłości !!!
|
Eh, współczucia. Ja kiedyś zginąłem przez to że przyszedłem do kopalni. Innym razem za nick. Bywa
Ps. Ktoś mi zaprzeczy że przydałby się jeden przyklejony topic? |
Dobrze że ty umiesz cie podnieść potym jak ciebie zabiją bo jak mnie zabiją to conajmniej przez 3 dni nieumiem wstać psychicznie nijak bardzi nielubie jak mnie zabijają a jeszcze bardziej nielubie hakerów ponieważ shakowali oni mojego dobrego ziomala i wywalili to co miał wsztstko w chatce do kosza na smieci !!
|
Ja proponuje newbie grać na początku na non-PvP!!!!!
Sam na początku grałem na pvp!! Gsy pewnego dnia zginołem 3 razy zabity przez 1 osobe to załamka (było to przed skullami) Poszedłem na Calmere no i tam nauczyłem się podstaw zdobyłem troche doświadczenia!!! Wkońcu sobie uświadomiłem że non-PvP SUX very SUX i przeszedłem z kumplami na Mythere!!! Na poczatku czekałem aż wpuszczą Facc a potem poszłoz jak z płatka no i jeszcze nie byłem ani razu z pkowany!!! ;) Edit: Gratz za to że wyrzuciłeś plecak!!!! Też bym tak zrobił!! Pozdro |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:15. |