![]() |
Rpg...
Jak się nazywa gra w której bierze udział pare osob. I jeden jest bogiem (czy jakoś tak) i wymyśla historie. Inni czestniczy wybieraja postać i tam spotykają ich historie, że niby zabijają coś tam, jakies logiczne... I jezeli do nazwy tej gry jeszcze mozna dolaczyc jakis link to bylbym wdzieczny :P. Chyba że nazwa będzie na tyle rosądna że nie będe grzebaćw google przez 30 minut zeby znalesc.
|
To sie nazywa sesja.(Chyba tak to sie pisze?)
|
Cytuj:
Cytuj:
Warhammer Wampir:maskarada i wiele wiele więcej... wpisz w gogle poprostu System RPG to wyskoczy ci z 666 stron z systemami typu D&D |
@up
Ta gra nazywa się sesją rpg :) @temat Stwórz własny sytem, trochę mechaniki, albo najlepiej bez, i można grać :) Niech żyją systemy bez kostek :D |
@ppa
to nie on jest przygłup (tak ;) przez 'u') zauważ, że wymieniasz systemy same i nie udzielasz odpowiedzi (a chodziło o samą grę, sposób, nie o system) @mah2002 też nie lubię kostek ;) @topic osoba, która jest 'bogiem' nazywa się Mistrzem Gry pozostali to gracze zbierają się oni, jak już zostało napisane na Sesje RPG Mistrz gry prowadzi ją w systemie (może być np. jakiś z wymienionych wcześniej, bądź tzw. autorski, czyli stworzony choćby przez MG (skrót od Mistrza Gry) jakby co, podaję ci link do jednego z tematów na tym forum o tym traktujących ;) http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=43065 d.Taube |
:cup: Niewiem poco podrabiacie tibie ale co tam...
I tak malo osob zaciekawi wasza gra..... niewiem poco te rasy,dobro i zlo.... itd. i tak tibia jest lepsza gra od tego RP. :cup: TibIa RoX:cup: |
lol...zly temat...
Aha, Ty dziecko Neostrady adoptowane przez Tibie (jak juz kiedys mowilem), wracaj do Tibii bo na nic wiecej Cie nie stac :) (dla Ciebie RPG to taka wyzutnia rakiet ). Nie kazdy ma tak plytki umysl jak ty by zaspokoic sie denna, komercyjna Tibia ... Wspolczuje :* , Tylko mamy Krzeslem nie pobij. |
|
@up:
Systemy bez kostek są dobre, ale systemy bez profesji ownują :D Ja włąśnie taki system rpg robie :P @Jaryn pogoogluj sobie słowo rpg to zrozumiesz... @daramius: nup & wrong topic |
Dzięki ludzie. Na razie przeczytałem cały poradnik jak się gra i musze wykombinować coś. bo na www.mythai.info sa 2 histori i nic poza tym ;/. A ja chce początkujące. Bo tamte są już dla grających w to. Szkoda troszkę.
A może znacie jakąś stronkę gdzie mogłbym ściagnąć coś dla początkujących. Potem sobie to "przestudiuje" i sam coś napiszę. @Avager A tu już spytać się nie wolno? Pytać się to nie grzech. Ale jeżeli jesteś Alfą i Omegą no to przepraszam, że uraziłem ciebie tak niskim poziomem pytania. |
@Jaryn
coś mi się zdaje, że Avager nie pojechał po tobie, tylko po tym dzieciaku, co w złym miejscu dał posta ;) powiem ci tak: poradniki to zła rzecz najlepiej poznawać rpg poprzez doświadczenia nie znaczy to, że nie należy się zapoznawać z zasadami, lecz należy je pojąć ogólnie - wiedzieć co i jak należy, a dalej na wyczucie i się uczyć przez praktykę :) początkujący - dobrą rzeczą dla takiej osoby jest przeczytanie paru książek w danym świecie fantasy (choćby forgottena - jest ich masa) i spróbowanie skomponowania postaci, która żyje w danym świecie - lecz bez przesadyzmu.. jako ktoś, kto jest dopiero początkujący (chodzi mi o postać, nie gracza), dopiero się uczy i poznaje potem spróbować przełożyć swój wytwór wyobraźni na kartę postaci w danym systemie - tu należałoby się najpierw poradzić kogoś z większym doświadczeniem, będzie szybciej i prościej, albo też samemu zapoznać się poprzez lekturę co i jak gdy już będziesz miał gotową postać, myśl przede wszystkim nad jej charakterem i zachowaniem w różnych sytuacjach.. - to jest dobre dla początkującego możesz poćwiczyć na jakimś forum lub chacie rpg'owym odgrywanie tej postaci :) a dalej samo doświadczenie w tej akurat dziedzinie znajdziesz jak już załapiesz jeden system/świat ;) to potem poszukaj czegoś, co zda ci się bliższe upodobaniom - będziesz już miał wprawę, to po tym jedynie poszukasz czegoś odpowiadającego twym gustom :) @eerion ale mu raczej chodzi o zrozumienie nie pojęcia a istoty ;) a niektórzy nie są tak zdolni jak ty :evul: połapać się we wszystkim na samym początku d.Taube |
Z tego co wiem (a wiem dobrze:)) na mythai jest też podręcznik mythai starter właśnie dla początkujących
i nie mam pojęcia o co ci chodziło, gdy pisałeś Cytuj:
|
Miałem na myśli to, że są 2 histoirie do ściągnicia... Jedna już jest profesjonalna ale krótka, a druga to nawet jej nie ocenili. A ja bym się na czymś chciał wzrozować jakbym pisał 1 opowieść.
Cytuj:
Poćwiczyć odgrywanie na forum, chacie... Nie pomyślałem. Dobry pomysl. Szkoda tylko, że w moim miasteczku nikogo takiego nie ma. Kuplom zaproponowałem, czy by zagrali jeżeli bym to zrozumiał i im wytłumaczym. Powiedzieli spoko. Tylko teraz byćmądry i pisz wiersze. A usłyszałem o tym kiedyś w TV :P. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
brawo ze umiesz czytac ze zrozumieniem, wiecej takich ludzi nam potrzeba... |
Jak masz zamiar wybierać system to nieradzę ci wybierać na początek jakiś trudnych systemów(wampir, mag). Do tego trzeba już wyższych umiejętności, dobrego bajarza(MG)
Zagraj na początek w takiego wiedźmina, D&D może warhamera. Co do nudzenia to grałem w wiedzmina ~2 lata, kupiliśmy z kumplami podręcznik i parę dodatków, wszystkie historie poza jedną kampanią z dodatku wymyślał bajarz, i grało się przecudnie. W końcu jednak wku....ła nas mechanika w wiedźminie(pech,szczęscie na ,,kości przeznaczenia, sukcesy ponad itpitd) Koledzy zaczeli grać w Wampira Maskarade ja grałem z inną ekipą w maga lecz system to nienajlepszy, zmieniliśmy na Wampira Mroczne Wieki no i graliśmy. Ja już nie gram zbytnio w Rpg-i czasem wpadne na jakąś sesyjkę w wampira a tak to już czasu nie mam :[ Jeszcze jedno- nie musisz wydawać fortuny na podręczniki niektóre można ciągnąć z neta. Zyczę powodzenia w odgrywaniu postaci:) |
@Jaryn
słoneczko, zauważ, że dawno temu ludzkość powołała do życia taką pewną instytucję, którą zowią biblioteką w nich znajduje się zazwyczaj spory pokład materiałów pisanych o nazwie książka i z różnych stylów jak i światów zaczerpniętych ;) na 99% mają tam Sapka - tu się kłania świat wiedźmina, niektórzy lubią w nim grać, choć dziwnym byłoby dla mnie, jakbyś się z tym nie zapoznał jak i pewnie mogą mieć sporo innych książek szukaj a znajdziesz ;) zapewniam cię, że jedyne koszty jakie możesz za tego sprawą ponieść to takie, które sam na siebie nałożysz, jeśli będziesz zwlekał ze zwrotem owych lektur ;) d.Taube |
co do fantasy bibliotecznej, to (przynajmniej u mnie) ciężko znalezć coś innego od Sapka, a szkoda:(
|
zawsze można trafić na jakąś 'wyprzedaż' w jakiejś 'taniej książce' :)
starsze nie znaczy gorsze ;) można popytać też znajomych, którzy czytują fantastykę bądź też umówić się z kolegami, że będą się 'składać na książki', jeśli są tacy, co chcą poczytać :) - wtedy będzie kwota rozłożona między osobników są jeszcze tańsze sposoby zyskiwania książek, o których to oczywiście 'nie mówię' (:evul: ) ale wersja pdf jednak może niszczyć wzrok znacznie, zwłaszcza jeśli się poświęca sporo czasu na wpatrywanie się w ekran d.Taube |
Żeby nie robić nowego tematu, napiszę tutaj. Szukam chętnych do wzięcia udziału w sesji, w realiach Bleach'a lub Naruto (do uzgodnienia). Sesja zostanie przeprowadzona na moim forum...
Wymagania: Musisz jako tako znać Bleach'a, Naruto (anime/mangę) Zgłoszenia i więcej info na PW, gorąco zapraszam! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:32. |