Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PK Char (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=85260)

xedhgyr zezathyn 17-07-2006 10:43

PK Char

wczoraj kolejny raz w tibii padłem (od 13 sorca-.-)i pomyślałem o stworzeniu pk chara.
i najlepszy pomysł to sorc,dobije nim 25lvl do summon creature,kupie p-seta i wand of cosmic energy,z czarów energy beam i exura gran/vita
plan jest taki że nie będe nim bił mlvl(jakiś 20-25 starczy)ale lvl
pkował będe głownie summony+różdżka+jak źle idzie e-beam
i mam pytanie:czy to dobry pomysł na pkchara??zachęcam też do wypowiadania się tutaj właśnie na temat pk charów

Nyksus 17-07-2006 12:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xedhgyr zezathyn
wczoraj kolejny raz w tibii padłem (od 13 sorca-.-)i pomyślałem o stworzeniu pk chara.
i najlepszy pomysł to sorc,dobije nim 25lvl do summon creature,kupie p-seta i wand of cosmic energy,z czarów energy beam i exura gran/vita
plan jest taki że nie będe nim bił mlvl(jakiś 20-25 starczy)ale lvl
pkował będe głownie summony+różdżka+jak źle idzie e-beam
i mam pytanie:czy to dobry pomysł na pkchara??zachęcam też do wypowiadania się tutaj właśnie na temat pk charów

Myślę, że PK Char to dobra sprawa. Kilka błędów, wand of cosmic energy od 26, lepiej wbić lvl taki by DSy można summować albo przynajmiej mino archer. Co wtedy? Kilka runów uh, dobry m lvl by jakieś obrażenia z hmm zadawać/gfb to twoja sprawa, bo SD się nie opłaca. Zastawiasz się blisko dwarfów, najlepiej mieć już parcel kupiony. I czekasz aż ktoś przyjdzie. Runy + Mino Archer (2), to możesz położyć nawet 35 knighta, a loot może być całkiem fajny :D Zawsze jakaś kasa jest, więc sie opłaca.

Vandoz 17-07-2006 12:40

Zrob sobie 30lvl sorka. Zsummonuj jakies 2 fire elementale. Wytrenuj dobry mlvl (40 (?)). A pozniej z latwoscio bedziesz mogl pkowac.
Pamietaj ze pk chary robia sobie czasem jakies high lvl dla zabawy :)

Vampir Z Zaglebia 17-07-2006 12:56

A ktore levele najlepiej bic? :> I'm 30+ sorc ;] A i tak w ogole to czy te summony starcza? czy moze jakies runki jeszcze? Hmm 35 knighta polozyc? to chyba musialby byc tak zwany 'Big Nab'. Przeciez taki knight ma 590 życia, przeważnie BOHy i kilka bp uh'ow wiec nie rozumiem jak moglby pasc od 2 mino archerow -,-. oczywiscie jak kazdy czlowiek moge sie mylic ale takie jest moje zdanie ze zabic 35 knighta z 2 mino archerow to trzeba byc niezlym farciarzem ;] i oczywsicie liczyc na inne czynniki sprzyjajace[np. koles by mial lagi, ktos by go przyblokowal itd.]

Iks.de 17-07-2006 13:02

Według mnie nie warto robić pk chara, ponieważ szkoda na to czasu, lepiej pograć swoją "macierzystą" postacią, ale jeśli Ci się nudzi to możesz zrobic Sobie pk chara, ale znowu nie watro robic 30 lvla bo co? wbijesz rsa, albo nawet bana przez przypadek, najlepiej ugadać się z kumplami 2-3 i zrobić 15 sorci, porobić lmm i na dwarfy (musisz mieć jeszcze dobre pvp), ja raz tak z kumplem ubiłem 26 knighta na Eternii (stary serv) i wypadła medusa, a koszty? 400 gp a zarobilismy 6k. Ja aktualnie mam do pkowania 22 (juz) eldera na starym servie, gdy sie wkurze/padne (zawsze przez kicki) to się moge wyżyć.

A i bym zapomniał, do pkowania potrzeba dużo kasy i nie masz mała pewność, że Ci sie zwróci chyba, że masz szczęśćie.

Pozdro~

Vampir Z Zaglebia 17-07-2006 13:05

@Up
Podzielam twoje zdanie, nie warto robic 30+ jako pk chara -.- Szkoda czasu, wiec tak jak mowisz lepiej wbic ten 13+ i pekujesz sobie z 3 kumplami.

Slimexx 17-07-2006 13:41

Ehh naab blx?

Robisz 8 druida trapujesz go Poty/Chesty i walisz Z roda tak uwlilem 33 knighta i wypadul Vamp shield >.<

A wy jusz jakies 30 lvl+ Plauniecie

Tzeba miec pvp a nie 30lvl+

chyba 30+ tu uwalisz 50Knighta :P

Vampir Z Zaglebia 17-07-2006 14:01

Up@
taa, a zanim go uwalisz przylecą jego qmple i padniesz ty, a nie on.
Szczescie miales i tyle.

Dregar 17-07-2006 14:16

Pk char to ejst Bardzo oplacalna Sprawa niewazne jaki lvl licza sie umiejetnosci jak masz 8 lvl to bierzesz z 5-6 kolegow i lecicie na kopalnie albo amazonki pod carlin :P jak masz 20 lvl to biegasz z 1-2 kolegow a jak nabijesz 30 lvl to latasz sam (najlepiej 33 na wanda) 2 fe+ wand+ SD+ Czary ofensywne Sorca :P. Jak idziesz w Dobra grupa to takimi 6 x 8 lvl ubijecie nawet 30 lvl bo zazwyczaj taki sorc nie ma zaduzo run ani mfow

Iks.de 17-07-2006 14:26

Ale mając juz takiego 30+ sorca najlepiej master i moża bić sorcow/druid nawet na 60 lvlu, combo od 2 fe i sd.

Ciechan 17-07-2006 14:30

Pk char to bardzo fajna sprawa. Ale jakoś mały lvl chcecie mieć tego pekasa. Ja osobiście mam 45 msa i nim sobie robie sdki, a jak mam jakiś fajny cel to zabijam. Jeżeli nie planujecie miec pacca to lepiej zrobić druida. Energy beam to słaby czar, którego nie opłaca się kupować.

Asieks 17-07-2006 14:45

Już to widze jak osoba co głównym charem 30 nigdy nie miała zrobi sobie sorca na 30+ i go zjedzie na PK'owaniu. Zresztą nawet 30+ zabijesz jakiegoś nieodpowiedniego Nooba z 2 charem to juz po zabawie.Moim zdaniem są 2 wyjscia...albo marnowac dobrego chara na sporym lvl, albo robic/zgrac sie z 3-4 osobami na tych 13+ tyko tu wynika takie ryzyko że albo znajdziesz kogos <hight lvl> na Afk albo zgony polecą.Chyba ze bendziecie na nooby polowac na 15-20

xedhgyr zezathyn 17-07-2006 14:57

@up:
oj nieznasz mnie mówiąc że nigdy nie osiągnąłem 30...mialem na tym lvlu palla -.^
knightem tez bym mial gdyby nie to ze nim trzeba skillowac:/(palla zrobilem w sposób niezbyt uczciwy,jeśli chodzi o skille
@topick:
raczej chodziło mi o bicie charów z lvl 30-35,głównie knightów
ale slimexx tez ma sporo racji:trzeba miec pvp(on ma naprawde niezle)
co do zabawy low-lvl sorcami :n/c nuda,zadnej adrenalinki,ogułem dupa

Dregar 17-07-2006 16:20

Maly przyklad z Pekowania poszedlem ja 12 druidem kolega 11 palem z 49 dista i ubilismy 23 sorca i 20 knighta loot: Dragon hammer, Wand of Plague...
jeszcze jakies pytania apropo Pk chara :P

Laf 17-07-2006 16:40

lol?

Ja pekowałem z Panem Januszem on (0700 ek) ja (666ms) i zabilsimy 2 gm i 1 goda

Loot to klucze do ferari,stringi zony gema,metalowy prent,i passy seromontisa. fajnie nie?

ripper 17-07-2006 18:08

PKować z dużym powodzeniem można 30 sorcem/druidem. Mogę opisać dwie techniki:
1. 2 Fe + wand + runy - technika wprost idealna do zabijania sorców i druidów na wyższych lvlach od nas. Fe zadaje dość duże obrażenia, ale co najważniejsze - bije bardzo często. Zaskoczona ofiara, którą poddamy combu od Fe i naszych Sd nie ma żadnych szans. Najlepiej robić do w 2-3 osoby, wtedy można osiągnąć naprawdę świetne wyniki.
2. 2 Ds + wand + runy - technika przeznaczona do zabijania knightów, którzy w pocie czoła trenują swoje skille. Są wtedy nieruchomi i przyblokowani przez potwory (najlepszym miejscem do tego jest train place na "małych" rotach niedaleko Venore, tych koło elf fortress) i ściany. Nasze Dsy blokują 2 ostatnie wolne hexy (tj parcele). Ofiara ma scrashowanego shielda (bo biją go dwa potwory) i hity wchodzą jak w masło. 30 sorcem/druidem można w ten sposób ubić 45-50 knighta (sprawdzone).

Mam nadzieję, że się przyda :> miłego pkowanka. To chyba najlepsza rzecz w Tibii.

Dregar 17-07-2006 20:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Laf
Ja pekowałem z Panem Januszem on (0700 ek) ja (666ms) i zabilsimy 2 gm i 1 goda

Loot to klucze do ferari,stringi zony gema,metalowy prent,i passy seromontisa. fajnie nie?

Rozumiem ze mi nie wierzysz ^^

West Durau <-- on padl
Fufix <-- moj noob char
Mondragora <--znajomy

ze ty nie umiesz PK'owac to nie oznacza ze ja nie umiem -.-

@down
Ze ty bys se znami dal rade to nie oznacze ze wszyscy ^^ a nie wszyscy to 90% 20lvl na foldzie

ripper 17-07-2006 21:16

@up
Wybacz, ale imho te evul666 fragi są raczej kwestią noobstwa ofiar i szczęściem niż waszym uber-pvp. Nie chwaląc się, to 20~ knightem pewnie bym was obydwu pozabijał, nie mówiąc o ucieknięciu (przy założeniu, że miałbym jakieś runy).

Karfhud 17-07-2006 23:55

skoro padasz od 13 lvla to zrobienie 25 przez ciebie moze byc niemalym problemem ;p

Niggellis 18-07-2006 20:49

PK char - ok, tylko na nowych passach (ewentualnie nowym swiecie)

A co za tym idzie ( tym powyżej :-) na jakim serwie?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:35.