Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Wady systemu skulli... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8535)

Wojtala Sunrise 11-08-2004 19:42

Wady systemu skulli...

Zaczyna denerwowac system skulli :( gdy zaczalem zabijac thiefow ... oraz ludzi ktorzy probowali zabic moja 8 lvl postac - nie obliczylem ilosci zabic w ostatnich dniach . Red skull - no nic mysle .. mam 30 lvl + moze nikt mnie nie bedzie zabijal . Wczoraj stoje pod dp a tu zaczyna mnie atakowac 80 i 60 lvl ... nie zdazylem sie nawet uhnac . Wg mnie , nie da sie wymierzac sprawiedliwosci z obecnym systemem skulli :( . Ja byc zly ! =/
Przepraszam jesli ten temat zostal juz poruszany i ja go powtarzam . chcialem tylko poznac wasze opinie na ten temat . Pozdrawiam

MayGyver 11-08-2004 19:56

nie raz temat byl walkowany
nie podoba sie to idz na non-pvp albo na enforced-pvp
nikt cie nie zmusza do grania na serwerze ze skulami

Externus 11-08-2004 19:58

system ma swoje wady nawet ich sporo (zabijesz thiefa - nagroda skull!) powinni to jakos wywazyc... ale to raczej nierealne bo niby jak system gry ma rozronic kto thief a kto nie ?

Xifuzal 11-08-2004 20:12

system skuli jak kazdy system jest niedobry , sam juz tak mialem raz jak misclika zrobilem i deda wylapalem , teraz jak masz skula to tak jakbys mial napisane ZABIJ MNIE PLZ a nie jepiej by bylo zeby koles mial skula czy cos widocznego tylko dal tego ktorego zabil czy cos w tym sesie ,

Wojen 11-08-2004 20:17

Moim zdaniem najwieksza wada obecnego systemu jest to ze biala czache dostaje sie od klikniecia, a nie od zadania obrazen. Mam GH kolo trolowiska w thais i idac na polowanie nieraz przechodzilem kolo 9 lev z czacha krzyczacego "It was miss click, sry" gonionego przez wielkich 10 rycerzy sprawiedliwosci. :/ Najczesciej kazalem przestac, ale nOOby nie chcialy. Czesto konczylo sie to tym ze ja dostawalem czache stajac w obronie jakiegos poczatkujacego gracza. Innym razem kumpel mial lootbaga (jakies20K w nim) i tachał go do Gh to 4 nOOby chcialy mu go ukrasc. Stwierdzili ze jak beda podawac miedzy soba to on sie pogubi. Problem byl ze mial tylko sd a on wali z nich po 200-250 w gracza. Dostal czache za obrone.

Heretic 13-08-2004 11:17

A tak przy okazji zapytam ile trzeba czekać żeby red skull zniknął ?
I czy można być przez ten czas online ?

Adaras 13-08-2004 11:58

Trzeba po prostu uważać i pamiętać za ile killów będzie truskawka...Wpadki są nieuniknione.

ALBERT 17-09-2004 16:09

Grrrrrrrr

Ja nie nawidze PK!! ani Thiefów ani n00bów ani AFK!! ALE I TAK WSZCZEGÓ
LNOŚCI NIE NAWIDZE PK!!
I jeśli masz czerwoną czache to dobrze ci bo jestes najnormalniejszym za przeproszeniem FRAJEREM!! :/

Sir Patologia 17-09-2004 16:17

Cytuj:

Ja nie nawidze PK!! ani Thiefów ani n00bów ani AFK!! ALE I TAK WSZCZEGÓ
LNOŚCI NIE NAWIDZE PK!!
I jeśli masz czerwoną czache to dobrze ci bo jestes najnormalniejszym za przeproszeniem FRAJEREM!! :/
Nie rozumiem jak można nie nawidzieć siebie:). Ok a tak na poważnie nie lubie rasowych PK takich co cię zdedują dla zabawy (hmm Walkor?). Nie nawidzce także Thieftów człowiek huntuje kilka godzin i jakaś ***** mu loota za***i*.
N00by nie sa takie złe, ale co zrobią ci takie AFK.

Ithelios 17-09-2004 16:28

Skull system to kretynizm(auto-bany jeszcze większy),każdy to wie.Nie podoba się-zapraszam na Inferne lub Dolere tak jak ja to zrobiłem.Bo te światy są przecież odpowiedzią ze strony CIP na lamenty graczy na temat tego systemu.

Deaf Scream 17-09-2004 16:34

co do systemu skuli nie podoba mi sie on strasznie :]
kiedys bylo lepiej ..... oczy otworzyl mi ktos na tym forum...mas pk jak bylo to kazdy sie bal..adrenalina i wogole. a teraz?? low lv pchaja sie np poto zeby ssy porobic w czasie wojny .... taki dostanie sie pod ostrzal przypadkowy ma deda a ludzie unjustifited. ogolnie pogorszylo sie strasznie przez skule..kazdy muisi liczyc dedy itp ..glupota. powiecie mi idz na enforced...jasne...ciekawe ile razy mozna zaczynac odnowa znajdowac nowych kumpli ?? zostaje juz tam gdzie jestem..chce osiagnac chociaz ten 60 lv i sprobowac bloknac demona. wiec to jest bezsensu. Tibia stracila duzo na grywalnbosci . A system skuli hmmm kazdy nazekal na pk jak skuli nie bylo..ale zobaczcie ten paradox..system skuli zostal wprowadzony zeby zapobiec pk ..ale jak kazdy widzi jesli ktos dostanie skula to ile ludzi sie na niego rzuca?? ... jest tylko"strach" przed dostaniem skula..jesli ktos juz tego skula ma to czmu go niezabic..niewazny jest powod... jak nie bylo skuli..nie bylo powodu do atakowania kogoolwiek ..mass pk byo ok ..alke z regoly poniedlugim czasie zbierala sie ekipa spora i pker deda lapal. ale o ile ciekkawsze bylky wojny i samo zycie..za kazdym rogiem moze czic sie smierc..a teraz..mam niski lv nie zabije mnie bo po co mu unjustifited jak i tak nic ze mnie nie dostanie...tak mysla low lv kiedy widza high lv..a powinno byc innaczej powinno sie do neigo czuc respekt i szacunek..a przedewszystkim choc troche strachu :]
Pozdro

Sithius 17-09-2004 20:43

Jak zaczynalem grac to nie wiedzialem o co chodzi z tym non-pvp itp. Poprostu poszedlem tam gdzie kumple byli czyli na swiat na ktorym system skuli obowiazuje...na szczescie nie mialem jeszcze "przyjemnosci" poznac sie z jego wadami o ktorych pisaliscie (przypadkowe zabicie lol lvla) choc ostatnio da sie zauwazyc narastajaco bezczelnosc tych wszystkich low lvl knypkow...ostatnio tachalem sobie baga z jedzonkiem do domku a tu mi wylatuje 3 i buu...po bagu. Jednego zjechalem do red lifu ale coz...mam gonic ich po calym swiecie z powodu kilku szynek? ;)

Gdybym mial wybierac jeszcze raz to zdecydowalbym sie na server gdzie nie ma skula za zabicie kogos... B) Pewnie na poczatku mialbym spore trudnosci aby sie wybic ale jak juz by sie udalo to uuuu...biada mym wrogom. :berserk:

Mashour 18-09-2004 07:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heretic
A tak przy okazji zapytam ile trzeba czekać żeby red skull zniknął ?
I czy można być przez ten czas online ?

Aż red skull zniknie to musisz czekać miesiąc i możesz być przez ten czas online :p

Pozdrówka xD

Dark Vilej 18-09-2004 09:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MayGyver
nie raz temat byl walkowany
nie podoba sie to idz na non-pvp albo na enforced-pvp
nikt cie nie zmusza do grania na serwerze ze skulami

a ten znowu to samo...

Mi sie tez za bardzo nie podoba system skulli, ale gram. Najlepiej to jak ktos ci coz weznie lub sprobuje zabic Twojego niskiego lvl'a to lepiej go zostaw. Nie warto nabijac sobie skulli na nedznego thiefa, pk czy n00ba.

Deaf Scream 18-09-2004 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Vilej
Mi sie tez za bardzo nie podoba system skulli, ale gram. Najlepiej to jak ktos ci coz weznie lub sprobuje zabic Twojego niskiego lvl'a to lepiej go zostaw. Nie warto nabijac sobie skulli na nedznego thiefa, pk czy n00ba.

i w tym poscie widac co nie sie ze soba system skuli..mniej pk?.,... nie, wiec co ......skulhunterow?..tak nie wiedza jaka przyczyna skula , ale jak jest mozna zabic. a najwiecej co wlasnie wychodzi z Twojego posta ?? powiekszenie sie ilosci low lv noobow, thifow i innego rodzaju badziewia, ktore w czasach bez skuli nie moglo po prostu istniec..i to wlasnie takih idiotow chroini cipsoft..bo ukradl cos, zabili go .,,a on do cip placze ze pk zabil go za nic:] i tak o to powstal nasz wspanialy system skuli...chroniacy takie po...ane osoby:]
Pozdro

Heinrich 19-09-2004 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deaf Scream
i w tym poscie widac co nie sie ze soba system skuli..mniej pk?.,... nie, wiec co ......skulhunterow?..tak nie wiedza jaka przyczyna skula , ale jak jest mozna zabic. a najwiecej co wlasnie wychodzi z Twojego posta ?? powiekszenie sie ilosci low lv noobow, thifow i innego rodzaju badziewia, ktore w czasach bez skuli nie moglo po prostu istniec..i to wlasnie takih idiotow chroini cipsoft..bo ukradl cos, zabili go .,,a on do cip placze ze pk zabil go za nic:] i tak o to powstal nasz wspanialy system skuli...chroniacy takie po...ane osoby:]
Pozdro

Zgadzam sie, przez system skulli pojawia sie coraz wiecej thiefcharow. Np na edron ogromne liosci 10 lvl charow zabijajcych dsy huntujacych tam magow i wyrzucajacych ich loot do wody itd. Oczywiscie Cipy nic nie zrobia w zwiazku z tym ;p

Cors Ent 19-09-2004 19:18

Thiefy? a co wam thiefy. po to powstal postman.
wysylasz sobie z kopalni loota do depo i nie musisz go targac przez pol tibi i zaden Thief Ci nic nie zrobi.

jak uwazasz na to co robisz to thiefy moga sobie byc i tak Cie nie okradna

co daje system skulli?
trzba liczyc swoje fragi. zabijajac tylko jakis dupkow a nie przypadkowych przechodniow skulla raczej miec ciezko.

skull hunterzy? wolne zarty.
jak ktos ma 13 lvl i red skulla to ja przepraszam co to ma byc? dobrze ze bezkarnie mozna zabic.

white skull? missclicki i inne

ostatnio podeszlo mnie 2 kolesi 16 i 20 lvl w kopalniach ze mialem white skull.
ledwo mi skull wyskoczyl na arene wkroczyl 70lvl palek i mnie w 3 zaczeli bic.
bal sie ze sam red dostanie ewidentnie i dlatego mnie tak podeszli.
ale od tego sa uhy. zwalem kolesiowi a przy wyjsciu z kopalni juz odsiecz czekala. wial az milo patrzec. potem przepraszal.

padlem kiedys bo zrobilem miss click na jednym z DT.
ale tak to bywa. mialem szanse sie odgyzc jak Golden Legion z nimi walczyl.

tak to juz jest w Tibi.
ktos was zabije za miss click to ubijcie jego jak nadarzy sie okazja.
zabije was z skullem czy bez. to roznica jest? kto mial skull? wazniejsze kto zaatakowal i dlaczego. pogadac co to wogle ma byc.
zapisac do vip i czekac na odpowiedni czas i ekipe / wojne

system skulli nie jest idealny! ale trzeba sie do niego przystosowac! i nauczyc w nim grac. a nie płakac ze ktos tam zabil.

Kajzer 20-09-2004 19:54

nie czaje was
no przypuscmy ze targasz loota i podbiega noob. w tym momencie albo wzucasz utani hur lub probojesz uciekac normalnie i nie ma problemu zaden noob nie dogoni cie jak masz wiecej niz 25 lev
a zaden wyzszy niz 12 nie zacznie thefowac bo mu szkoda postaci
w innej beki
coraz wiecej jest charow ktore sa tak zwanym zywcem stoi 6 lev z red hp i noobuje dobijesz wyskakuje ziomek z 50 lev i cie jedzie:) dlatego sie nie rusza noobow z red hp juz nie;]
albo jest duzo pk charow chary zrobione tylko do pk
nie trzba sie tym przejmowac tylko omijac i tyle....

n0ob 24-09-2004 01:43

nostalgia

xD nie ma jak wspomnienia :D bez skulli bylo milutko :D wojny miast, klanow itd ... ale z drugiej strony - wejscie do np Carlin bylo wtedy praktycznie rownoznaczne ze smiercia, no chyba ze byles wymiataczem :P Ale w sumie osobiscie wolalbym omijac Carlin ale miec spokoj z n0obami, thiefami itd ... jakos nie pamietam takich jeszcze z pol roku temu ... :(:(

NOOBIE !! CHCESZ BYC THIEFEM ? CHCESZ FRI ITANS ? IDZ NA ENFORCED PVP ! I WEZ TOOOOOOO POCZUJ :P ;)

Deaf Scream 24-09-2004 02:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
Thiefy? a co wam thiefy. po to powstal postman.
wysylasz sobie z kopalni loota do depo i nie musisz go targac przez pol tibi i zaden Thief Ci nic nie zrobi.

jak uwazasz na to co robisz to thiefy moga sobie byc i tak Cie nie okradna

co daje system skulli?
trzba liczyc swoje fragi. zabijajac tylko jakis dupkow a nie przypadkowych przechodniow skulla raczej miec ciezko.

skull hunterzy? wolne zarty.
jak ktos ma 13 lvl i red skulla to ja przepraszam co to ma byc? dobrze ze bezkarnie mozna zabic.

white skull? missclicki i inne

ostatnio podeszlo mnie 2 kolesi 16 i 20 lvl w kopalniach ze mialem white skull.
ledwo mi skull wyskoczyl na arene wkroczyl 70lvl palek i mnie w 3 zaczeli bic.
bal sie ze sam red dostanie ewidentnie i dlatego mnie tak podeszli.
ale od tego sa uhy. zwalem kolesiowi a przy wyjsciu z kopalni juz odsiecz czekala. wial az milo patrzec. potem przepraszal.

padlem kiedys bo zrobilem miss click na jednym z DT.
ale tak to bywa. mialem szanse sie odgyzc jak Golden Legion z nimi walczyl.

tak to juz jest w Tibi.
ktos was zabije za miss click to ubijcie jego jak nadarzy sie okazja.
zabije was z skullem czy bez. to roznica jest? kto mial skull? wazniejsze kto zaatakowal i dlaczego. pogadac co to wogle ma byc.
zapisac do vip i czekac na odpowiedni czas i ekipe / wojne

system skulli nie jest idealny! ale trzeba sie do niego przystosowac! i nauczyc w nim grac. a nie płakac ze ktos tam zabil.

Nie da sie przyzwyczaic do szezacej fali nobostwa... teraz idioci moga robic co chca..a to irytuje coraz wieksza ilosc graczy i odchodza z gry...ci normalni oczywiscie. Nie bylo skuli byl lad i pozaddek..niektuzy naduzywali swojej sily...ale wtedy byly wojny dlugie i zaciekle..a teraz?? wojny polegaja na zabijaniu kokretnych osob... i koncza sie gdy czesc graczy dostanie bana za mass pk :] i do tego mamy sie przyzwyczic?? poszukajcie na forum tibia com ..w dziala proposals..jest temat przeciw skula..wpisujcie sie tam ...moze ten ktory zalozyl ten temat i powiedzial ze jesli 500 graczy sie wypowieto cipy powinny cos z tym zrobic...postujcie tam ..ale po razie ..zeby nie bylo przegiec ;)
Pozdro

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:15.