![]() |
Ciekawostki związane z alkoholem :P
Sobie dzisiaj znalazlem stronke z 50 ciekawostkami o alkoholu.Według mnie większość jest śmieszna i może tych najmłodszych zniechęcić do picia trunków alkoholowych. oto link :D
Podoba mi się podsumowanie : Szklanka wódki (250 g) zabija około 1000-2000 komórek nerwowych w naszym mózgu. Komórki nerwowe się nie regenerują. Ludzki mózg składa się z około 3 miliardów komórek nerwowych, z czego używamy na co dzień około 10% z nich. Zatem około 2,7 miliarda komórek są nie potrzebne. Szklanka wódki zabija 1000 komórek nerwowych. Człowiek może bez obawy o swoje zdrowie wypić 2 700000 szklanek wódki. Przeliczamy: 1 butelka (750 g) = 3 szklanki, zatem 2 700 000/3 = 900 000 butelek. |
Byyyło już na forum... ehh... a tak w ogóle ta "ciekawostka" jest byczymsithem ;)
|
Cytuj:
Bardzo ciekawe... |
<hahaha> i czym tu zniechecac mlodziez tym ze: "W latach siedemdziesiątych na etykiecie duńskiej wódki pojawił się następujący napis: "Dawka śmiertelna - 4,5 promila alkoholu we krwi! Nie dotyczy Polaków i Rosjan". " albo "Statystyczny mieszkaniec Rosji wypija rocznie 14,1 litra czystego spirytusu. Najwięcej na świecie. "
to jest raczej smieszne ^^ |
Cytuj:
|
Rekordzista Polski miał 15,9 promila ;>
Co do samej "ciekawostki" - extra... ;p |
Cytuj:
Cytuj:
Secundo - my ZNAMY dokladne dzialanie tych 10%. Przypuszcza sie, ze pozostalych 90% po prostu NIE POTRAFIMY wykorzystac (mozliwe, ze tam ''drzemie'' mozliwosc telekinezy). |
Cytuj:
To ja taka ciekawostka walne. Polacy pija co raz wiecej wodki i z roku na rok co raz wiecej ludzi maja prob z alkoholem. I faktem jest fakt iz to ze Polacy zaczynaja pic od co raz mlodszych lat..... br? Cytuj:
|
@nekromanta
nie tylko telekineza (lewitacja plx itp. ;>) @OnlyM(PL) ależ ciekawostka że polacy piją coraz więcej... @temat noo napewno ta ciekawostka ułatwi mi życie ;d |
@OnlyM:
Nie. Cytuj:
|
Przecież 5 promila to wcale nie jest tak dużo...
Mi dziadek opowiadał, że w sąsiedniej wsi ( Od nich ) był pan, który miał 10 promila alkoholu i był w stanie AŻ wyjść z samochodu. :) |
HA! A ja znam taki przypadek ze typiara wypila chyba z pol piwa i miala zgon : D tzn nei doslowny
@down hahah : D ja myslalem ze ja mam bardzo slaby leb, ze po jednym juz cos tam... na szczescie az tak zle ze mna nie jest ;s |
Dzisiaj mój znajomy wypił u mnie JEDNO piwo i obrzygał mi ścianę ;p A potem zasnął ;p Mocny jest.
|
a ja sie tak napierdo***em ze spalem w lesie i dopiero policja mnie odwiozła do domu:D
|
Cytuj:
|
Tesh sie napierdoliłem! Tak jak 1000 polaków dziennie.....I było elo!
Tylko co w tym takiego wielkiego,by tu pisać? |
Dla mnie się nasuwa jedna bardzo prosta myśl:
"Polak potrafi" |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:04. |