![]() |
Pytania o shield i EQ
Mam pytania:
1) Czy shield obniża obrażenia od różdżek (jeżeli tak, to o ile). 2) Jaki mieć najlepiej EQ na 13lv, sorkiem, shield 18 ?? EDIT: Czy każdy może założyć gildię, i jak ?? |
1. nie
2. kupuj na co cie stac ( odnosnie cen na swoim swiecie dowiedz sie sam ) byle bylo lekkie. 3. Trzeba miec pacca. |
Ja na 13lvlu mialem tak:
P arm i legi, iron helmet, scarf, dwarven shield. Jest to ciezkie EQ, ale na mniejszych lvlach sie nie nosi backapckow zSDkami UHami HMMami itp wiec nie trzeba miec go duzo. P.S W Tibii wszystko jest dla pacc, dlatego zaczyna mnie ta gra nudzic. |
Re:
Jak by było wszystko dla PACC to byś w tym momencie nie grał w Tibię. A jak ci sie nie podoba, to kup se PACCa. Cipsoft musi z czegoś żyć...
|
Mam jeszcze jedno pytanie:
co oznaczają: summon i convince przy opisie potworów ??? EDIT: I jeszcze jedno: od czego zależy co tracimy przy śmierci ?? |
summon - ilosc many potrzebnej na przywolanie danego potwora ( stosownym czarem )
convince - ilosc many potrzebnej do przekonania danego potwora aby walczyl po naszej stronie ( stosowna runa ) to co tracimy przy smierci zalezy od szczescia - dla kazdego przedmiotu mamy niezaleznie 10% szansy ze wypadnie. plecaki/ bagi wypadaja zawsze niezaleznie od tego gdzie je wlozymy. |
1) nie bo różdżki to magia, a shield działa na obrażenia fizyczne.
2) Jakie uwazasz. Ja miałem Crown Helmet, Noble Arm, plate legi, buty i guardian shilda. Po desercie kupiłem Blue robe. 3) Kazdy moze. A jak to zrobic to jest chyba poradnik. Dodam że musisz miec 4 osoby z PACCem. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:11. |