Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   dsy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=86005)

Kaziu'Conqueror 21-07-2006 19:25

dsy

niech ktos mi poiwe gdzie sa duze respy DSów zeby wybijacj je na niewidce i tempest rodzie.Najlepeij by było gdyby niebyło tam żadnych innych potworów

Aduil 21-07-2006 19:31

Opcja szukaj !! !! !! A jeśli chodzi o Ds i ich duży resp to znam jeden na Ghostland . Pierwsza dzióra od wejscia na ghostland , chyba -3 poziom .
(są tam jeszcze Scorpiony i Ghole)

Scyzoryk27 21-07-2006 19:33

ghostland, hellgate

emilok 21-07-2006 20:10

Drefia.aasdasfdsdf

Zarkadius 21-07-2006 20:30

powiedzcie mi...

jak dostac sie do dsa na femor hills przy cycach?

Teravista 21-07-2006 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zarkadius
jak dostac sie do dsa na femor hills przy cycach?

Musisz wejśc na ten pagórek , ściąc trawe i odkopać dziure.

Tukan pogromca sebka 21-07-2006 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaziu'Conqueror
niech ktos mi poiwe gdzie sa duze respy DSów zeby wybijacj je na niewidce i tempest rodzie.Najlepeij by było gdyby niebyło tam żadnych innych potworów

Triangle tower - kolo thais - 1 pietro ghule, 2 pietro 3 dsy, 3 pietro dsy,stalkery i ghule, 4 pietro witch dwarf geomancer i monk. to ja bym proponowal wybic 1 pietro i wybic 3 dsy na 2 pietrze potem zejsc na 1 pietro i czekac na resp dsow :P

ripper 21-07-2006 21:52

Droga na Banshee Questa.

Lovah 21-07-2006 23:57

Wszystkie znaczniejsze miejsca zostały już tu wymienione, dodam tylko od siebie, że zbyt oplacalna metoda expienia to to nie jest.

dreggi 22-07-2006 00:00

@up
I bardzo mecząca.
Zanim zabijesz go z rózgi to minie troche czasu i niewidka bedzie SUPER nieopłacalna. A z visów to ciezko je na niewidce trafic ;p
Ogólnie DSy uwazam za jedne z najbardziej upierdliwych potworów.

Zarkadius 22-07-2006 08:30

powiedzcie mi...

czy jezeli jestem drutem na 19 lvl to dam sobie rade solo z tym dsem (powiedzmy z sd-jesli z sd to ile mam ich wziac) na femor hills?:baby:

Reego 22-07-2006 09:28

Oczywiscie dasz sobie rade z SD DS nie ma wkoncu duzo zycia mysle (moge sie mylic) ze ok 4-5 SD powinno starczyc na jednego w zaleznosci jaki masz mlvl ale jest to nie oplacalne .... malo powiedziane prowadzi do bankructwa ... jedyna prof. dla ktorej jest oplacalny to PAl bo sporo expa szybko ubija ale loot'u wogole ;/

BlackIce 22-07-2006 09:39

Cytuj:

czy jezeli jestem drutem na 19 lvl to dam sobie rade solo z tym dsem (powiedzmy z sd-jesli z sd to ile mam ich wziac) na femor hills?:baby:

Chyba jednak nie dasz rady tam jest malo miejsca i ds moze zrobic ci kuku jak chcesz solo ds to idz na Ghostland i tam niech ktos ci ropnie (jakos to tak dziwnie wyglada :( )

Hunter Of Mystery 22-07-2006 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teravista
Musisz wejśc na ten pagórek , ściąc trawe i odkopać dziure.

Zadnej trawy nie scinac(chyba ze chcesz ropnac),zadnej dziury nie odkopywac(o czym sie bolesnie przekonalem)Droga jak odkrylem wejscie do dsa to ide po skosie miedzy trawa,nagle wpadam na dol,bec combo 160~ ,okrazam trumne i rope do gory...

Tukan pogromca sebka 22-07-2006 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Reego
Oczywiscie dasz sobie rade z SD DS nie ma wkoncu duzo zycia mysle (moge sie mylic) ze ok 4-5 SD powinno starczyc na jednego w zaleznosci jaki masz mlvl ale jest to nie oplacalne .... malo powiedziane prowadzi do bankructwa ... jedyna prof. dla ktorej jest oplacalny to PAl bo sporo expa szybko ubija ale loot'u wogole ;/

No ja tu sie zgodze z Reego bo dla innych profesji oprocz palladynka to nie jest oplacalne...loot slaby z ds'ow, ja moim knightem ze skilami 75/75 dostalem hita za 139 a eq takiego slabego to znowu niemam...

Scyzoryk27 22-07-2006 13:29

Cytuj:

Jesli chcesz solo ds'a to polecam fibule(jest tam resp 3 ds'ów, mozna lurnac pojedynczo) i walisz z moonlight roda

Tukan pogromca sebka 22-07-2006 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scyzoryk27
Jesli chcesz solo ds'a to polecam fibule(jest tam resp 3 ds'ów, mozna lurnac pojedynczo) i walisz z moonlight roda

Możesz mi wytłumaczyc dokladniej gdzie sa te 3 dsy ?? to ja sie wybiore :] tak mniej wiecej nakresl mi droge jak mozesz oke?? plzzz :)

Mati66 23-07-2006 12:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tukan pogromca sebka
No ja tu sie zgodze z Reego bo dla innych profesji oprocz palladynka to nie jest oplacalne...loot slaby z ds'ow, ja moim knightem ze skilami 75/75 dostalem hita za 139 a eq takiego slabego to znowu niemam...

Ja wiem czemu tyle oberwałes
Bo DS'y nie bija jak np zerek siłą,one wysysają życje
wtedy nie ma róznicy czy masz Leather Armor czy Magic Plate Armor:baby:

Poborca_Podatkowy 23-07-2006 13:35

Na tej Fibuli to w ogóle cool jest. Rotów dla sorca/druta chmary, przed dsami można spokojnie uciekać. Niedoświadczeni często sami od nich padają wyrzucając eq i kase z rotów... Lecą z 1 na plecach i włażą na drugiego ięc można sobie przywłaszczyć :p Mój kolega bawił się z nimi sorcem 8 lvl z wand of vortex i jakoś mu to szło, ale ryzykowne bo wolno się wtedy chodzi. Exp całkiem niezły, ale loot nie za dobry. Torch, parę gp, czasem battle hammer lub iron helmet i throwing star. Na nic innego nie liczyłbym, iron helmet i tak rzadko wypada. Zabiłem ich ze 200 licząc na guardian shield, a tu nic ;(

noobowaty mistrz 23-07-2006 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaziu'Conqueror

W drodze do jednego z seali banshee questa jest duzy respawn dsow, jest ich tam bodajze z 50.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tukan pogromca sebka
Triangle tower - kolo thais - 1 pietro ghule, 2 pietro 3 dsy, 3 pietro dsy,stalkery i ghule, 4 pietro witch dwarf geomancer i monk. to ja bym proponowal wybic 1 pietro i wybic 3 dsy na 2 pietrze potem zejsc na 1 pietro i czekac na resp dsow

WOW! Az 3 DSy! Nie no koles wymiatasz, powinienes modem zostac. :p
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi
@up
I bardzo mecząca.
Zanim zabijesz go z rózgi to minie troche czasu i niewidka bedzie SUPER nieopłacalna. A z visów to ciezko je na niewidce trafic ;p
Ogólnie DSy uwazam za jedne z najbardziej upierdliwych potworów.

Mozna bic z hmm zamiast visa. Nie zeby to bylo oplacalne, ale exp szybszy i niewidka sie tak nie marnuje.
Cytuj:

czy jezeli jestem drutem na 19 lvl to dam sobie rade solo z tym dsem (powiedzmy z sd-jesli z sd to ile mam ich wziac) na femor hills?

Jesli masz 19 lvl i 19 mlvl tak jak pisze w profilu, to:
Srednio z sd uderzasz za 112 hp
Ds ma 400 hp
400 : 112 = 3,57 = 4 sd pojda ci na dsa
4 sd = 4 x 325 = 1300
Czyli na zabicie jednego dsa stracisz 1,3k.
Fun, anyone?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mati66
Ja wiem czemu tyle oberwałes
Bo DS'y nie bija jak np zerek siłą,one wysysają życje
wtedy nie ma róznicy czy masz Leather Armor czy Magic Plate Armor

Serio? Musiales napisac posta zeby sie pochwalic wiedzą?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:33.