![]() |
Głośny komp
Ma problem z kompem... bo głośno chodzi.
I gdy chce grać troche dłużej(np. do 3 w nocy) to nie moge, ponieważ moja mama chodzi do ubikacji i słyszy chodzącego kompa i każe mi kończyć. Jest jakiś sposob na uciszenie kompa? Albo przykrycie go czcymś, zatkac te dziury w obudowie. Prosze o dopowiedzi, z góry dziękuje! Tom@sz |
Cytuj:
Albo może drzwi uszczelnij to nie będzie mamusi szanownej przeszkadzać... |
Cytuj:
Zmień chłodzenie na wodne. |
Taaa,najlepiej przykryj go koldra, bo kiedy nie spisz w nocy to nie jest ci potrzebna...GoGo 100 lvl....
|
Jak nie chcesz zmieniać chłodzenia na wodę to chociaż wyczyść wiatraczek, odkurz kompa. Ew. kup nowy, cichy wiatraczek.
Re.Down Nie bierz dzieciaku wszystkiego tak dosłownie, "odkurzyć" znaczy odczyścić w kurzu (problem tych się głównie kompów z obudową). Btw. Nie chcesz nie odkurzaj, a nuż komp ci się szybciej popsuje i nie będziesz mi mięśnia pośladkowego zawracał. |
Cytuj:
A co do posta, może wiatraczek od karty graficznej ci chaczy, też tak miałem, taki wiatraczek około 25zl. |
Sprawdz czy masz wszystko mocno dokręcone etc. Czasem jest tak, że jakis komponent jest luźno i wtedy drga obijając się o obudowę i to tworzy dość głośne dźwięki.
|
Zawsze mozesz tez kupic zasilacz z chlodzeniem pasywnym, wydatek okolo 700 zł, ale komputer bedzie Ci chodził praktycznie bezszelestnie, to samo sie tyczy oczywiscie chlodzenia procesora i karty graficznej ;)
|
moze byc tez tak ze wiatraczek ociera o przewody i robi sie glosny warkot.
|
WodA desTylOwaNa
Hum... slyszalem ze jak kompa sie zaleje woda destylowana idelanie czysta zamknie tak zeby zadne gow*enko sie nie dostalo tam to nic sie nie stanie i bedzie chlodniej i ciszej =] ten sposob OWNuje :D Pwnz0r ale jak bys chcial probowac to na wlasna odpowiedzialnosc xd jak tak zrobisz to powiedz mi czy serio dziala czy sie zepsuje XD PWN3D B)
|
Cytuj:
Na procesor wystarczy przeznaczyć jakieś 70 zł i na allegro wyrwać coś na swój socket. Cytuj:
Najtaniej Ci wyjdzie uszczelnienie drzwi do pokoju jak ktos wyżej wspomniał już ^^. Cytuj:
http://www.linux.pl/index.php?id=news&show=3383 http://forum.pclab.pl/style_emoticon...lies/rotfl.gif |
Zmniejsz obroty karty graficznej i wiatraka, jeśli masz chłodzenie standardowe. Poza tym, wyczyść go.
Jeśli masz jakieś chłodzenie wodne za trzydzieści zetów, to w praktyce możesz to wywalić. Tanie, słabe zestawy no name są w stanie hałasować głośniej od wiatraków (w porywach). Poza tym - jeśli komp stoi na jakimś podwyższeniu przy biurku, połóż go na podłodze (albo na odwrót). |
Cytuj:
po 2. innaczej pozbywam sie kurzu z kompa po 3. odkurzaj dalej, kiedys wciagniesz cos od kompa to bedziesz mial X( |
hmm kup lepszy zasilacz większy wiatraczek=mniejszy hałas ;(
taki nasówa mi sie wniosek po porównaniu mojego z siostry :baby: |
Ma problem z kompem... bo głośno chodzi.
:cup: hmmm jak przykryjesz go to sie spali Ci komp.....najlepszy sposb to wymienic Wiatraczek w Komp...POzdro
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
że co ? he? |
Cytuj:
2. Chyba jakims magicznym rytualem... 3. OMG!!!!!11111 wyciagnie cos z kompa! Tak trudno bedzie to wlozyc? :/ |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:22. |