![]() |
Obsidian Knife-czyli jak zdobywac skory szybciej?
Co to jest?
Obsidian Knife to pewnego rodzaju noz sluzacy do adobywanie mysliwskich zdobyczy (dragon leather, minotaur leather, red dragon leather i tego typu rzeczy) z cial zabitych potworow. Jak go zdobyc? Zaczynamy od rozmowy z NPC sprzedajacym bronie w Kazordoon. Powie nam on co mamy zrobic. Nastepnie bendziemy musieli przyniesc kilka rzeczy. Jak on dziala? Gdy dostaniemy juz nozyk bendziemy mogli uzywac go na cialach martwych potworow (tylko tych w pierwszym stadium rozkladu) i w ten sposob otrzymywac skory. Nie dostajemy ich z kazdej istoty na ktorej uzyjemy obsidian knife, ale zwieksza to szybkosc zdobywania przedmiotow potrzebnych do questow na outfity i addony o kilkaset procent. Na co to dziala? Narazie odnotowalem skutek na: -Dragon -Minotaur -Dragon Lord Prawdopodobnie dziala tez na kilku innych potworach (chyba ghoul, djinn, hero i mumia). Sprawdze w najblizszym czasie. Mysle, ze komus przyda sie informacja i powstrzyma fale tematow, ktore niedlugo moga sie pojawic. Jak ktos ma jakies zastrzezenia lub pytania to niech pisze. |
najpierw trza cos od cyca w ab dostać ale dalej to qs bedzie... co do nieumarlych to chyba tylko z dsow mozna wyciagnac kosci. na hero tez mozna go uzyc
|
A dokładniej to 3 bast skirts, dragon shield i obsidian lance. PIERWSZY! DAMN morwi o kilka setnych mnie wyprzedzil. A jak się użyje na hero to co się zdobywa?
|
:)
Dzieki chlopcy.
00:37 You see an obsidian knife. It weighs 1.00 oz. Sharp and light, this is a useful tool for tanners, doctors and assassins. |
@up
Feist jak jusz to masz to moze bys nam upzejmie opisal jak to zdobyles, skim gadales, co mu dales ??? X( |
Może nie zapędzajcie się tak daleko z tymi wskazówkami, hę?;-) Trochę poszukają, to nic im się z pewnością nie stanie.
|
taa biegaj se 30 lvl po miastan dla facc i pytaj kazdego npc zobaczymy po jakim czasie znajdziesz, a pozatym po to jest formu aby sie wymieniac wskazówkami etc.X(
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
to zdradzi ktoś wkońcu ten wielki sekret jakim jest zdobycie obsidian knifa ? X( |
Czy ten quest na ten nożyk może wykonać każdy czy tylko paccowie? :baby:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
"Można się wymieniać informacjami na temat questów jeszcze nie odkrytych." ja tego questa jeszcze nie poznalem wiez piszcie śmiało :D @up z tym angielskim zartowalem, znam ang na tyle aby sie z każdym w tibii dogadc B) |
Ale ten quest już jest odkryty, więc w tym wypadku to nie ma nic wspólnego z tym punktem regulaminu.
|
Cytuj:
A Panu o imieniu naab (twój nick jest rzeczywiście inteligentny...) polecam przeczytanie regulaminu -> http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789, a dokładniej: znaleźć spory, niebieski napis "Questy" i przeanalizować co jest napisane pod nim... @down Gratuluję ;)... I Wszystko Jasne |
Cytuj:
a reg forum jusz przeczytalem B) jest w nim napisane ze mozna podawac wskazówki np. do jakiego NPC zagadac, a przeciesz oto mi chodzi od samego początku 8o |
@naab
Naucz sie czytac, bo umiejetnosc pisanie nie wystrczy. Co ja napisalem w pierwszym poscie? |
"Zaczynamy od rozmowy z NPC sprzedajacym bronie w Kazordoon"
myslalem ze to niepotwierdzone info ^^ jusz biegne do kazo :D |
ok juz wiem thx za pomoc ^^
P.S. szukanie nie boli, teraz jusz to wiem ^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:36. |