Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   skille i eq, a ataki magiczne (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=89005)

miver 08-08-2006 18:57

skille i eq, a ataki magiczne

Witam.
Szukałem na forum i niczego konkretnego się nie doszukałem, sry jak już jest...

Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq?

Ufocznik 08-08-2006 19:28

podobnie, jak z czarami graczy, maja znaczenie tylko w przypadku:

a) exori
b) ue
c) explo
d) sd
e) exori mort

a ue, explo i sd sa uzywane przez niektore potworki, natomiast w przypadku obrazen od energii, ognia i trucizny arm i skille nie maja znaczenia

btw. byl taki temat, szukaj -.-

ripper 08-08-2006 20:33

@up
A jakie potwory używają UE i explo? :<
@topic
Kiepsko, naprawdę kiepsko szukałeś.

Ufocznik 08-08-2006 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper
@up
A jakie potwory używają UE i explo? :<
@topic
Kiepsko, naprawdę kiepsko szukałeś.

jak to jakie?
ue - demon i wrl (chociaz co do wrl nie jestem pewien, ale demon na 100%)
explo - wrl (tu tez nie mam pewnosci)

byc moze cos jeszcze, nie jestem zorientowany w atakach kazdego potwora z osobna

Phoelerius 08-08-2006 23:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ufocznik
jak to jakie?

byc moze cos jeszcze, nie jestem zorientowany w atakach kazdego potwora z osobna

Demon uderza z GFB(atak magiczny) a nie EU, lol!

Celoz 08-08-2006 23:24

skille, eq itd nie mają wpływu na ataki magiczne. skille i eq wpływają tylko i wyłącznie na ataki fizyczne.

ripper 09-08-2006 01:27

Cytuj:

jak to jakie?

Ta... Ale poza tym to wszystko ok? Demon na 100% nie bije z UE tylko z GFB, które ma duży obszar działania. Wrl w ogóle nie używa czegoś takiego jak UE, ani nawet czegoś podobnego. Z explo wrl nie bije prawie napewno, raczej jest to atak wygladający jak explo, zadający obrażenia od ognia.
Amagod.

Cepeq 09-08-2006 02:43

hmm mówicie że eq nic nie daje..
no to zależy jak na to patrzeć, bo zawsze można zalożyć np dragon necklace ;)

emilok 09-08-2006 09:33

Cytuj:

jak to jakie?

Demon używa ogniowej imitacji UE, warlock używa ogniowej imitacji explo, podobnie jak fire elemental.

Czary 'fizyczne' inny potworów to np. water wave hydry, furtawka beholdera, water elemental też pewnie coś z wodą puszcza itp.

Exodus 09-08-2006 12:06

z tego co mowisz wynika ze FE nie mialby prawa odjac zycia np. Dsowi

Jestes tego pewien?

ripper 09-08-2006 19:12

Teoretycznie mógłby to zrobić za pomocą melee, ale DS ma chyba za dużego defa i arma.

emilok 09-08-2006 19:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus
z tego co mowisz wynika ze FE nie mialby prawa odjac zycia np. Dsowi
Jestes tego pewien?

Za pomocą magii nie odejmie mu nic.

Ptak~ 09-08-2006 19:52

jeśli już to za pomocą melee, bo FE oprócz tych ognistych ataków ma tez ataki w zwarciu ;)

Ufocznik 09-08-2006 21:55

Cytuj:

Ta... Ale poza tym to wszystko ok? Demon na 100% nie bije z UE tylko z GFB, które ma duży obszar działania. Wrl w ogóle nie używa czegoś takiego jak UE, ani nawet czegoś podobnego. Z explo wrl nie bije prawie napewno, raczej jest to atak wygladający jak explo, zadający obrażenia od ognia.
Amagod.

o ile mi wiadomo demon wali i z gfb i z ue, byc moze jest to "ogniowa imitacja ue", ale nie zmienia to faktu ze sam czar wyglada dokladnie jak ue i uderza na takim samym obszarze

a co do explo, to wali z nich fe na 100%
"Walka
w zwarciu, walka magią [firefield + explosion]"

i co, miszczu?
amagod

emilok 09-08-2006 22:26

Cytuj:

"Walka
w zwarciu, walka magią [firefield + explosion]"
i co, miszczu?
amagod

Nie chcę cię zmartwić mistrzu, ale na tibia.pl zdażają się błędy, bądź opisy dla zwykłych ludzi oczywiste a dla innych nie. Gdybyś w swoim tibijskim życiu choć trochę czasu spędził czesząc fe to byś wiedział jak jest.
Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego by był wykorzystywany do polowania na warlocki, smoki, giant spidery, behemoty.

Ufocznik 09-08-2006 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok
Nie chcę cię zmartwić mistrzu,

miszczu, bylo celowo ironicznie, napisane z bledem

Cytuj:

bądź opisy dla zwykłych ludzi oczywiste a dla innych nie.

co chcesz przez to powiedziec?

Cytuj:

Gdybyś w swoim tibijskim życiu choć trochę czasu spędził czesząc fe to byś wiedział jak jest.

nie mart sie o moje "tibijskie zycie" bo sadzac po dacie zalozenia twojego konta, gram w tibie dluzej od ciebie, a nie spedzilem go czeszac fe gdyz sa nieoplacalne (0 loota), a na cycopolis nie expilem bo nigdy nie mialem pacca

Cytuj:

Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego by był wykorzystywany do polowania na warlocki, smoki, giant spidery, behemoty.

nie sadze by np. ds byl slabszy od fe a wali ataki fizyczne+life drain, jednak mimo to z potworkow ktore tu wymieniles jest wykorzystywany tylko na dragi ew. dlaczego? byc moze dlatego ze tylko glw ataki draga nie sa fizyczne, wiec ds od nich nie obrywa, a moze dlatego ze np. behe by go za szybko zabil? moze chodzilo ci o to ze by mial atakowac z dystansu jak na np. hydra hunt, ale nie napisales tego, wiec nie bede sie domyslal

ripper 10-08-2006 00:53

@Ufocznik
Kończ wać pan, wstydu oszczędź.
Demon nie bije z żadnego UE, FE bije z ognistej imitacji explo. Demon nawet nie używa czegoś co mogłoby wyglądać na UE. Może i jesteś uber-666-doświadczony, ale pieprzysz głupoty - najoględniej mówiąc.

Cytuj:

nie sadze by np. ds byl slabszy od fe a wali ataki fizyczne+life drain, jednak mimo to z potworkow ktore tu wymieniles jest wykorzystywany tylko na dragi ew. dlaczego? byc moze dlatego ze tylko glw ataki draga nie sa fizyczne, wiec ds od nich nie obrywa, a moze dlatego ze np. behe by go za szybko zabil? moze chodzilo ci o to ze by mial atakowac z dystansu jak na np. hydra hunt, ale nie napisales tego, wiec nie bede sie domyslal
Chodziło o to, że jeśli to, z czego FE bije byłoby prawdziwym explo, to każdy by tym bił behe, wrle, bk, hero. Oczywiście atak z dystansu. Trochę domyślności.

Exodus 10-08-2006 02:33

O to bardzo dobrze , zawsze myslalem ze FE bije z Explo .. a juz mialem do trapa uzyc FD zeby FE nie zabil Dsów/Leaderów ; )

Ufocznik 10-08-2006 11:49

Cytuj:

@Ufocznik
Kończ wać pan, wstydu oszczędź.
Demon nie bije z żadnego UE, FE bije z ognistej imitacji explo. Demon nawet nie używa czegoś co mogłoby wyglądać na UE. Może i jesteś uber-666-doświadczony, ale pieprzysz głupoty - najoględniej mówiąc.

Chodziło o to, że jeśli to, z czego FE bije byłoby prawdziwym explo, to każdy by tym bił behe, wrle, bk, hero. Oczywiście atak z dystansu. Trochę domyślności.

napisal ze bylby atak fizyczny, a takich potworkow jest wiecej, orc leader, ds itd. nie bylo powiedzane ze atakowal by z dystansu, moze wogole mogl pisac co drugie slowo a ja mialbym sie domyslac o co chodzi? btw. nie wiem czy zauwazyles odbieglismy juz od tematu, odpowiedz udzielilem na 1 stronie ale powtorze: eq ma znaczenie tylko w przypadku exori, explo, exori mort, ue, sd, nie bede znow wszczynal klotni ktore z nich sa uzywane przez jakie potwory, wiec skonczmy ten temat, dobra jak chcecie fe wali z explo-podobnego gowna, demon wali z gfb, koniec

emilok 10-08-2006 12:34

Ale czemu mamy skończyć rozmowę jeśli upierasz się że te brednie są prawdziwe? Jeszcze jakiś niedoświadczony gracz uwierzy Ci i się przejedzie.

Po drugie czytanie wszystkich słów byćmoże przekracza Twoje możliwości, niewiem:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ufocznik
napisal ze bylby atak fizyczny

Cytuj:

Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego

Po trzecie:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ufocznik

Cytuj:

potwór który atakuję z siłą fe

Powiedz mi, jakim trzeba się wykazać intelektem aby skojażyć te zdania?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02.