![]() |
skille i eq, a ataki magiczne
Witam.
Szukałem na forum i niczego konkretnego się nie doszukałem, sry jak już jest... Mam pytanie. Czy skille (dokladnie skill defa) i eq mają jakieś znaczenia przy takach magicznych zadawanych przez potwory. Wiem że np. SD bh to atak fizyczny więc eq i skille mają znaczenia. Jednak czy np. f-Wave draga, czy podobne rzeczy walną mniej przy lepszych skillach defa i lepszym eq? |
podobnie, jak z czarami graczy, maja znaczenie tylko w przypadku:
a) exori b) ue c) explo d) sd e) exori mort a ue, explo i sd sa uzywane przez niektore potworki, natomiast w przypadku obrazen od energii, ognia i trucizny arm i skille nie maja znaczenia btw. byl taki temat, szukaj -.- |
@up
A jakie potwory używają UE i explo? :< @topic Kiepsko, naprawdę kiepsko szukałeś. |
Cytuj:
ue - demon i wrl (chociaz co do wrl nie jestem pewien, ale demon na 100%) explo - wrl (tu tez nie mam pewnosci) byc moze cos jeszcze, nie jestem zorientowany w atakach kazdego potwora z osobna |
Cytuj:
|
skille, eq itd nie mają wpływu na ataki magiczne. skille i eq wpływają tylko i wyłącznie na ataki fizyczne.
|
Cytuj:
Amagod. |
hmm mówicie że eq nic nie daje..
no to zależy jak na to patrzeć, bo zawsze można zalożyć np dragon necklace ;) |
Cytuj:
Czary 'fizyczne' inny potworów to np. water wave hydry, furtawka beholdera, water elemental też pewnie coś z wodą puszcza itp. |
z tego co mowisz wynika ze FE nie mialby prawa odjac zycia np. Dsowi
Jestes tego pewien? |
Teoretycznie mógłby to zrobić za pomocą melee, ale DS ma chyba za dużego defa i arma.
|
Cytuj:
|
jeśli już to za pomocą melee, bo FE oprócz tych ognistych ataków ma tez ataki w zwarciu ;)
|
Cytuj:
a co do explo, to wali z nich fe na 100% "Walka w zwarciu, walka magią [firefield + explosion]" i co, miszczu? amagod |
Cytuj:
Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego by był wykorzystywany do polowania na warlocki, smoki, giant spidery, behemoty. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
@Ufocznik
Kończ wać pan, wstydu oszczędź. Demon nie bije z żadnego UE, FE bije z ognistej imitacji explo. Demon nawet nie używa czegoś co mogłoby wyglądać na UE. Może i jesteś uber-666-doświadczony, ale pieprzysz głupoty - najoględniej mówiąc. Cytuj:
|
O to bardzo dobrze , zawsze myslalem ze FE bije z Explo .. a juz mialem do trapa uzyc FD zeby FE nie zabil Dsów/Leaderów ; )
|
Cytuj:
|
Ale czemu mamy skończyć rozmowę jeśli upierasz się że te brednie są prawdziwe? Jeszcze jakiś niedoświadczony gracz uwierzy Ci i się przejedzie.
Po drugie czytanie wszystkich słów byćmoże przekracza Twoje możliwości, niewiem: Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02. |