Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Blacklists II (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=89530)

bosal 11-08-2006 14:30

Blacklists II

Dzięki Waszym sugestiom oraz wysiłkom Pregusia, udało nam się całkowicie przebudować nasz system Blacklist.

Najważniejsze zmiany to:
1. Wielojęzykowość (na razie można pisać w języku polskim, cały interface będzie dostępny w języku polskim za parę dni)
2. System rejestracji (nie potrzeba już maila, a do przypomnienia hasła wygeneruje się specjalny klucz)
3. System moderacji, przy każdym raporcie (na samej górze), widnieje informacja czy raport został już zatwierdzony przez moderatora. W ten sposób każdy raport zostanie przejrzany a te, które nie są wystarczająco mocno potwierdzone, będą usuwane.
4. Gracze, którzy będą dodawali dobre raporty, mogą stać się zaufanymi. Wtedy ich raporty, będą od razu zatwierdzone.
5. System moderatorów, do każdego świata będzie przyporządkowany osobny moderator z tego świata. O rekrutacji na te stanowiska, napiszemy za parę dni (jeśli będzie to konieczne).

Ważna informacją jest również to, że musieliśmy usnąć całą bazę poprzednich wpisów. Zmieniła się też forma przepisywania kodów. Teraz kod należy wpisywać w tej formie: [[kod z obrazka]].

Dla przypomnienia adres to: bl.tibia.pl.

Informuję również o tym, że informacje na Tibia.pl są sukcesywnie aktualizowane. Nie mówimy o tym w newsach, ponieważ co dzień dodawana jest jakaś nowa zmiana. Dla niedowiarków dodam, że właśnie wgraliśmy nową mapę świata.

Tom The Tanner 11-08-2006 14:52

Cytuj:

Nie udało się wysłać wiadomości!
Co jest? Na ten numer nieda sie nic wysłać? Do innych moge 0.o

bosal 11-08-2006 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom The Tanner
Co jest? Na ten numer nieda sie nic wysłać? Do innych moge 0.o

nie bardzo wiem o co ci chodzi? Pisz tak aby osoba, ktora nie jest Toba, ktora nie zna sytuacji mogla sie dowiedziec jak i przede wszystkim w czym moze Ci pomoc.

matiiii 11-08-2006 14:57

fajnie ze beda zaufani gracze a zreszto mi sie cos z tym zchrzanilo i nie moglem dodawac moze teraz bede mogl

Fan of Slip and SOAD 11-08-2006 15:01

Brawo, brawo za blackliste i mapke.. :) szkoda tylko, że nie poprawiliscie rzeczy z jeszcze poprzedniego update :(

Tom The Tanner 11-08-2006 15:17

Cytuj:

nie bardzo wiem o co ci chodzi? Pisz tak aby osoba, ktora nie jest Toba, ktora nie zna sytuacji mogla sie dowiedziec jak i przede wszystkim w czym moze Ci pomoc.
Wysyłam SMS pod wskazany nr (chodzi o konkurs SMS) i wyświetla mi się komunikat ''nie można wysłać wiadomości''. Przed aktualizacjami mogłem wysyłać SMS. Nie jest to wina mojego telefonu bo do innych moge wysyłać SMS i dzwonić.

EDIT:
@down
Sry, myślałem że ma to związaek z uaktualnieniem, widać że niepotrafię czytać ze zrozumieniem.

bosal 11-08-2006 15:27

1. czemu piszesz tutaj a nie na sms@tibia.pl
2. sms.tibia.pl nie byl updatowany i z tym nie ma zwiazku
3. to ze nie mozesz wyslac to nie nasza wina tylko Twojego Telefonu/Opertatora

MasterGos 11-08-2006 15:38

Do cholery....!!!!
wpisuje nick hasło kod z obrazka do profilu na tibia.com w formacie [[...]] i w bl poniżej bez [[...]].

I co chwila "Rewrite code from the picture". Ku.... Już wyprubowałem wszystkie kombinacje z tym je.. kodem i pisac małe duże litery i z [[...]] i k... nic to samo

Help me -.-

mAdRiDiStA 11-08-2006 15:53

Ja to samo co up, nie mogę załozyc konta :(

bosal 11-08-2006 16:02

wszystko ma byc z malej litery a jakie macie nicki postaci ?

FRED021 11-08-2006 16:03

o.0 moze tym racem bedzie cacy bo ostatnio to byla kiszka :xxxD

DaniaStone 11-08-2006 16:03

Dziwi mnie tylko na tej nowej mapie kolo kazzo na morzu w <<< strone jest
GMs Isle... Hmm A wiec, zeby tam sie dostac trzeba miec GMa :>.
Pewnie niespotykane itemki tam na ziemi leza... Sov plz :D

FRED021 11-08-2006 16:30

@MasterGos niejestes sam ja mam tosamo ^^ znow mi niedziala -.-

Mateusz Mati 11-08-2006 17:15

Blacklist

No brawo za nową mape bo tylko na to czekałem i długo nie czekałem :)

hac@hac 11-08-2006 17:24

no nareszcie wprowadziliscie te zmiany
A moim zdaniem ten projekt sie nie uda

Zalgadis 11-08-2006 17:34

Według mnie blacklist jest b. dobrym pomysłem dzięki temu będzie wiadomo z kim nieiśćn ahunta albo coś takiego :]

MasterGos 11-08-2006 20:14

;\

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal
wszystko ma byc z malej litery a jakie macie nicki postaci ?

Mastergos

Ale ja się chyba podaje... marnuje czasy... prubowałem pisać kod z małych liter i to samo... Dosłownie jak by wogóle nie dało się zarejestrować... ;(

Rothes 11-08-2006 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterGos
Mastergos

Ale ja się chyba podaje... marnuje czasy... prubowałem pisać kod z małych liter i to samo... Dosłownie jak by wogóle nie dało się zarejestrować... ;(

A skopiowałeś kod z obrazka do komentarza postaci? Najpierw należy do wpisać w komentarzu, a następnie przepisać w tym polu i dopiero dać "register".

Przykład:

1. Na obrazku widzę kod "hapd".
2. W komentarzu postaci wpisuję [[hapd]].
3. Przepisuję z obrazka do pola "hapd".
4. Klikam register

Po tych czynnościach można już usunąć z komentarza [[hapd]].

@Down

A Liberty Bay i archipelagu nowych wysp to nie zauważyłeś? oO

@2x Down
Ja się zarejestrowałem bez problemu, więc to dziwne. W poprzedniej wersji blacklist najczęsciej popełnianym błędem było właśnie nie wpisanie na tibia.com w komentarzu kodu, bądź też nie podawanie nicku postaci, a jakiegoś wymyślonego loginu.

Pacek 11-08-2006 21:44

zastrzelcie mnie ale w tej "nowej" mapie świata nie widze nic nowego, Black list ta no fajny bajer tylko po co? że co mam unikać tych kolesi ciągle wpisując ich niki, mam od nich nic nie kupować? czy co? Dobra wiem maruda ze mnie pewnie skoro takie coś zostało stworzone to jest potrzebne, Tibia.pl ciągle sie rozwija, coraz to nowe opcje są dostępne a pomyśleć że kiedyś to była strona na której tylko dało sie dowiedzieć ile defa i ma Crown shield, najlepszego zespołowi tworzącemu

MasterGos 11-08-2006 21:55

Cytuj:

A skopiowałeś kod z obrazka do komentarza postaci?
Odp:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterGos
Do cholery....!!!!
wpisuje nick hasło kod z obrazka do profilu na tibia.com w formacie [[...]] i w bl poniżej bez [[...]].

I co chwila "Rewrite code from the picture".

Cytuj:

Najpierw należy do wpisać w komentarzu, a następnie przepisać w tym polu i dopiero dać "register".
Nadal to samo... Zupełnie tak jak bym źle przepisał kod z obrazka ale to jest niemożliwe bo mozna sie pomylic 1... 2.. razy ale nie 20!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:07.