Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   matrixhasyou.exe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=90158)

Wuzwar 16-08-2006 18:03

matrixhasyou.exe

a więc dzięki mojemu kochanemu braciszkowi na moj komputer dostalo sie swinstwo przedstawiajace sei avastowi jako thematrixhasyou*****.Niestety avascik nie mzoe sobie poradzic z tym wirusem, a szczepionki, które znalazłem działają tlyko z określonymi antywirusami(płatnymi oczwysicie). Czy ma ktos jakiś sposób lub darmową działającą szczepionke na pozbycier sie niechcianegogoscia?
normalnie bym na to nie zwrocil uwagi ze tma jakis wirus bo mam na kompie ich duzo, ale odkad sie zagniezdzil u mnie to tibia clay czas laguje i nie mgoe grac:/
help me please

Duke Dran 16-08-2006 18:12

Ustaw skonowanie avastem za nim odpali się windows, zapewne virus uruchamia się/zaczyna działać przy starcie windy. Myslę, że to pomoze, w momancie kiedy będzie skanował będziesz mogl usunąć zarazone pliki.

balun 16-08-2006 18:26

Może ci niezbyt pomoge ale format jest najlepszy.

Olorion. 16-08-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez balun

Bullshit...

ripper 16-08-2006 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez balun (Post 939697)

Format może oznaczać utracenie ważnych danych.

Vekegi 16-08-2006 19:58

@up:
omg, a czy nie da sie ich skopiowac ...

@topic:
Spróbuj zlokalizowac wira i w trybie awaryjnym go usunac (recznie lub przy pomocy antywira). Swoją drogą mógłbyś sobie lepszego antywirusa sciagnac/kupic.

kaczi 16-08-2006 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi (Post 939829)
Swoją drogą mógłbyś sobie lepszego antywirusa sciagnac/kupic.

Masz coś do Avasta napie? Mi służy bardzo dobrze.

ripper 16-08-2006 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vekegi (Post 939829)
@up:
omg, a czy nie da sie ich skopiowac ...

Zapewniam Cię, że niektórzy przez formata conieco stracili. Oczywiście, na głupotę nie ma rady, ale to już inna bajka.

Slay 16-08-2006 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wuzwar (Post 939681)
Czy ma ktos jakiś sposób (...) na pozbycier sie niechcianegogoscia?

Klasyczne metody: format dysku i/lub zmiana OS na bardziej przyjazny srodowisku.

Luthi 16-08-2006 22:38

@Weź skop brata po dupie... ale tak ostro zeby nie mógł się "spotykać" z kolegami na anal party a potem...

Wejdz przy starcie na stan awaryjny [ czyt. res z 10razy]. Wykasuj wszystko super ładnie i ok.

opcja2. odpal jakis lajnux live cd. wpisz mount -t vfat /dev/hda1[hda1, hda2, hdb1 itd . poszukaj w necie] [spacja] /mnt. Wyszukaj ten cały "syf" wykasuj i juz.

[Wybaczcie za ten styl ale czuje się podle po przegranym meczu ]

fm* 16-08-2006 23:41

Polecam wejsc na http://www.searchengines.pl/phpbb203/ , zrobic temat w odpowiednim dziale, dac w temacie loga z Hijackthis i poczekac, pomogą na 100%.

Wuzwar 17-08-2006 09:19

dizęki wsyztskim za próbę pomocy, ale na komputerach to ja się raczje nie znam nei wiem jak wejść do systemu awaryjnegoi czeu tam latwiej da sie kasowac, a lokalizacji nei znam, bo avast uparcie wskazuje na plik o nazwie tkia jaki w teamcie ale opcja wysuzkaj nei pdozialala pod wskazanym adresem nei bylo tego pliku tyle ze przecyztalem w necie ze wirus tworzy pliko losowej nazwie podszywa sie pod cos itd.

emilok 17-08-2006 09:40

Wejdź w tryb awaryjny bez obsługi sieci (podczas ładowania się systemu, na tej planszy z ilością ram, dyskami wciskaj F8) puść antywira, antyspywara. Ręcznie poszukaj pliku na dysku i go wywal.

Blaszak 18-08-2006 16:28

ściagnij sobie ad-adware, spy-bota jv16 powertools 2006, sillent runnera, hijackthisa, przeskanuj mksem/kasperkym, a zapomnialbym, wejdz w narzedzia, opcje internetowe, usun pliki, anyway, daj mi na pm loga z hijackthisa, a jak to nie pomoze to wejdz na www.wiruszone.net i tam zaloz temat, napewno pomoga

Descartes 19-08-2006 11:52

Format to głupia rada, bo jeśli ktoś się pyta na forum to znaczy, że nie chce robić formata. A gdyby mu nie zależało to by pewnie zrobił bez niczyjej pomocy...

Emok 25-08-2006 01:53

Polecam używanie Ad-Aware. Można pobierać uaktualnienia bazy danych wirusów i możesz sciągnąć za free :D

Ajco 25-08-2006 17:22

Co musze poklikać w Avascie zeby odpalic skana przed załadowaniem Windowsa ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:30.