Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   nOOb'y podczas missclick'a :/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9120)

Piwo 16-08-2004 13:53

nOOb'y podczas missclick'a :/

Dostaję białej gorączki jak widze takich noobów, którzy wykorzystują przypadkowo uzyskaną białą czache (missclick, albo zahaczenie przez gfb) i walą 10 na jednego... X(

Macie jakieś pomysły co takim noobom powiedziec ? co robic z nimi ?, bo cokolwiek powiesz, prosisz, blagasz - nic nie dociera X( . Takich noobow powiesiłbym wszystkich za jajca. Byłem świadkiem wielu takich kretyńskich dedów pod depo, a sam kiedyś zginełem w taki sposób, chyba ze 2 razy... :(

P.S. jeżeli zduplikowałem temat to sorki i podajcie linka.

Adaras 16-08-2004 13:58

Taak...takie sytuacje są nieuniknione, ponieważ każdy chce dostać cos z loot'a, bez litości. Ile razy uciekł mi PK przez blokujących drogę newbie ? Dziesiątki. Chyba jedynym dobrym rozwiązaniem jest runka o nazwie "Great Fireball" i czyszczenie sobie drogi (aczkolwiek bez zabijania).

Ketibro 16-08-2004 14:12

Nooby

Nom... Totalne Nooby. Jak ktos ma skulla i ucieka to Każdy noob zanim goni i go niebije, Albo jak ktos ma naprawde miss clicka to krzyczą "PK PK KILL HE" Kiedyś gonie sobie pk w mieście bo mnie walnał z SD proboje go dogonić a Nooby blokują ci drogę... Już mam tego dosyć.
Powinni zrobić w czasie zakładania konta takie pytania (Pytania antynoobowskie).

Pusi 16-08-2004 14:16

Można grozić wyższym lvl kolegi , albo grać na czas , możesz też mówić że udowodnisz ze nie jesteś pk jesli poczekaja pare minut (1-5) ale wątpie żeby poskutkowało , bo dla nich lowlvl ze skullem to tylko zabić!

behi 16-08-2004 17:27

Jak widze że ktoś ma white skula przez miss clicka to bije tych noobów którzy go gonią(wpierw ich ostrzegam to też czasem działa). Już wiele razy apelowałem żeby nie być kretynem i nie zabijać white skuli przez miss clicka.

Piwo 16-08-2004 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez behi
Jak widze że ktoś ma white skula przez miss clicka to bije tych noobów którzy go gonią(wpierw ich ostrzegam to też czasem działa). Już wiele razy apelowałem żeby nie być kretynem i nie zabijać white skuli przez miss clicka.

Dobrze robisz ;)
Ja czasami nie moge, bo nie mam jeszcze wypasionego lvl, ale generalnie jak moge, robie to samo. Oby takich było więcej

Shinoda 16-08-2004 18:12

Miss click wcale nie sa tacy nie winni =/

Hmm.. Piwo mowisz ze widziales juz nie raz jak walili w miss clicka pod dp a myslisz ,że jak many dorobil sobie skulla stojac pod depo pewnie sam biegl za jakims pk i nie obchodzilo go czy tamtem mial miss clicka a jak sam trafi w kogos innego to drze sie jak n00b miss click :/ !!! Bylem juz swiatkiem takich sytuacji. a jesli chodzi o miss click takie juz serio nie winne :) ktore nie sa z przyczyny gonienia z pk to cipowie mogli by zrobic cos takiego jak "monster batlle" i "human batlle" , żeby ludzie spokojnie sobie expili bez skulli ;] , ale narazie nie na cip softach nic wymuszal juz sie nameczyli przy update :D

Pozdro ;]

Maniack 16-08-2004 19:39

jak mnie kiedyś za miss clicka billi to na yellow hp powiedzialem "klill me plz"
"atk me all :)" ...i ludzie przestali bić... ja nadal.. "kill me" a oni "no!","nope"

Rifuzu 16-08-2004 19:46

Nie ma się co oszukiwać, że każdy "wyższy level" chętnie skorzysta z szansy zabicia mniejszego lvla bez żadnych komplikacjii (czacha). W takiej sytuacji trzeba polegać na innych ludziach bądź kumplach którzy nie mają świra na punkcie zabijania dla lootu (bo to najczęstsze powody).

Wubeso 16-08-2004 21:03

posluchajcie. Levele 40+ nie sa n00bami (przynajmeij wiekszosc). oni gdy sie mowi miss click to przestaja. I nie atakuja bez powodu. BO oni nine sa n00bami.

Piwo 16-08-2004 22:51

A moze inny system skull ?

No dobra, a gdyby CIPki zrobiły coś takiego że :
Skulla zalapujesz dopiero po 3 hitach (w przypadku kill'a jednym hitem od razu), czy nie byloby lepiej ? Ten system jest totalnie niedopracowany...- powinni to zmienić - to by zniwelowalo konsekwencje glupich missclick'ow :(

behi 16-08-2004 22:57

Lepiej by było wogóle bez skula tylko zostawić redy...

Tompior 16-08-2004 23:02

hyhy

Ja tam mam 40lvl+ i jak widze ktos ma missclicka pod depo albo gdzies to mowie ze zostawic bo to moj qmpel i do zenka ze skullem mowie zeby poszedl za mna. Wchodzimy gdzies i jak ktos do niego podejdzie to go bije :D
Zawsze skutkuje. Jak podchodzi 50lvl+,60lvl+ to mowie zeby lepiej mnie zostawil albo bedzie mial klopoty :)
Ogolem lubie pomagac ludzia :D

Thorinek 17-08-2004 00:13

Ja nie narzkam :P

mam prawie 70lv i jak dostane white skull pod depo to i tak sie nic nie dzieje :P wystarczy obra gildia lv i skile :)

Ketibro 17-08-2004 11:39

Anty Missclick

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piwo
No dobra, a gdyby CIPki zrobiły coś takiego że :
Skulla zalapujesz dopiero po 3 hitach (w przypadku kill'a jednym hitem od razu), czy nie byloby lepiej ? Ten system jest totalnie niedopracowany...- powinni to zmienić - to by zniwelowalo konsekwencje glupich missclick'ow :(

Yay, Nawet niezły pomysł...
Dopisz to na tibia.com do Tematu:
http://forum.tibia.com/forum/index.p...ard&boardid=10
Może tak zrobią :D

Dogers 17-08-2004 12:35

missclick to straszna sprawa

wczoraj gdzy sobie spokojnie expilem chcialem nacisnac na okne battle na mino guarda, a tu nagle jakis noob se wlazl i na niego kliknole(przypadkiem)
a on muwi zebym se poszedl to nic mi nikt nie zrobi(wpozo ziomal),
niestety po 5 minutach czekania w krzakach ani czacha ani mieczyki nie zniknely8/ pewnie stalem przy jakims respawnie kturego nie widzialem, a tu nagle noobek na 10 lvlu sie zuca na mnie (z latwością mugl bym go zabić ale nie jestem pk) wiec se mysle ze spoo powiem zeby se poszedl
muwie miss click a on na to 'oki' i bije mnie dalej i wżeszczy 'HELP PK HELP' nie wiem czemu ale bieglem do miasta (debil ze mnie co moglem go zabic i po sprawie) a tu całe miasto za mna na szczescie znaleźli sie jacyś high lvl ktuży prubowali mi pomuc, ludzie przestali mnie bic, high lvl pytaja sie 'miss click' a ja na to'yes' aż tu nagle wypada ten n00b ktury zaczol mnie wtedy bić i muwi' he is pk, he tried to kill me' i tak powtazal i jeden z high lvl chyba mu uwiezyl bo zobaczylem tylko napis 'you are dead'

popieram pomysł z anty missklikiem

qrczaq (staram sie nie przeklinać) ale sie napsalem prosze chociaż + do reputacji na pocieszenie :(

Tuor 17-08-2004 12:39

te 3 hity to problem
powinny być 2 hity lub damage zadany powyzej 30 = white skull
Lecz jak zrobic zeby dany lub wyzszy dmg był liczony do skulla?
To jest dość trudne, ale będzie pomocne :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:41.