Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Summony i exp (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9121)

Napi 16-08-2004 13:56

Summony i exp

Hej, Jetsem tu nowy , wiec chcialem zapytac sie o kilka spraw zwiazanych z summonami :)
Chodzi o to że jezeli moj potworek zabije kogos to oczywiscie dzielimys ie pol na pol, ale czy w zwiazku z tym moj potowrek w jakis sposob moze wiekszyc swoj LVL ?? I czy jego uderzenia przez to moga byc coraz silniejsze??
pzdr. Napi

Ozon18 16-08-2004 14:17

Nie, nie będzie silniejszy (wynika to z obserwacji moich doświadczonych kolegów)

Pusi 16-08-2004 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Napi
Hej, Jetsem tu nowy , wiec chcialem zapytac sie o kilka spraw zwiazanych z summonami :)
Chodzi o to że jezeli moj potworek zabije kogos to oczywiscie dzielimys ie pol na pol, ale czy w zwiazku z tym moj potowrek w jakis sposob moze wiekszyc swoj LVL ?? I czy jego uderzenia przez to moga byc coraz silniejsze??
pzdr. Napi

:D hehe ... no lvl niestety nie urośnie ... sam też mam pytanie , czy magic level , wpływa na siłe summona?Osobiscie wydaje mi sie że nie , ale spytac nie zaszkodzi ;o)

Ozon18 16-08-2004 14:27

Nie, mlvl nie wpływa na siłę summona (lvl też)

Dakar de'Slayer 16-08-2004 17:03

mam jedno pytanie: Czy nie będąc na pustyni i nie mając pacc moge summonowac cobre albo jakies inne z tych nowych potworkuff :) jesli mam odpowiednią ilość many?? bo np. frost trolla nie moge summonowac jak jestem w mieście.

Zopek 16-08-2004 17:06

Miejsce pobytu nie ogranicza w zaden sposob mozliwych do przywolania potworow. Wszystlo zalezy od many.

Pasorzytek 16-08-2004 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zopek
Miejsce pobytu nie ogranicza w zaden sposob mozliwych do przywolania potworow. Wszystlo zalezy od many.

i tu sie bde klucil :) akurat ma wage ;p bo

###
#$#
*##

#- pusta kratka
$ ty stoisz tutaj
* - tu wskakuje summon jak ta kratka jest zajeta to nieprzywolasz ;) sprawdzone

Dakar de'Slayer 16-08-2004 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zopek

Ale frost troll kosztuje 300 many. Ja mam 17 lvl i 305 many. Ostatnio jak bylem w Ab chciałem sobie go summonowac i sie nie dało. Ani mi many nie ubylo ani on sie nie pojawił :( Więc jak to jest??

Pasorzytek 16-08-2004 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dakar de'Slayer
bo np. frost trolla nie moge summonowac jak jestem w mieście.

w depo niemozna ;p mozna tylko na wolnej przestrzeni czyli nie w p zone i musi byc wolne patrz wyzej

Dakar de'Slayer 16-08-2004 17:15

Jak juz mam byc taki dokładny to stałem jakies 10 pól od wejścia do Ab. tam o ile dobrze pamiętam nie ma nic :) więc jak??

Pasorzytek 16-08-2004 17:27

Cytuj:

Jak juz mam byc taki dokładny to stałem jakies 10 pól od wejścia do Ab. tam o ile dobrze pamiętam nie ma nic :) więc jak??

musi dzialac sprawdz jeszcze raz sprawdz . powiedz jaki komunikat sie wyswietla na dole ekranu tam nad czatem

Dakar de'Slayer 16-08-2004 17:32

no właśnie nic mi sie nie wyświetla. Jakbym nie mial many to by sie zrobił taki jakby dymek i by pisało ze za mało many. Ale nie pisze niec :( poprostu sie nie robi. Moze tylko na foldzie sie da?? tam sa lodowe potworki. próbowałem juz orca i skeletona i sie da.

Hellscream 17-08-2004 16:31

Cytuj:

no właśnie nic mi sie nie wyświetla. Jakbym nie mial many to by sie zrobił taki jakby dymek i by pisało ze za mało many. Ale nie pisze niec :( poprostu sie nie robi. Moze tylko na foldzie sie da?? tam sa lodowe potworki. próbowałem juz orca i skeletona i sie da.

Sprawdż pisownie czaru może masz źle napisane i nie przywołuje Utevo res "Frost Troll" musi wyjść zresztą można przywolać wszedzie oprócz depo św. no i miejsc gdzie nie można atakowac i jeszcze jedno sprawdz czy masz wogle ten czar.

Dajcie plusa :D

Swiety pal 17-08-2004 17:55

Sumonowac mozesz wszedzie procz swiatyn depo i tych rzeczy gdzie jest protection zone .
Moze zle wpisales czar sprobu tak Utevo res " Frost Troll lub Utevo Res " Frost Troll "

Dakar de'Slayer 18-08-2004 11:48

Na pewno dobrze napisaem. Mam w hotkeysach inkantacje tego czaru i z innym summonami zawsze to dziala. A frost trollla nie mogem sobie summonowac pod Ab.

hide 18-08-2004 13:01

nie mozesz nie moc -.-. ja juz frosta zsummonowalem w ankrahmun [czy jak tam sie to pisze...] wiec w ab tez musi sie dac...

Magus 18-08-2004 13:36

Cytuj:

Na pewno dobrze napisaem. Mam w hotkeysach inkantacje tego czaru i z innym summonami zawsze to dziala. A frost trollla nie mogem sobie summonowac pod Ab.

Rzecz w tym ze aby przywolac na przyklad szczura wystarczy wpisac: utevo res rat, jednak by przywolac potworka, ktorego nazwa jest dwuczlonowa muszisz poprzedzic to cudzyslowiem, czyli na przyklad: utevo res "orc leader, czy utevo res "frost troll.

Capricornus 18-08-2004 17:21

A co gdy summon zostanie na dole a ja pujde na gorę np: nałowić ryb, czy można go ropnąć ??

Capricornus Xantera
14lvl 18mlvl Carlin

Wukio 18-08-2004 17:32

Sork ale... pisze sie Frost Troll, a Ty napisales Frost Trolll

Erinaceuss 18-08-2004 22:30

Erinaceuss

trzeba bylo sprobowac jeszcze raz moze w tym momencie byly jakies problemy z tibia ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:53.