Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   CamStudio... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=91324)

Jason-X 24-08-2006 15:11

CamStudio...

A wiec tak mam pewien problem przy pomocy CamStudio chcialem zrobic kilka scen w formacie .avi z tibia ale po obejzeniu nagranego juz materjalu okazuje sie ze chodza one zdecydowanie wolniej niz normalnie tibia.Podczas nagrywania w momencie gdy wlaczona mam tibie,tibicam,camstudio fps spadaja mi do 15.Dlugo dlubalem w video options i options ale niczego nie udalo mi sie wskorac.Co na to mozna poradzic?

kostooch 24-08-2006 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jason-X (Post 952166)
A wiec tak mam pewien problem przy pomocy CamStudio chcialem zrobic kilka scen w formacie .avi z tibia ale po obejzeniu nagranego juz materjalu okazuje sie ze chodza one zdecydowanie wolniej niz normalnie tibia.Podczas nagrywania w momencie gdy wlaczona mam tibie,tibicam,camstudio fps spadaja mi do 15.Dlugo dlubalem w video options i options ale niczego nie udalo mi sie wskorac.Co na to mozna poradzic?

Rowniez mam podobny problem ze SnagIt. Obawiam sie, ze jedyne wyjscie to inwestycja w mocniejszy sprzet :<.

NieWiedzialemJakSieNazwac 27-04-2007 22:43

ja mam dobry szpęt, a camstudio strasznie mi spowalnia tibia, ale nic przezyję i co się okazuję jak chce odtowrzyć? że chodzi 20 razy wolniej niż zwolniona tibia....

Gesior 28-04-2007 00:57

tzn. masz malo fps czy co? bullet time? :)
Ja polecam HyperCam 2. Zdecydowanie wydajniejszy niz wyzej wymienione.
Ja mialem P4 2.4ghz, 512 ram, GeForce4 440 MX 64 MB i dysk 120GB(ATA-100) i krecilem plynnie do 640x480 z kompresja "MPEG-4 V3". Teraz mam dysk 160GB (SATA-2 - szybki) Semprona 3000+, 2 gb ram, GeForce 6600 256MB i krece nawet 35 klatek na sekunde z Tibii. Jeśli krecisz z tibii to najwazniejsze, zebys wlaczyl DirectX9 w opcjach Tibii (Options>Graphic>Advanced). Jesli nie mozesz odpalic DirectX9 to zapomnij o kreceniu. Jesli juz odpalisz to pamietaj, zeby przed sama scena z ktorej chcesz krecic (najpierw do .rec zapisuja i zgrywaj na .avi z filmow!) wejsc w zaawansowane opcje grafiki w Tibii i zmienic tryb grafiki z DX9 na DX5 i z powrotem na DX9. Tibia zawiera błedy ktore po graniu pare minut na DX9 lub DX5 obciazaja procesor na 100% (np. u mnie kiedy mam ustawione 25 klatek na DX9 to na poczatku mam obciazenie procesora 5%, a po paru minutach juz 100%, a po pewnym czasie nawet 25 klatek nei wyciaga puki nie zmienie na DX5 i na DX9 z powrotem). Jezeli nawet HyperCam 2 nie pomaga i nie mozesz nagrac wystarczajacej ilosc klatek z kompresja sprobuj bez kompresji. U mnie (z innego gry niz tibia - SoF2) zgrywało 45 klatek w 800x600 z dyskiem SATA-2. Na starszych dyskach tez powinno dac sie zgrywac bez kompresji (jako kompresje wybrac "Uncompressed") w rozdzielczosci okolo 600x400 i 20 klatkach. Pamietaj, zeby ustawic w programie do zgrywania i w Tibii taki sam limit klatek!
Jak juz zgrasz to mozesz montowac w Sony Vegas 7.0 korzystajac z mojego poradnika (szczegolowego) ktory jest w moim opisie \/

..::QRAS::.. 28-04-2007 11:33

a ja mam odwrotna sytuacje jak nagrywam HyperCam 2 to filmy po zapisaniu bardzo szybko sie odtwarzaja ? moj sprzet to P4 3000mhz geforce 7600GS 1gb ram.

Vlad Dracula 28-04-2007 21:51

Ja mam dokładnie tak samo jak up.Filmiki tak szybko chodzą,że nie da się oglądać o.0

Thebill 28-04-2007 22:24

No bo pewnie uzywacie kodeka Divx ktory u mnie tez tak nagrywa. Ja uzywam Full Frames

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:05.