Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Resp a summony . . . (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9224)

Pogromca smokow 17-08-2004 15:17

Resp a summony . . .

Witam.
Pragnąłbym się zapytać, czy potwory, które przywołam (tj. summony) blokują respawn potworów?
Mam również drugie pytanie: czy jeśli na wieży smoka na zamku Elvenbane (tym koło Ab'dendriel) przywołam 2 orki leadery i zejdę w dół to czy będę mógł nimi sterować z murów zamku? (sterować - czyt. Kazać atakować, UH - ać i tak dalej i tak dalej...)
Z pozdrowieniami....
Pogromca smoków ;-)

Gremlin 17-08-2004 21:03

Summony w sumie chyba nie blokuja spawna, ale tam gdzie mowisz ty bedziesz blokowal spawn jesli niechcesz zeby ci summony zniknely.

Summony beda atakowac tego kogo ty atakujesz.

Vorment 18-08-2004 09:17

Jesli moglbys je UHac to 2 orcy lidery by zabily smoka, ale z murow nie da sie UHac... Nie za sprytny jestes tchorzu ?? :) oczywiscie zart

Maniack 18-08-2004 09:22

summony nie blokują respa...
na MS qmpel postawil archera,wyszedl na 3 sekundy pietro wyzej,zszedł na dół a tam cyc i martwy minos

benator 18-08-2004 09:23

Z murów zamku nie da się Uhaczyć Liderków(uprzedzili mnie) ale nietety one blokują respawn smoka. Idz lepiej na prawo od kazo. Tam jest respawn smoczka na powierzchni. Odchodziz z summonkami i czekasz na 1'sze Fchh albo jakis inny odgłos i idzesz na smoczka :D

hide 18-08-2004 12:57

ty nic nie mow o jakims spawnie na kazzo :P na edron to jest spawn... :D exp idzie az milo [loot czasami gorzej...]

Xserose 19-08-2004 02:06

nie blokuja respawnu nie bedziesz mug l uhac ale one zdaza zabic smoka zanim on zada im jakies kokretne obrazeniatzn do zultego najwyzej potem wejdzesz i uhniesz jest tylko taki problem ze tam jest troche droga pokrecona i nie wiadomo gdziena tym pozomie by mialy stac lidery zeby nie zniknely (40 sql i znika) pomysl jest dobry ale co to za ruznica czy postawisz sobie tam lidery, ds-y czy na dragon lair tam gdzie sie dwa dragi respawnuja chyba zadna poza tym ze tam bedziesz mial szybszy respawn i wuecej expa zrobisz

a propo spawnu kolo kaz co to jest 1 dragon???
na edron jest dobry respawn z 11 czy 12 drasgonow
ale najleprzy jest na dragon lair w miejscu gdzie zawsze high lvl knight expuja i pale to masz 13 ale + kawale dalej masz jeszcze 3 albo 4 dragi tam masz najwiecej :D

Seban PL 19-08-2004 22:02

Błagam ale blagam niebiezcie mnie za nooba! ja tylko pytam:)

PLX niebiezcie mnie za nooba moze ten szczegol mi porostu umknol ale co to jest ten respawn? :confused:

Linek 19-08-2004 22:11

Respawn to odrodzenie potwora. Pojawienie się go inaczej mówiąc.
@ Temat
Summony oczywiście będą blokować respawn, bo będą stać blisko ciebie, czyli respawn będzie blokowany. Przez ciebie czy potwory, kogo to obchodzi.

@down
Chodziło mi o to, że summony będą się trzymać blisko Ciebie, a więc ty będziesz blokować respa, stojąc z summonami. O przyblokowaniu ich parcelami nikt nie mówił :P Oczywiście, źle się wyraziłem, więc poprawiam, że jak przyblokujesz to luzik. :P

Caspius 20-08-2004 14:59

Oj Linek, z przykroscia stwierdzam ze sie myslisz ;) Summony nie blokuja respa, na dowod tego obejrzyj sobie pierwszy lepszy film z hunta sorca na Edron double spawn. Ja tam expie z summonami caly czas i jakos smoki sie respoja :)

Pogromca smokow 20-08-2004 15:08

EEE tam

Fakt....nie pomyślałem na edron spawn przecież DS'y mi nie blokowały respa.
Ale nie ma tego złego co by na dobra nie wyszło......dobrze, że nie postawiłem DS'ów na zamku bo i tak bym ich nie UHnął więc mimo wszystko wam dziękuję.

P.S. Na edron jest naprawdę zaje....fajny exp ale mnie sie juz pacc skonczyl i z super hunta nici :/
P.P.S. Zginąłem tam jakies 10 razy (patrz dwie linijki wyżej wyżej)
P.P.P.S Na dragon lair jestem troszeczke za slaby a w kazoo szkoda mi czasu
P.P.P.P.S o ku*** ile P.S. - ow!!

Necron 24-08-2004 09:01

Na dragi chodz do miasta elfow po drodze chyba z 2 arcanisty + obstawa ale ladny exp 2 dragi w sasiednich pomieszczeniach
@ mam pytanie
Czy zrobi summona, zejde drabina na dol i wejde znow do gory to on bedzie ciagle moj??

Pogromca smokow 25-08-2004 21:10

@up - mysle ze popelniles literowke, kazdemu sie zdarza i chciales powiedziec "czy zrobie summona" a nie czy zrobi ale oki wrocmy do tematu:
Jesli zejdziesz w dol, utevo res "demon skeleton i do gory to on wciaz jest twoj, bo caly czas liczy sie odstep 40sqm....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:46.