Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Coś innego niż... guardy. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=92245)

Sindbat 29-08-2006 17:15

Coś innego niż... guardy.

No nie, ja już nie wytrzymuję! Mam 39 sorca, ciągle chodzę na dwarf guardy i już mi się od nich chce żygać. Kiedyś pytałem się na forum "gdzie expić?", a ludzie mi tylko pisali "GUARDY, GUARDY I JESZCZE RAZ GUARDY!". Tibia przecie nie ma być katorgą tylko relaksem. A może TY na podobnym poziomie i tą samą profesją (bądź drutem) chodzisz expić gdzie indziej? Jeśli tak to proszę, podziel się ze mną informacjami! Ah... facc.

NervGal 29-08-2006 17:44

Kup PACC albo przestań grać. Ja przestałem dokładnie w takim momencie, jaki przeżywasz Ty ;]

Sindbat 29-08-2006 17:47

Pocieszasz mnie... Na pewno jest miejsce gdzie by mi się nie nudziło bez pacca.

NervGal 29-08-2006 17:50

Może całymi dniami łów ryby i rób runki, zarobisz trochę kasy na eqi runki, skoczy Ci mlv, będziesz chodził np. na dragi. Ale to chyba nie jest opłacalne :P

Wipatu 29-08-2006 18:06

idz na dragi z dsami albo do mintwalini i przy okazji rob loota xd
tam jest fajnie i nie nudzi sie szybko

Maximus89 29-08-2006 18:12

Załatw blokera i leć na Dragon Lair albo na GS'y na PoH'u

Kubon 29-08-2006 18:30

Polecam expienie na przycisku szukaj.
ew znajdz temat "gdzie expic ze skillami XX/XX"
podpowiedz gdzie szukac tego tematu
Dzial potwory,
przyklejone

Xeradus 29-08-2006 18:37

Poprostu zrób sobie przerwe od monotonnego expienia na guardach i przez jakis czas chodź na słabsze potwory, od tak dla luzu, polecam tą metode, w końcu Tibia jest po to, żeby się bawić a nie męczyć;)
Skocz naprzykład na beho hunt, zobaczysz jak lekko i masowo zabijasz potwora, którego dawno temu ledwo co solowałeś, poprawi ci to chumor i doda ochoty do dalszej gry B)
Albo powykonuj jakies łatwe questy typu mummy quest, geomancer quest, beho quest etc. to tez bardzo pomaga. ;)

@Down:
Też bardzo dobry pomysł

bartii10 29-08-2006 18:52

moze po prostu pozwiedzaj. polaz po fortecy elfow, katerze, ghostlandzie, hell gate. nie dla expa ani kasy tylko dla samego zwiedzania miejsc w ktorych nie byles. a przy okazjii zabijesz pare potworow i exp ci troszke do gory pojdzie.

Yoh Asakura 29-08-2006 19:53

Ciągle guardy i guardy powiadasz ? Nie martw się, za kilka dni będziesz miał MIŁĄ odmianę w postaci nauczyciela ogłaszającego z diabelnym uśmieszkiem klasówkę. I wtedy będziesz się modlił, żeby wrócić do domu i iść na te jebane guardy. ;)

Nikast Shynix 29-08-2006 20:40

@up: Oj, święte słowa. Ja teraz narzekam, że musze trenić, ale jak pójde do szkoły i będę siedział na lekcji informatyki, gdzie będą nas uczyć o rysowaniu w paincie, to będę przysypiał i marzył o treningu.

@topic: zbierz ekipę i idź na dragi, albo coś silniejszego, np GSy.

Sindbat 29-08-2006 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 961644)
... I wtedy będziesz się modlił, żeby wrócić do domu i iść na te jebane guardy. ;)

8o Ciekawe, może tylko się nimi zadławię. To tak jak jedzenie pizzy przez cały rok- potem do końca życia nie można na nią patrzeć.

Bardzo dziękuję za wasze wypowiedzi! Chyba czas iść z Kazordoon do Venore i oczywiście na dragi! Tylko czy exp jest tam porównywalny do guardów? Może lepszy?
PS: z summonami

Wievioor 29-08-2006 21:28

Nie no malo jest miejsc? nawet dla FACC, jak znasz miejsce to mozesz lazic na hellgate (jak nie znasz pooglądaj filmy z Cichym) Polaz na PoH, możesz też Wycinać DSy na ghostladzie z niewidka, hmmm co jeszcze... nie wiem zabardzo bo ja 19 sorkiem latam, ale jestem maniakiem filmów z Cichym :P Albo to co mówili poprzednicy, pozwiedzaj, pokręć filmiki, możesz nawet pomagać newbie i nawracać noobow :P Niedługo będziesz "expił" na zadaniach domowych więc ciesz sie z tego co masz :P

Tom@$Z 30-08-2006 05:34

Polecam 2x Monk lub 2x DS (lepszy wybór) I na PoH, chyba, że go nie znasz, więc...

.. Poproś qmpli aby Cię z nim zapoznali.

Fajnie się tam klupie Dragi z 2x DS, Reszta też szybciutko pada, fajnie loocisze, ale gorzej z zlurowanymi GS'ami.. Ja, jak expiłem sorcem na PoHu, to miałem pacca i w każdej chwili naszykowany UtaniGran.. Więc rób co chcesz :P

Możesz OF'a spróbować (Orc Fortress)

alanty 30-08-2006 06:41

Ja mam tera 40 rycka i expilem soldy, katedra :P
Teraz trenie skile ;d i chce isc na te Wspaniałe guardy tak do 50 - 60 a potem się zobaczy :P
No a tobie polecam tak dla relaksu znajdz blokera i idz na jakiegos lepszego hunta :) dl's, gs'y - żeby było przyjemnie i się kasa zwracała :)
A tak wogóle to na twoim lvl'u guardy sa bardzo dobrym expowiskiem, więc niewiem dlaczego nie chcesz tam expić.. Może zmień kopalnie :P

Totalizator the Wizzard 30-08-2006 07:40

Szoda że nie masz pacca, na twoim lvlu możesz spokojnie iśc na lizardy przed wioską, 1x-3x dragi w ank, na małpy (moją unikalną opatentowaną metodą:baby: ), na tomby (znudziły mi się tak jak tobie guardy). Na FACCu świetne są beholdery na fibuli i na BK house, 1x drag na greenshore też jeszcze powinien być w miarę niezły przy szybkim respie, elf fort (o ile masz postmana zrobinego), Mintwallin, minosy na zachód od kaz, poziom -2 na katerdrze z GFB.

@up

doskonale rozumiem autora tego tematu, ja np. mam juz tak bardzo dosyć tombów że wole chodzić na mnej popularne i nieco słabsze expowiska (lizardy), niż zmuszać się do expienia tam gdzie mnie to nudzi.

rafalxx 30-08-2006 07:56

Mi sie np znudzily scaraby jakis miesiac na nich niebylem ale wczoraj poszedlem i bylo bardzo przyjemnie jeszcze jaki loot mily 2 small saphries scarab coin i z 600gp w kasie z stracilem z 5 uhow.

druidek12 30-08-2006 08:04

Mi się znudziły roty, mam 26 lvl, i już chodzę z kolegami na hunty dragów, GSów i bardzo dobry exp :) A runy sie często zwracają jak dłużej posiedzimy. Na twoim lvlu mógłbyś na DLe chodzić.

Sindbat 30-08-2006 13:02

Tylko jak się kasa zwraca, kiedy ja wale z runek, a bloker (knight) bierze loota?

Dogbe 30-08-2006 13:12

Elo..Jezeli masz 50mlvl spokojnie mozesz isc na dragi z 2 ds'ami runek duzo nie stracisz;] mozesz walic tez z ródzki:P a jak nie to hmm,sd ja expilem tam 33 druidem z 2 ds i zrobilem tam szybko 35lvl traca przy tym 2bp of hmm 12 sd,bp uh , 2 bp maa fluidów:) a loot ..wyszedłem na +

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29.