Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Ile jakich run nosić? (Sorcerer) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93690)

Trzynasty 06-09-2006 22:29

Ile jakich run nosić? (Sorcerer)

Witam wszytskich!
Mam taki mały dylemat.
Otórz nie wiem ile czego nosić cały czas przy sobie w bp.
jestem Sorkiem i mam 20 level. Ile jakich run powinienem nosić?
Ile SD, ile explo, ile UH, a może też IHy? I oczywiście ile manasków...
Przypominam że sorkowi nie trudno o deda i strata run wartych 10k może zaboleć, oraz że z capem cienko ;/...

Czekam na sensowne odpowiedzi od doświadczonych sorków i druidów!

ripper 07-09-2006 09:07

A może powiedz czy pvp czy non pvp?... Ja zawsze nosiłem Bp Uh + to, co mi potrzebne do hunta. Możesz mieć jeszcze kilka sd, f bomb i dfów jeśli grasz na pvp.

dreggi 07-09-2006 09:18

hmm. jak grasz na świecie pvp to polecam nosić conajmniej 1 bp UH, 1 bp mansów, baga SD. UHy wiadomo po co, mansy też. SDeki po to by w razie ataku PK zabić jego summona (niskie levele pkerzy czesto uzywaja fire devili i fire elementali). JAk bedziesz miał wyższy level warto nosic 1/2 bp hmm i 1/2 bp gfb oraz kilka magic walli. Przyda się też kilka destroy fieldów. Ale to juz na wyższym levelu. Plus oczywiście to co potzreba na danego hunta.
Teraz podsumowanie
bp UH 3k
bp MF 1,1 k
+bag SD 2,4 k
-------------
6,5k
Ale jak bys teoretycznie padł to zuzyjesz wczesniej wszytkie UHy :D
tak więc stracisz 3,5 k.

Fire glutek 07-09-2006 13:18

Ja tam nosze 2 BP manasek i 2 bp hmm sadze ze inne runy nie sa potzrebne B)

Patysiak 07-09-2006 16:25

Odradzam UHy, magowie oraz druidzi posiadają takie czary leczące że UHanie jest nieopłacalne. Przedewszystkim ze 2-3 bp manasow, bag gfb+hmm, oraz bp sd (zależy od Twoich finansów). Jeśli idziesz na hunta wymagającego używanie manasów/runek to bierz wszystkiego więcej. Pozdro

Sozemego 07-09-2006 16:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dreggi (Post 977075)
hmm. jak grasz na świecie pvp to polecam nosić conajmniej 1 bp UH, 1 bp mansów, baga SD. UHy wiadomo po co, mansy też. SDeki po to by w razie ataku PK zabić jego summona (niskie levele pkerzy czesto uzywaja fire devili i fire elementali). JAk bedziesz miał wyższy level warto nosic 1/2 bp hmm i 1/2 bp gfb oraz kilka magic walli. Przyda się też kilka destroy fieldów. Ale to juz na wyższym levelu. Plus oczywiście to co potzreba na danego hunta.
Teraz podsumowanie
bp UH 3k
bp MF 1,1 k
+bag SD 2,4 k
-------------
6,5k
Ale jak bys teoretycznie padł to zuzyjesz wczesniej wszytkie UHy :D
tak więc stracisz 3,5 k.

A te zuzyte uhy to za darmo wzial ? I manasow nie zuzylby zanim by umarl ? o_O
Bp uh, jakies dfy...i manasy, bo co wiecej potrzebne ? Jak ktos bedzie cie chcial zabic to i tak zabije, 20 lvl nie expi w jakichs niewiadomo miejscach hardcorowych wiec nie potrzeba ci innego syfu, ktory bedzie zajmowal ci capa... I ewentualnie jak mowil jeden pan z gory, zeby nosic pare sdkow na summony pkrow.

Trzynasty 07-09-2006 18:12

Świat non pvp!
Sorki że nie napisałem wcześniej.
To ile czego na non-pvp?

Tomcio Pall 07-09-2006 18:18

Ja swoim 29 sorcem mam 1Bp manasów i 6 uhów. Więcej mi nie potrzeba gdyż expie na cycach. Wg. mnie tyle wystarcza sorcowi.

Scream 07-09-2006 18:29

na non pvp nie nosisz sd(nie na takim lv, no chyba ze juz chodzisz na dle itp), uh zalezy od tego na jakie potwory chodzisz, ale uhy przydaja sie glownie na summony oraz w pvp - jesli grasz pve i nie uzywasz summonow, wystarczy 1-2 uh na wszelki wypadek i leczysz sie ze spella, ale zalezy to tez od tego na jakie potwory chodzisz. mana fluidy zawsze sie przydaja, warto miec kilka przy sobie, ale nie musi byc to caly bp czy nawet caly bag.

Poborca_Podatkowy 07-09-2006 18:45

Powiem prosto: 2 lub 3 uhy i od 1 do 4 manasów

dreggi 07-09-2006 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poborca_Podatkowy (Post 977618)
Powiem prosto: 2 lub 3 uhy i od 1 do 4 manasów

na non pvp to faktycznie to wystarczy, chociaż wziałbym jeszcze z 2-3 GFB i manasów troche mało. No chyba że tylko dwarfy bijesz to 3 MF wystarczą...

Prostyy 07-09-2006 21:23

Sam gram na non pvp na 20 lvl gdzies 1-4 uhy bp manaskow tak na wszelki wypadek :P i kilka gfb bo mogą sie przydać. SD na non pvp w ogóle się nie przydają.

Trzynasty 07-09-2006 21:29

A HMM?
HMM się chyba bardzo przydają.
Na 28 levelu i 31 mlev (druid) hit z GFB dochodzi do 100.
Na tym samym levelu z tym samym mlev hit z HMM nie przekracza 60.

Wielkie dzięki wszystkim którzy udzielili mi swych cennych rad. ;)

Jesze mam jedno małe pytanko...
Ile HMM nosić? Mój kolega Sorc na 30 levelu nosił BP HMM...

giersz 07-09-2006 21:32

newbie

Słuchajcie. Co to są w ogóle manasy? life fluid, mana fluid?

Trzynasty 07-09-2006 22:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez giersz (Post 977931)
Słuchajcie. Co to są w ogóle manasy? life fluid, mana fluid?

Mana Fluid? o.0

Scream 07-09-2006 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trzynasty (Post 977922)
A HMM?
HMM się chyba bardzo przydają.
Na 28 levelu i 31 mlev (druid) hit z GFB dochodzi do 100.
Na tym samym levelu z tym samym mlev hit z HMM nie przekracza 60.

Wielkie dzięki wszystkim którzy udzielili mi swych cennych rad. ;)

Jesze mam jedno małe pytanko...
Ile HMM nosić? Mój kolega Sorc na 30 levelu nosił BP HMM...

runy ktore ci podalismy to runy ktore musisz miec zawsze, to ile bierzesz na hunta zalezy jaki masz lv, ile kasy i ile chcesz naexpic, niektorzy na 12lv biora na hunta 30bp hmm, niektorzy biora na 40lv 1-4bp hmm, sam musisz wiedziec co chcesz zrobic i ile run potrzebujesz i czy oplaca ci sie isc z 1bp na kilkanascie minut.

Trzynasty 07-09-2006 22:34

Ok, wielkie dzięki.
Kilka HMM bede miec zawsze przy sobie "jakby co". (np. inwazja czegoś....)8o

dreggi 08-09-2006 06:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trzynasty (Post 978056)
Ok, wielkie dzięki.
Kilka HMM bede miec zawsze przy sobie "jakby co". (np. inwazja czegoś....)8o

na 20 levelu masz rózge już która bije w granicach 25-35. A hmm (na 20 levelu i 30 magicu)
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kalkulator
Czarem Heavy Magic Missile zadajesz obrażenia 26 do 52

Tak więc lepiej 2 razy walnąc różdżką niz uzywać hmmów. Hmmy się przydaja tylko na hunty jk masz wysoki level i magic.

Trzynasty 08-09-2006 14:25

Wielkie dzięki Dreggi i wszystkim którzy udzielili mi rad. Możecie tu pisać porady dla Sorców z wyższymi levelami. Może ktoś też ma taki dylemat. Pozdrawiam

L^u^K 08-09-2006 15:44

Ja w bp swojego 46 ED nosze
bag uhow
5 bp mana fluidow
bag z ringami - z 3-4 life ringi, energy ring, dwarven ring :)
no i pomijajac lopate line itp to chyba wszytsko

A na twoim miejscu pewnie tez bym wpakowal pare uhow, mf i jakis ringow no i ew te pare hmm czy cus

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:26.