Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia pochłania kolejne dusze! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93705)

Dabek 07-09-2006 14:09

Tibia pochłania kolejne dusze!

Jak czytamy na stronie głównej gry, w tym tygodniu pobito kolejny rekord - poza kilkoma setkami tysięcy graczy facc, liczba graczy którzy zakupili Premium Account po raz pierwszy przekroczyła 75 000. Wygląda na to że ostatni update bardzo zmotywował wielu z nich do zwiedzania nowych obszarów, zdobywania outfitów, addonów i korzystania z innych zalet jakie niesie ze sobą Pacc.

CipSoft pragnie podziękowac za zaufanie i wsparcie które otrzymał przez ostatnie lata, i obiecuje dać z siebie wszystko aby dostarczyć Wam jeszcze lepszą zabawę.

General 07-09-2006 14:13

zdecydowanie mają rację - kupiłem pacc 2 dni przed update'em i jestem bardzo ale to bardzo zadowolony.

Aolde Miko 07-09-2006 14:16

a ja właśnie wczoraj przedłużyłem PACC :) będe miał aż do Mikołajek :)

Barber 07-09-2006 14:19

Pacc

A ja mam pac zostal tylko 15 dni al i tam przedłuże :-)

prof.Toudi 07-09-2006 14:21

Sam kupiłem dwa PACC'e - może bez nich nie było by takiej zabawy, ale i tak już nie gram w Tibię. Jeśli ktoś zarabia miesięcznie jakąś kwote to PACC nie jest przeszkodą, ale dla tych którzy składają ileśtam miesięcy żeby kupić PACC'a, krzyżyk na drogę. Nie chce żeby ktoś mówił ze dereklamuje firme Dromadera - jego firma nie ma nic wspólnego z moją wypowiedzią. Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra... Of coz nikomu nie bronie kupowania PACC'a, ale składam wyrazy współczucia ludziom, dla których ta gra to priorytet w życiu.

Firmie Cipsoft gratuluje pomysłu na gre, która wciągneła setki tysięcy ludzi.

Adaras 07-09-2006 14:31

@up
Odejmij podatek.

_*FunMN*_ 07-09-2006 14:32

ta jasne i poryc beret innym

Grzello Masterro 07-09-2006 14:34

:p

jak obiecują dać z siebie wszystko to nich dadzą fri itemsy :D mueheheh :P

prof.Toudi 07-09-2006 14:37

@UP UP
nawet jak odejmę wychodzi gigantyczna suma...

Polinik 07-09-2006 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez prof.Toudi (Post 977217)
@UP UP
nawet jak odejmę wychodzi gigantyczna suma...

Żałujesz im? Uważasz, że nie mają prawa do zysków, ze swojej pracy?

jubilatki 07-09-2006 14:58

no niezly wynik :) 75 k paccow ;]

Sir Mituzux 07-09-2006 14:59

Jak chcą mi zrobić przyjemność żeby lepiej się grało to niech usuną Soul'e...

Ma'tys 07-09-2006 15:00

Utrzymanie dużej ilosci serverów jakie oni maja pochłania ogromną sume z tego. W sumie w Cipsoft pracuje dość mało pracowników.
Ale i tak gratuluje wymyslenie tak opłacalnej gry.

Fryxjer 07-09-2006 15:13

75k paccow :O to ponad 3 miliony zlotych zysku... niezle gz cipsoft!

Rufus1988 07-09-2006 15:14

Skoro już piszą, że coraz więcej osób gra w Tibię to niech dadzą nowe serwery :D. Nie po to kupiłem PACCa, żeby być na 3000 miejscu na jakimś serwerze :/.

Pszemek LP 07-09-2006 15:15

Ja tam narazie nie chce kupować pacca bo szkoda mi rl kasy na jakąś Tibie;] Wole sobie kupić coś do kompa (np. new monitor), lub wydac kase na kino albo coś takiego :D No chyba ze kupowałbym pacca za kase w Tibii... Mimo ze to duże ryzyko ze mnie ktos oszuka to Tibie traktuje jako gre i gra dla przyjemnosci a nie ze nałogowo siedzie i musze wbić 100lvl w 2 miechy;) (Albo że matke krzesłem pobije XD)

Btw. Gratz CipSoftowi wymyślenia sposobu na zarobienie kupy kasy :D

Pzdr

prof.Toudi 07-09-2006 15:20

a czy ja napisałem, że im żałuje? ehh.. chciałem uświadomić niektórych ile oni kasy na tym zyskują...i oczywiście mają do tego prawo, zresztą napisałem że gratuluje im takiej gry. nikomu tak jak wyżej napisałem nie bronie kupna PACC'a.

-=DanieL=- 07-09-2006 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez prof.Toudi (Post 977203)
Sam kupiłem dwa PACC'e - może bez nich nie było by takiej zabawy, ale i tak już nie gram w Tibię. Jeśli ktoś zarabia miesięcznie jakąś kwote to PACC nie jest przeszkodą, ale dla tych którzy składają ileśtam miesięcy żeby kupić PACC'a, krzyżyk na drogę. Nie chce żeby ktoś mówił ze dereklamuje firme Dromadera - jego firma nie ma nic wspólnego z moją wypowiedzią. Martwi mnie fakt, że 75.000 ludzi kupiło już PACC'a... rachunek nie jest trudny: zakładając, że każdy kupi 1,5 PACC'a, oni mają z tego (w zł) 75.000 x 100 x 1,5 = 10 milionów złotych. Oczywiście trzeba odjąc koszty utrzymania i zatrudnienia, ale ile kasy z tego już wyciosali to masakra... Of coz nikomu nie bronie kupowania PACC'a, ale składam wyrazy współczucia ludziom, dla których ta gra to priorytet w życiu.

Firmie Cipsoft gratuluje pomysłu na gre, która wciągneła setki tysięcy ludzi.

Uau, równie dobrze możesz wejść na forum WoW i napisać to samo. Ich cyrk ich małpy zarówno do CipSoft, że stworzyli taką gre i do graczy za to, że kupują pacc. Ja miałem 4 pacc i narazie znudziła mi się tibia i wiem, że kiedyś napewno do niej wróce tak jak do Gothic, Gothic II bo traktuje je jako bardzo dobre gry do których naprawde warto wrócić. A CipSoft i PiraniaBytes życze i tryliardów dolarów jeśli to ma ich zachęcić do dalszej pracy.

wisnia wielki 07-09-2006 15:24

Uważam ze kupno pacc jest 1 krokiem do uzależnienia się od tibi no chyba ze macie tyle kasy ze wam to wisi czy wydacie na pacc czy na cos innego

Vimes 07-09-2006 15:32

A moze by tak obnizyli ceny pacc skoro tak tyle kaski zbijaja =] Wtedy by naprawde zarobili myśle że jakieś 6000 graczy by sie na to skusilo

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:06.