Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pytanie na Temat Paladyna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=93811)

Fanatyko 08-09-2006 14:08

Pytanie na Temat Paladyna

Cześć wszystkim jestem nowy wlaśnie zrobiśem sobie konto na forum.
I mam takie pytanie odnośnie Paladyna, otóz czy czy warto shieldingować palem poniewaz nie ućywa on tarczy naogół i czy to coś wtedy wogóle daje jeśli jej nie nosi?

Mam nadzieje że nie dostane upomnienia szukałem już podobnego tematu ale nie znalazłem takiego który rozwiał by moje wądpliwosci:)

Pozdrawiam FaNaTyKo:evul:

NinJa 08-09-2006 14:14

Oczywiście, Shielding jest bardzo potrzebny i przydatny Paladinowi. Gdy zostaniesz zaatakowany przez Knighta i założych Shielda z załóżmy 60 shieldingiem zadaje Ci on mierne hity i do tego od czasu do czasu... Gdy skończyły się bolty/strzały a musisz wyjsc z dosyć niebezpiecznego miejsca zakładasz shielda i jedziesz. Shielding sie przydaje i zauważ że już od 30-40 levelka ludzie noszą ze sobą tego dwarven/dragon shield.

Fanatyko 08-09-2006 14:16

A czy nie noszać tarczy Shielding palowi coś daje??

Sercselon 08-09-2006 14:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fanatyko (Post 978367)
A czy nie noszać tarczy Shielding palowi coś daje??

Nie. <10 znaków>

Klakus 15-09-2006 19:58

Treń

Sam grałem palladynem i uwierz mi treń shielding żeby mniec jak najwyższy.:o
Zobaczysz jak cie spotka pk i załozyc tarcze przekonasz sie że twój trud nie poszedl na marne.;)

-----------------------------------------------
Tibia jest jak narkotyk.
Ale z goździkową dasz rade z nim zerwać ;)

Gelo 17-09-2006 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klakus (Post 988622)
Sam grałem palladynem i uwierz mi treń shielding żeby mniec jak najwyższy.:o
Zobaczysz jak cie spotka pk i załozyc tarcze przekonasz sie że twój trud nie poszedl na marne.;)

-----------------------------------------------
Tibia jest jak narkotyk.
Ale z goździkową dasz rade z nim zerwać ;)

No chyba, że ten pk jest druidem/sorcem :)

Do tematu.
Oczywiście, że opłaca się trenować shielding. Przydatny jest gdy goni nas pk - knight, ale ja ostatnio miałem taką sytuacje, że na demon huncie padł nam knight bez aol'a i to właśnie pall poszedł bloknąć demonka z yellow hp (dał rade :-) )

Vil 17-09-2006 17:26

Podczas trenowania dista nalezy korzystac i, rzucajac spiry, podnosic wartosc shieldingu, glownie dlatego ze robimy to za darmo, wiec lepiej trenowac niz nie trenowac ( niezaleznie od tego czy bedziemy z tego korzystac ). Trenowanie shielding ot tak, zeby tylko byl wiekszy, korzystajac np z broni melee nie ma sensu.

Tawer Redeye 18-09-2006 18:11

Opłaca się trenować shielding powody podano wyżej. Shielding daje obrone tylko w wypadku założonej tarczy.
BTW Błędy celowe?? Jeśli nie to"
pisze się otóż, a nie otóz. Noszać chyba nosić albo nosząc. Błedy typu literówki możesz sprawdzać na www.ortografia.pl.
Mogła sie ci też przestawić klawiatura na tryb 469(niemieczki) jeśli tak to sorka

ImonteX 20-09-2006 18:34

nie ważne czy masz na sobie tarcze shield zawsze coś daje nawet jak nie masz go na sobie.

Erelos 20-09-2006 19:30

@up

litosci.... niedlugo zaczna chodzic plotki ze im wiekszy skill axe to tym lepiej lowisz ryby :+(

emilok 20-09-2006 20:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ImonteX (Post 996422)
nie ważne czy masz na sobie tarcze shield zawsze coś daje nawet jak nie masz go na sobie.

Jednak kiedy założysz kuszę bądź łuk (czyli przez 90% huntów) shielding jest mnożony przez 0 czyli go niema.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:42.