![]() |
Czy ktoś wie ile trwa czas wzrostu zborza? :P
Czy ktoś zna odpowiedź na to banalne pytanie?
|
Tak się składa że wiem... zboże powstaje co 24 godziny, pokazuje się po save serverze (wtedy trzeba wyjść z gry na paręnaście minut).
Na amerykańskich serwerach test server jest o 12, a niemieckich - 8. |
Cytuj:
|
Też tak myślałem, na Rookgaardzie zawsze po restarcie zborze było wyrośnięte ale w Kazordoon było wciąż zielone, jak to wytłumaczyć?.
|
W niektorych miejscach robi sie nowe po save, w niektorych NIE.
Przecietnie zborze mozna zebrac 3-4 razy na dobe z jednego pola... ale chyba dziala to podobnie jak spawn potworow (ktos moze zablokowac wzrost). |
Mnie zawsze to denerwue stanie sobie jakis h-lvl i mi papu blokuje...
A ja zbieram zboze codziennie wieczorem. |
Ze zbozem nie jest jak z potworami. Ja mam pole zboza na trasie dp-gh wiec czesto je mijam. Kilka razy widzialem jak zboze zmienia rozne fazy wzrostu. Wiec obecnosc gracza nic nie zmienia. Decyduje to kiedy zboze zostalo sciete.
|
A więc zborze roćnie przez 6-8 godzin. Dzięki.
|
A ja się zapytam czy zbieranie zboża jest opłacalne ?? Bo może zostane rolnikiem :D a nie wojownikiem lol
|
Głupie obliczenia ... :D
Cytuj:
Hmmm , popatrzmy, nigdy nad tym się nie zastanawialam :D Chlebek - Mało waży , i dosyc długo po zjedzeniu regeneruje sie życie :) Mięso (ham ) regeneruje 3 razy dłużej, lecz jest strasznie ciężkie ! ;) A ryby ważą troszkę więcej ( o 2 dziesiąte oz :D) od chleba i regenerują hp 144 sek ;) Więc małe podsumowanie : Jeśli masz 3 chlebki , to regeneracja równa się jednemu mięsku (mięskowi ? :D ) Wtedy ich łączna waga wynosi 15 oz... ;) A ryby ( no, załózmy trzy ) ważą 15.6 oz , regeneracja w takim razie daje 432 sekundy . Więc jak Twoim zdaniem - opłaca się, czy nie ? ;) ( Ja jestem wędkarzem ! ;) ) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:01. |