![]() |
Problem z komputerem.
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim komputerem, a więc:
Przy wyłączaniu go, wychodzi niebieski ekranik.. pojawia sie okno z napisem "Trwa zapisywanie ustawień..." i stoi. Kiedyś nawet zostawiłem komputer na całą noc, lecz nie wyłączył się. Wiecie co może być tego przyczyną? Prosze o szybką odpowiedż :) |
Cytuj:
Najprawdopodbniej masz problem z dyskiem twardym. |
Cytuj:
Więc co moge zrobić? |
Możesz użyć scan/check disc'a, przefragmentować go, Przerobić dysk hddtune/regeneratorem ewenttualnie jakimś softem od producenta.
To może wskazać bądź wyeleminowac potencjalnego sprawcę. |
Cytuj:
Wiesz... to co tu teraz powiedziałeś to dla mnie czarna magia. Ale dzięki za pomoc. Postaram się coś zrobić. |
W wyjaśnianiu nazw pomogą google.pl oraz wikipedia.pl. Programy które Ci podałem są bardzo intuicyjne i myślę że nie będziesz miał problemów z ich używaniem.
|
jak nie pomoże to jedziesz format C:\ :)
|
PO CO FORMAT ? Jest inna droga do naprawy :)
Bootujesz instalator xp, potem zamiast instalacji robisz "napraw" ("R" chyba) Folder program files, pulpit itp. ci zostają, tylko windows będzie jak nowy :) |
A spróbuj wyczyścić cookies, wywalić zbędne pliki z dysku, zdefragmentować i wywalić złe klucze z rejstru (czyli użyj programu Advanced System Optimizer. Na stronie masz wersje trial). Później czymś zdefragmentuj dysk (Executive Software Diskeeper) i będzie cacy. (-;
Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35. |