Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Def z broni 1-recznej... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=94752)

Faust_13 16-09-2006 08:53

Def z broni 1-recznej...

kumpel powiedzial mi ze jesli nosze bron jednoreczna i tarcze to def z broni 1-recznej sie nie liczy, tylko z tarczy. Robie sobie knighta, wiec jesli bede dobrze w tarcze inwestowal, to chyba bardziej oplaca mi sie wziac axe...Maja wiecej ataku, a to ze maja mniej obrony to sie ( wg kumpla ) nie liczy. Prosze o odpowiedzi...

noobowaty mistrz 16-09-2006 09:00

Def broni tez sie liczy ale minimalnie:
np jak mam knife+dragon shielda to bronie troche gorzej niz bs+dragon shield
Ale jak mam fire axe+dragon shield to bronie juz praktycznie tak samo jak bs+dragon shield
Roznica pomiedzy bsem a f-axe jest niezauwazalna w obronie, podobnie jak pomiedzy d-lance i gsem. A w ataku widac ze bijesz minimalnie mocniej.

Dobry wybor ze axe.

Poborca_Podatkowy 16-09-2006 09:07

Między fire axe a bsem jest spora różnica w obronie, i ja to zauważam.

Stożek 16-09-2006 09:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poborca_Podatkowy (Post 989181)

Zauwazasz? Wiec moge powiedziec, ze wbiles conajmniej kilka mln expa dwoma najtami o identycznych skilach rozwijanymi w axe i sword? Chyba nie.

noobowaty mistrz 16-09-2006 09:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poborca_Podatkowy (Post 989181)

A jaka tarcze nosisz? Wooden? Bo jesli masz dragon shield lub lepsza to nie widac roznicy.

Ashlon 16-09-2006 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 989217)
Zauwazasz? Wiec moge powiedziec, ze wbiles conajmniej kilka mln expa dwoma najtami o identycznych skilach rozwijanymi w axe i sword? Chyba nie.

Wiec zaloz spear + dragon shield, a potem bs/fa + dragon shield. Dalej uwazasz, ze nie ma roznicy? Owszem, jest - ale przy bs/fa jest ona minimalna.

Piotrek Marycha 16-09-2006 16:27

jakby nie bylo roznicy to nikt nie kupowal BSow tylko by z FSami biegali bo 1 pkt ataku to 0 roznicy...

Stożek 17-09-2006 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 989959)
jakby nie bylo roznicy to nikt nie kupowal BSow tylko by z FSami biegali bo 1 pkt ataku to 0 roznicy...

Skad wiesz, ze ludzie tak nie robia?
Cytuj:

Wiec zaloz spear + dragon shield, a potem bs/fa + dragon shield. Dalej uwazasz, ze nie ma roznicy? Owszem, jest - ale przy bs/fa jest ona minimalna.
Nie powiedzialem tego. Jednak zauwaz, ze pomysl ze spearem jest troche bezsensu-mozna zauwazyc przeciez takze inna wlasciwosc broni dystansowych-gdy mamy luk/kusze to nasza obrona jest mniejsza niz "uzywajac" fist fighting tj. niczego lub miec przedmiot pozbawiony wlasciwosci w rekach.

Piotrek Marycha 17-09-2006 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 991786)
Skad wiesz, ze ludzie tak nie robia?

bo popyt na BSy jest b duzy

Tom@$Z 19-09-2006 13:20

Na ten temat słyszałem a także widziałem już ZA dużo.

Polecam encyklopedie Tibijską...

Erig.net? Już nie pamiętam.. Ale..

.. Fakt jest faktem, że: MASZ TARCZE - DEFA BRONI NIE MA.

Co do Dragon Lancy - GS'a..

Tu różnica jest już o tyle większa, że więcej UH schodzi. To wiem z doświadczenia...

Askaral 23-09-2006 18:54

def z broni jedno czy dwu recznej sie liczy i to bardzo ja dostrzegam roznice defa kiedy sie ma f axe i wtedy kiedy sie ma bsa

Harry Xin 23-09-2006 19:12

Def broni 1-ręcznej się liczy

Oczywiście odgrywa on dużo mniejsze znaczenie niż to czy mamy jeszcze shielda czy nie... To samo tyczy się obecności reszty eq.
Najlepiej można ten def zaobserwować treniąc przez chwilę bez shielda z kolegą na full defie a następnie na full ataku. Niedowiarkom polecam ten eksperyment. ;)

Tevix 23-09-2006 20:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tom@$Z (Post 994546)
Co do Dragon Lancy - GS'a..

Tu różnica jest już o tyle większa, że więcej UH schodzi. To wiem z doświadczenia...

ej stary niewiedzialem ze jak ma sie 2 hand bron to traci sie wievcej uh

Vil 23-09-2006 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tevix (Post 1000903)
ej stary niewiedzialem ze jak ma sie 2 hand bron to traci sie wievcej uh

bo z reguly schodzi mniej ;o

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33.