Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Slimy a trening (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=95783)

urlich grzes 23-09-2006 11:48

Slimy a trening

Czy moge skilowac (pallem) skille 55/40 na slimach czy bedzie to jednak szkodliwe (duza strata HP) Moje EQ to noble armor, brass legi, steel helmet, dwarven shield (wiem ze fatalne ale o eq prosze sie nie wypowiadac )

Zawsze skilowalem na monku ale od tygodnia nie ma mojego pro ktory zawsze stawial monka a nie chce placic nieznajomym . Mam 20 lvl.

Jak wiec wyglada ta sprawa?

Adow Adan 23-09-2006 11:53

ja odpowiedział bym ci : Nie.

Ja zaczęłem skilować moim knightem na 33 lvl ( jak zrozumiałem ze skille sa do bani) na skillach 56/50 na full defie z knife. mialem eq: w-helmet,c-armor,v-shield,plate legi + bootsy. czasami obrywalem hity po 27 teraz żadziej lecz tez nie slabe ( do 20 dochodzą). Jak na pallka masz dobry shielding lecz to na slimy nie wystarczy. jeżeli nie robi ci strata b.duzo HP to mozesz skilowac na slimach lecz ja odradzam. najlepiej skilowac na monku jak jest pvp serwer jak nie to na valkirie chodz(duzo spear) lub roty(lecz po kilku ciosach rot padnie :confused: )

Pearl Agata 23-09-2006 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez urlich grzes (Post 1000049)
Czy moge skilowac (pallem) skille 55/40 na slimach czy bedzie to jednak szkodliwe (duza strata HP) Moje EQ to noble armor, brass legi, steel helmet, dwarven shield (wiem ze fatalne ale o eq prosze sie nie wypowiadac )

Zawsze skilowalem na monku ale od tygodnia nie ma mojego pro ktory zawsze stawial monka a nie chce placic nieznajomym . Mam 20 lvl.

Jak wiec wyglada ta sprawa?

Ja na Twoim miejscu nie skillowala bym na slimach:P Nie jestes Knightem zeby to robić...będziesz zadawał za duże obrazenie slimowi:)

Monte 23-09-2006 21:45

Jeśli chcesz się dowiedzieć czy jest sens aby trenować na slime'ach to najlepiej sam to sprawdź i oceń.

ripper 23-09-2006 21:50

Nie, bo po co? Lepiej na forum śmiecić.

Stare, dobre czasy - one nigdy już nie wrócą.. tralala

Kolos from rodos 23-09-2006 21:51

:(

Teoretycznie jest to możliwe jeśli chcesz, lecz pójdzie ci sporo Uhów, więc jest to raczej nie opłacalne.;( Zamiast kasy na stracone UHy lepiej zbieraj na lepsze eq.pozdro

Vil 23-09-2006 22:34

nikt nie wpadl na to ze nie bedzie mial jak wyciagnac spirow spod martwego slima ? ;o

ripper 23-09-2006 22:45

Vilu, a nie wpadłeś na to, że bierze się wiele spearów z tego tytułu, że się łamią i zanim wyrzucimy all to poison gas zniknie z pewnością? Imo by zadziałało, ale faktycznie, to utrudnienie.

Asthan 23-09-2006 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1001196)
Vilu, a nie wpadłeś na to, że bierze się wiele spearów z tego tytułu, że się łamią i zanim wyrzucimy all to poison gas zniknie z pewnością? Imo by zadziałało, ale faktycznie, to utrudnienie.

Nie niezniknie przy ustawieniu 2 slimow na shielda w tym jeden prawdziwy drugi bedzie caly cas podchodzil w jedno miejsce i poison field niezniknie tak dlugo jak bedziesz na nich skillowal czyli musial bys zabrac destory fielda

ripper 23-09-2006 23:27

Zależy jak trenujemy... Palkiem stanie z dwoma potworami, szczególnie tak łatwymi do zabicia, jak slime, jest bez sensu.

Felux 24-09-2006 07:17

Nieoplaca sie trenic na slimach.

Jedyne co ci moge zaproponowac to MONK'a , zrob druida/sorca zrob 26 lvl kup spell i bedziesz mogl sam sobie stawiac (Dasz poprostu jakiemus kumplowi acc i bedzie stal:P)

Klikaczz 25-09-2006 10:05

jak bedziesz palem trenic (sperami czy to kamykami) to jak slim padnie to na twoich sperach (kamykach) będzie poison więc nei polecam a pozatym pal to tylko monk + exp (np na dragach lub slabszy lvl skill cyce) bo slim pada na kilku hitach( jak ten wyraz sie pisze?XD)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:51.