![]() |
R.Y.L. 2 Risk Your Life
Chciałbym waam przedstawić świetne MMORPG R.Y.L.2. Gra jest darmowa i baaaaaaardzo grywalna, sterowanie - WSAD + mysza. Mamy 2 rasy. Każda rasa ma swoje klasy (każda ma podklasę). @Edit: Na życzenie daję opis systemu skilli. A więc kupuje się specjalne skill booki, które mają swoje wymagania (jak bronie, itp. czyli, np. wymagana siła 40). Kupując i używając książki skilla danego poziomu, rozwijamy jego podpoziom. Gdy rozwiniemy go do poziomu 5, przeskakuje na poziom główny 2, itd. Wtedy musimy kupować książki takie jak poziom główny, czyli, np. 2. Co do rzeczy, które możemy robić oprócz zabijania mobków, to oczywiście mamy questy. Nic szczególnego, ale nie zawsze polegają na zabijaniu potworków.
Human Klasy :
Ak'kan
http://img169.imageshack.us/img169/5944/ss0002lj8.jpg Skill Dark Sword :) http://img180.imageshack.us/img180/1664/ss0003he3.jpg Skill Shadow Strike :) http://img176.imageshack.us/img176/4956/ss0007xo3.jpg http://img141.imageshack.us/img141/8853/ss0008yl4.jpg http://img101.imageshack.us/img101/3512/ss0010bd2.jpg Zabijanie Kurczaków :D http://img214.imageshack.us/img214/8438/ss0011fc4.jpg Smutne ;( http://img154.imageshack.us/img154/8011/ss0012xc4.jpg http://img154.imageshack.us/img154/7186/ss0013we0.jpg Malutki adv ;) http://img204.imageshack.us/img204/9784/ss0017ft8.jpg
|
Toż to hybryda lineage'a 2 i WoWa z naciskiem na lineage'a... -.-
|
i wygląda jak knight online ale raczej nie mam chęci w to grac wole juz najta onlajn niz to bo grafa jakas slaba i wogole blah
|
Grafa się wydaje słaba, ale w ruchu jest lepsza. I to o nieeeeebo... Przetestujcie bardzo Was proszę.
|
Przydaloby sie gdybys dokladniej opisal gre(skille czy cokolowiek innego co mozna robic poza tluczeniem mobow), same wymienienie klas i kilka screenow to nie za duzo...
|
gralem przez 2 dni w to O_o troche dziwne i nie moglem sie polapac o co biega, ale Flyff jest gorszy xD
|
Cytuj:
Ale mam zasłaby sprzęt;( Więc sobie niepogram;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( |
Sądzać po screenach to kolejna jak ja to mówie "gierka na 2 dni", czyli podobna do kalonline, tantry, knight online, silk road, l2 itp. w której jest ta charakterystyczna czcionka jak się pisze i te same keye przy sterowaniu. Pewnie chodzi tylko o exp i zdobywanie lepszego eq, exp, eq. Jesli tak nie jest to nie bijcie :P Z regóły nudzą mi sie takie gry bardzo szybko więc nawet nie ściągam :D
|
Heh... Też myślałem, że to gra na 2 - 3 dni max, ale zagrywam się w nią od miesiąca. Jak mówiłem to baaaaaaaaaardzo wciąga.
|
no dobra moze i to byc fajne ale jak zapodasz polską strone tej gry oraz jakies poradniki i inne tutki chociasz bys sam je napisał. MOze jakies opisy postaci i ich skilli.
|
Weżcie mnie nie rozsmieszajcie.
Gra ma z 4-5 lat. (Ryl 2 z 3,5) . Po pierwsze, WoW Przy RYLU to niemowlaczek, KO wysiada na samym poczatku. Po drugie, RYL 2 to jedno wielkie G... Zupelnie inna czesc niz RYL 1 (RYL 1 bije na glowe RYL 2), bo: a) Ciezko sie polapac w RYL 2 co i jak, osobom co nie graly w RYL 1 b) Ludzie I Akkani (2 strony konfliktu) zaczynaja w tym samym miescie... + ... nie moga ze soba tam walczyc + moga byc razem w Party (KIJOWO !) c) Kosmiczne Atrybuty przedmiotow (w RYL 1 armor np. taki mial 20 def, tutaj bedzie miec ~90 ... co i tak nie robi roznicy w DMG ... lecz jest gorzej, w RYL 1 kazdy 1 pkt def i Ext def sie liczyl...Tutaj nie). d) Atrybuty (STR, DEX, INT, WIS, CON ... juz nie mozna ich mixowac do odpowiednich buildow..bo ... Nie daja takich mocno widocznych bonusow). e) Magowie Ludzi sa do D.......... w RYL 1 byli wyczepisci (tak samo jak w Rune - Mag Ak'kanow) - byli dobrzy na poczatku, potem juz gorzej z nimi bylo... ;) , w RYL 2 nawet majac skill na poziomie 2.0 (skille ida tak .. 1.0 -> 1.6 (1.6 = 2.0) ... i tak az do 5 (5.0 = maximum)) nawet majac na takim poziomie nie zrobimy dmg wiekszego niz 1,5k czarem ... w RYL 1 to majac taki czas ... taki dmg wlasnie robilismy) f) Nie ma tej TYPOWEJ areny jaka byla w RYL 1 g) Ci co placa za gre (kupuja Spensy, Mithrile i Yterni - kamienie do ulepszania broni ) sa daleko do przodu ... moga zrobic bronie na 20 CON/STR (Czyli taka z samego poczatku) ktora ma nawet 1k dmg (zazwyczaj maja takie bronie 10-20 dmg ). h) RYL 2 ma 3x wieksze wymagania systemowe niz RYL 1 ... a nie rozni sie wogole graficznie. Teraz tak... RYL 1 jest ZA FRIKO znowu (oficjalny serwer jest darmowy ! ) Drugie, chcecie dokladniejszy opis ? Prosze Bardzo. Są 2 rasy. Ludzie i Akkani (Ludzie nazywaja sie chyba Katherans ...czy jakos tak). (mowie o RYL 1 , bo o RYL 2 szkoda slow, zwalili cala gre, juz nie ma tego klimatu ) Kazda rasa ma odzielne profesje: Ludzie: Fighter ktory awansuje na Warriora i Defendera (wg. Warrior to jedna z najlepszych profesji u ludzi... mimo ze na poczatku ch... sie nim gra ;) to majac odpowiedni build, ownuje sie pod koniec ;)) ). Mage awansuje na Sorcerer i Enchanter (Sorcerer to taki pure dmg dealer... Enchanter, nim trzeba umiec grac...Potrafi zabic prawie kazda postac gdy jest 1vs1) Rouge awansuje na Archera i Assasina Acolyte awansuje na Priesta (dmg i def buffy) lub Cleric (leczy + tanie buffy) Akkani: Combatant, awansuje na : -Attacker (cos jak Warrior u ludzi... ) -Templar (cos jak Defender u ludzi...) -Gunner (cos jak archer u ludzi, ale lepszy pod wzgledem Defu i Dmg ( nosi pancerz taki jak Attacker lub Templar oraz strzela z broni palnej... potrafi robic nawet 1k dmg jednym strzalem (prawdziwie wkurzajaca postac... )) Officiator (czy jakos tak), awansuje na: -Shadow (assasin u akkanow) -Rune Ofc (Enchanter i Sorcerer w jednym) -Life Ofc (priest i cleryk w jednym) Mozna miec ograniczona ilosc skilli (dostajemy dokladnie 96 pkt na skille, Magowie dostaja wiecej, za kazdy 10 int (10 int = 1 pkt do skilli ) - zawsze mozna zmienic ;) builda) Grafika 5x lepsza niz kolorowe Knight Online (szczerze ? porownal bym jakosc tekstur do WoW'a ? LOL - no moze troszeczke gorsza, ale Grafika WoWa jest takze nie na poziomie dzisiejszych czasow - jakos tekstur) 95 lvli do zdobycia (95 lvl to max) Za "Nadmierne" PvP dostajemy pkt Sławy (Fame), ktore wraz ze wzrostem, dodaja nam bonusow... (Kazdy 1 bonus = 1 lvl w zwyz, ktorego nie widac) No co tu jeszcze pisac... Gra jest dosc (Bardzo) ciekawa, chyba nawet sciagne RYL 1... pogralbym se... bo naprawde warto, grywalnosc 3x wieksza niz w KO (Tam wszyscy mieli takie same skille -.- ). Kolejne, Magiczne (Bonusy w broniach/armorach) przedmioty wylotowac mozna tylko z potworkow lub kupic na czarnym rynku (to ostatnie nie jest zbyt oplacalne, bo kupujemy w ciemno). Poprostu zagrajcie, nie pozalujecie :) Pare filmikow: Atak na miasto Ak'kanow przy uzyciu samych sorcow (Mass DMG). (RYL 1)http://www.youtube.com/watch?v=PZZkq...elated&search= http://www.youtube.com/watch?v=iDz1o-bvFaA&search=ryl Assasin w akcji... (RYL 1) http://www.youtube.com/watch?v=FyPXFEOvb18&search=ryl Rune w akcji... (RYL 1) http://www.youtube.com/watch?v=qd30UTb_qY8&search=ryl Trailer Ryla (1) (Full Detale - na PvP niezle by cielo ;p ). http://www.youtube.com/watch?v=poNr85lbrYM&search=ryl Dajcie mi sekunde to opisze bardziej postacie i skille . Warrior: Jego postac to (wg. pierwowzoru) Pure DMG, ale wcale tak nie jest, z odpowiednim buildem osiaga taki sam DEF jak Defender ale jego DMG jest wieksze (Warriora, poprzez noszenie 2 broni, ale nie 2 miecze lub 2 toporki ale 1 miecz i 1 toporek... do tego bedzie potrzeba zuzyc kolejne pkt na Axe Mastery lub Sword Mastery (na poczatku lepiej w Swordy isc ) ). Jedna z najbardziej niebezpiecznych postaci dla Akkanow, Potrafi zownowac prawie wszystko (ale do tego trzeba znac builda), polecam taki build: -Combo strike max -Axe max -sword max -Slight attack 4.0 albo 4.3 (nie pamietam) -MAgic shield 1.4 (wymaga chyba 37 int) -Shadow Dagger/Sword (sa rozne nazwy tego skilla) 3.0 albo 4.0 - nie pamietam na ile starczy - ale to chyba sie nie zmiesci w dual weild... nie mam pojecia naprawde, zapomnialem bo troche dawno gralem. P.S. Walimy w 109 albo 132 Dex by zdobyc Helm (HELM Dex jest nam potrzebny by zdobyc EXT DEF, ktory jest BARDZO wazny w PVP , moze nawet wazniejszy niz zwykly DEF), czemu dex helm ? bo ma ten EXT def a CON helmet ma Magic Resistance ... Def nam sie bardziej przyda ;) . Defender: na poczatku sluzy jako Tanker, pozniej (na PvP) juz ... troszeczke z nim problemu jest, iz nie moze uzywac dual weild'a (posiadania 2 broni naraz) ... najczesciej chodzi z 2h weapon , uzywa Slight Attack .. ten jego atak + Share Pain (atak na krotki dystans - wiekszy niz walka w recz, dobre jak wrog ucieka... ale zjada twoje zycie gdy uzywasz) + Slight Attack, Gdy masz Mlot (Defender uzywa mlotow) i uzyjesz Slight Attack (polecany tutaj 5.0) ogluszy wroga na pare sekund (nic nie bedzie mogl zrobic), ten jego atak klasowy (taki obrot z mlotem dwu recznym... ) spowalnia wroga na pare sekund - atakuje wolniej i porusza sie wolniej. Troche kiepsko z nim na PvP, bo maly dmg ;/ ... no ale solo Attackera moze uda mu sie zjechac ;) Sorcerer: Pure DMG, pompowac duzo w Int i Dex oraz pod koniec w CON (o ile sie nie myle...to tak by miec 126 albo 132 - nie pamietam) by miec tarcze (dodatkowy block rate...nawet ten 15,5% (max w tarczy) sie przyda bardzo) + sztylet ktory takze ma dosc dobry Block Rate... w sumie znajomy mial 30% block rate (upgradowal tarcze dosc wysoko - mial farta...) czyli co 3 atak wchodzi na tarcze, jak zapewne widzicie na filmikach PvP, tych wyzej, Sorckowie i Enchanterzy maja tarcze + sztylet. Glownie polecam dobic : Fire na 5.0 oraz Ice na 5.0 ... no albo Thunder na 5.0 ... zaleznie co wolimy (Fire, to glownie DMG , Ice spowalnia na jakis okres czasu, Thunder oglusza na jakis okres czasu - krocej niz ten co lud), jest takze Sudden Death - Skill ktory nie trzeba "ladowac" (na filmikach widac, w lewym gornym rogu taki pasek... to jest ladowanie), sudden odrazu udeza z pelna sila we wroga, ale recharguje sie dluzej i zjada chyba troszke wiecej many, a dmg nie jest az tak zadawalajacy... narazie malo magow widzialem by go uzywalo w PvP, chociaz mowia ze dobry jest. Enchanter: podobny build jak u Sorcerera, takze pakowac w Con by miec tarcze itp... Kumpel posiadajac tego enchantera (o nim wzmianka jest wyzej) ownowal prawie wszystkich ... mial o ile sie nie myle taki build (sluzy do PvP solo): Crush attack max, Seal max, Shield chyba max ... ten ktory sie dostaje przy wybieraniu profesji (usuwa wszystkie buffy, tak jak i MAgic Shield/Flexiblity - Flex. to jest Magic Shield u Akkanow ) Cos tam jeszcze bylo ;/ nie pamietam assasin: No coz... Prosta regula... HIT & RUN , walimy w niewidzialnosc, podbiegamy do celu i uzywamy Backcut (w polaczeniu z niewidzialnoscia da nam dmg x3 ), jesli cel nie padnie odrazu, dobijamy go Shadow Daggerem (skill ... chyba 5.0) i cel powinien pasc... najlepiej uzyc Shadow Dagger/sword przed uzyciem Backcut ! czemu ? SD nie spowoduje nam wyjscia z niewidzialnosci . Sa 2 buildy do tego, Dual i Dagger + Shield (ten drugi lepszy chyba). Wiec tak samo jak u Sorca, pompujemy Con do 135 chyba (to jest chyba poprawna wartosc) by miec tarcze... takze mozna do tarczy dodac Hammerka 1 recznego, i wziasc skill Slight Attack na 4.0 , dzieki czemu po wyjsciu z niewidzialnosci odrazu uzyjemy Slight Attack i ogluszymy wroga.. co da nam mozliwosci ucieczki albo zreczargowania shadow daggera/sworda. dual weild... to juz wasza inicjatywa... Pamietajacie tazke o 37 int (Magic Shield na 1.4 - blokuje 3 ataki/czary ofensywne... nie De-Buffy) Archer: Heh... to jest proste... Pure DEX + 37 int, nie dodwac WOGOLE W STR, ani w nic innego procz 37 int (to pod koniec) i ciagle DEX. Skille: Spirite Arrow 5.0 Multiple Arrow 5.0 Camoflauge 5.0 Magic shield 1.4 i jeszcze mozna Shadow dagger na tyle ile nam starczy... To wszystko... Walic Camo + Spirit Arr = wiekszy dmg , dobic z Multiple, jesli zyje to jeszcze bic ze zwyklych strzal oraz.. jak podejdzie blizej to uzyc Shadow Daggera ...to wszystko. Priest: Buffy defensywne i do ataku ... Bardzo slaby w PvP solo... oj ... tragedia ;) . Bez party nie ma co grac prawie ze ;) Builda itp nie znam niestety Cleryk: Leczy, leczy i jeszcze raz leczy....taka jego rola we wczesniejszej fazie gry... Potem (PvP), bierzemy First Aid (podstawowy Skill) na 5.0 , uzywamy ALT + First Aid (ALT, taki klawisz ;) ), ktory uaktywni nam drugi tryb skilla, ktorym jest swiety mlot... zadaje dobry dmg i oglusza... wredne to to jest ;) ... kolejnie ? nie wiem, nie znam builda, ale glownym zadaniem jest leczenie oraz taki slaby buff, odwaga (Courage - chyba tak to sie pisze), zwieksza troche DMG i Def Akkani... Attacker: Podobno ch... do PvP ... Templar go przerasta... To jest to samo co Warrior u ludzi, ale nie moze miec 2 broni... za to uzywa "ramienia" , specjalnej broni akkanow (kazda profesja procz Rune Ofc. posiada takie ramie... odrebne dla kazdej profesji ofcorse ;) ). Ramie u Attackera dodaje dmg... uzywa swordow... Templar: Jest to prawie ze polaczenie Defendera i Warriora...chodzacy Tygrys (taki czolg), niebezpieczny...chociaz...kto wie... Pompujemy CON chyba do 185 (ale to chyba nawet samo nam zrobi... - bazowe pkt tyle wyjdzie na ostatnim lvlu bez dodania zadnego pkt...ale moge sie mylic), dajemy dosc do DEX, by szybciej biegac oraz zdobyc Flexiblity (magic shield), tutaj jest z tego natomiast podwoja zaleta (z pompowania DEX, gdyz u warriora u ludzi byla to poprostu predkosc + helm), tutaj dostaniemy Speed + Wieksza ilosc mozliwych pkt do Flexiblity (wiecej zablokowanych atakow) . Templar uzywa ramienia jako tarczy + ma skill na dodatkowe blokowanie... bardzo wredna profesja... Shadow: Poprostu assasin... Taka muszka co na 1 hit idzie ;), podobnie jak assasin (Nie build... builda nie znam)... tak samo ma z taktyka, Hit and Run i bla bla bla Gunner: Duzo CON duzo DEX ... i jazda... bombardujesz wszystkich z ukrycia -.- ... nie nawidze go ! Rune ofc: Sorcerer i Enchanter w jednym... Builda nie znam... chociaz... pompujemy troche CON, by miec HP (bez CON jestesmy na 1 hit, z CON bedziemy miec cos kolo 10k hp) + Rune posiada czar na Likwidacje Buffow ... czyli enchanter w sorcererze w jednym, gdyz ma takze pure dmg czary. We wczesniejszej fazie gry sluzy jako DMG dealer + Weapon Buffer (Zaklina bron co dodaje duzo DMG ). Pozniej takze mozna uzywac tego buffa, jesli chodzi sie czesto w Sapu (PvP Party, Sapu to chyba po Brazylijsku znaczy atak czy cos w tym stylu...nie pamietam). Life Ofc, Jedno z najbardziej wrednych stworzonek jakie zostalo stworzone, nie dosc ze to pancerne jest to i jeszcze wkurzajace... Podbiegnie CI taki, uzyje na tobie Confusion (czar ktory oglusza na pewien okres czasu) + nie wiem jak to sie nazywa... taki chyba podobny do First Aid Cleryka,.. do tego jego buffy (Priest addon) tworza go pancernikiem... ja moim Warriorem zadawalem mu ~200 dmg ... czasem 300 ... ze skilla moze 1,2k gdy on mi swoim czarem 6k (mialem 17,5k hp) , i do tego nie moglem sie ruszyc... zazwyczaj spotkanie z takim Lifem 1vs1 konczylem ucieczka...bo nie mialo to sensu... on sie ciagle leczyl albo uzywal Confuse.. a ja potionami nie sr..m :P zeby miec ich nieskaczonosc :D (1 potion odnawiam mi chyba ~7-9k hp (chyba 50% hp odnawial) i rechargowal sie jakies 30 - 45 sek ... Wiec rzucalem na niego Siec (NET - podstawowy skill Fightera, na jakies 10 sekund zatrzymuje wroga w jednym miejscu - tylko PvP) i uciekalem uzywajac Lysis (Podstawowy skill wojownika, likwiduje wszystkie negatywne buffy - siec (NET), Posion i inne, procz tego.... ogluszenia lub spowolnienia...oraz dodaje speeda). To chyba wszyscy... no coz, moze przyblizylem troszke wam te postacie ;) . P.S. Nie wzorujcie sie na tych buildach jesli gracie w RYL 2... tam zadne buildy sie nie licza...tam sie licza itemki itemki i jeszcze raz itemki...nawet 20 lvl majac dobre itemki (placi za gre) zabije max lvl... ktory gra normalnie i nie placi za gre. |
sec minela i zapowiada sie bardzo ciekawie
|
Ale graj w 1 , w RYL 2 szkoda czasu, gdy zobaczysz ze lvl 2x nizszy niz ty zabije cie jednym hitem a ty mu bedziesz robic dmg po 5 ... .
Zaraz poszukam Linka do 1 (Tez se sciagne ... zrobie se moze Archera, na Oficjalnym serwie Archer jest lepszy niz na Priv ...albo sorca...no sorca chyba bo latwiej sie nim gra ( mozna latwo i szybko podexpic), no albo cleryka :) ). ... ide szukac linka to zedytuje. http://www.ryl.com.my Link do stronki :) ... powodzenia , ja zara sciagne sobie. Jak chcecie wiecej info o grze, kierowac do mnie na GG (1611291). |
Cholera Avager ty zawsze musisz wszystko spieprzyć :). Oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Skoro mówisz, że ryl 1 jest lepszy to zaczynam w niego grać.
|
Hmm chyba sie zainteresuje RYl numer 1 :D Filmiki wydaja sie fajne a Tibia mi sie nudzi juz od dluzszego czasu. Sprobowac zawsze mozna.
Decyzjaq podjeta. Jak wroce do domu sciagne Ryla :P Mam nadzieje ze mi jakos pomozecie wystartowac bo nigdy w to nie gralem. Jakies dobre rady by sie przydaly. Zrobie raczej sorca. |
Tylko, że na globalu narazie są pustki...z jednego powodu...
Global stał się darmowy od paru dni (może tydzień już tak jest), gdyż ludzie woleli grac na priv serwerach niz na globalu, iż Prywatne miały Takie same rzeczy (99,99% to co na globalu + exp rate podwiekszony). Tworcy dlatego zrobili go free bo poprostu za duzo ludzi odeszlo na priv ;) , teraz to troszeczke potrwa az sie zwolnia. Do dyspozycji mamy 2 serwery: Olimpus i Athena, Athena jest mlodsza ... na Olimpusie, cala top lista ma 95 lvl, na Athenie zaledwie 5-6 osob (chyba top 100 albo 50...roznica jest wielka, naprawde - 95 a 94 rozni sie bardzo (uwierzcie mi ;) )). |
A ty gdzie bedziesz starowal :> ? Lepiej sie na 1 zebrac i miec jakis znajomych. Pewnie na Athene, skoro tam mniejsze lvl. :P
|
Niekoniecznie... Wyskokie Lvl'e równa się dobre party.
P.S. Ja robię Assasina. Nie wiem, ale sinami mi się zawsze najlepiej gra :) |
up:
Tak srednio ;) Tak athena, nick: Kaszanka - Enchanter. |
To jeszcze 2 noobowskie pytanka.
1. Jak sie przedstawia zbalansowanie postaci. Tzn czy np taki sorc nie jest duzo lepszy od rycka, a moze na odwrot ( np tak jak to w Tibii ma miejsce teraz...). Poprostu jak sie to przedstawia w tej gierce. 2. Ciagnie mnie troche do lucznika :P Jak sie nim gra na tle reszty klas :> |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:31. |