![]() |
Ulubiony Horror PLx?
Jaki jest wasz ulubiony horror? Bo ja uwazam ze one sa najlepsze... Boo
Moje typy to - Population 436 - Ring - Zejście - Egzorcyzmy Emily Rose |
- The Grudge - Klątwa
nic pozatym |
Nie było jeszcze takiego, który by nie był jednocześnie komedią, zwłaszcza to twoje straszne "Zejście" ;.).
|
The Grudge bylo smieszne, najepszy moment na koncu jak te dzieci takie "schodza" po schodach.
genialny klimat mial Silent Hill. narazie sobie nie moge nic dobrego przypomniec. |
Jeszcze zaden horror mnie porzadnie nie wystraszyl : <
|
Oszukac przeznaczenie chodz niewiem czy to podchodzi pod horror :D
|
Mhmmm ... nie widzialem jeszcze porządnego horroru :P
Ale do moich ulubionych zaliczam Ring 0 ( Wersja japonska) Pila (chociarz to prawie komedia xD) 13 duchów ( wcale nie straszne ale podoba mi sie ) tyle... Pozdr0 B) |
teksanska masakra~ wersja najnowsza, mocno mi to potyralo psychike (znaczy wrazenie) jakies dwa lata temu
|
Nic? Nie ma żadnego horroru który by mnie wystraszył... to już thrillery są bardziej mroczne... połowa reżyserów myśli, że jak zapcha ekran jakimiś śmiesznymi zombee to już film można nazwać horrowem... :confused:
|
Ci co mowia ze nie widzeli dobrego horroru to widze slabo szukali -.-
1 Blair Witch 1 ? niewiem jak to sie pisalo xD Mysle ze taki Psyhodenne horrory sa najbardziej straszne ... daja do myslenia czasem ;p |
Nie pamiętam horroru, przy którym strach towarzyszył by mi przez cały czas, ale w moim "TOP" plasują się:
> Cała seria "Piątek 13" - klasyk ;] > Amitivile (nie pamiętam, czy tak się pisało) > Wzgórza mają oczy |
Blair Witch Project, szczególnie jak ma się wpojone że to fakty : >
|
Horror? Nie było chyba takiego, który by mnie naprawdę przestraszył. Podobały mi się:
-Teksańska Masakra~ (remake sprzed paru lat), -Egzorcysta (no, ten to przynajmniej horrorem można nazwać imo) -Piła (dała do myślenia trochę) -Piła II (dużo krwi i niezbyt się ma do pierwszej części, chociaż też ciekawa) -Egzorcyzmy Emily Rose (fajnie przedstawiona historia) -Egzorcysta - początek (tak jakoś ;s) -Hostel (makabryczny do przesady). |
Piła, Dom, Silent hill [choc tak w polowie filmu traci swoj klimat].
|
Kiedy byłem około 9cio letnim brzdącem, potajemnie, w ciemnym pokoju ogladałem "Laleczke Chuck'y" ;D Dzisiaj jak sobie przypomne jak sie bałem to omg. Niby ten film nie taki straszny ale jednak te wspomnienia z czasów dzieciństwa zostają ^^'
A z tych nowszych to hymmmm.... może "Ring" ? |
Wszyscy tu piszą, że się nie boją horrorów. Ja prawie po każdym horrorze (Niezależnie od tego czy film był dobry czy nie) mam taką "niepewność" czy nie ma jakiegoś zombiaka za szafą ;p cóż taki już mam.
Blair Witch był naprawdę ostry, a za największą wtopę ostatnich lat uważam Descent(zejście). Niby zwykły film "przygodowy" i nagle w końcówce pojawiają się jakieś "golumy" i wpierdzielają żywcem wszystkie bohaterki ;/. |
Jak dla mnie bezapelacyjnie najlepszy horror to "Klątwa".B)
|
muj horror taki the best to "Droga bez powrotu" lub jak na to inni mówią "Zły skręt". Naj bardziej mi się podobają te akcje gdzie jest chwila napięcia a tu nagle bach z powietrza jakis potwór atakuje :D to są dobre filmy a nie jakies komedie typu "Resident Evil"......... :] :p
|
"Lśnienie" - kwintesencja horroru imo.
pozatym: \m/ SUSPIRIA \m/, Shivers, The Fly, Evil Dead, Evil Dead II, The Thing, Cannibal Holocaust, Rabid, The Brood, Videodrome, Rosemary's Baby, Egzorcist, Sleepy Hollow, Army Of Darkness, The Omen, Re-animator, oba filmy Roba Zombie, Night Of The Living Dead etc etc |
ech, dzieci... to ze filmweb stagowal Pile jako horror wcale nie znaczy, ze Pila horrorem jest ;) Piła oraz Piła 2 NIE SA HORRORAMI - przeczytac, przyswoic, zapamietac.
Wspolczesne "horrory" sa tak denne, ze moze wlasnie to jest straszne. Blair Witch Project (ale tylko pierwszy) owszem, jakis tam klimat ma, ale zeby nazwac go strrrrasznym - bez przesady. Hostel? No way dudes, hektolitry "krwi" nie robia z filmu porzadnego horroru. IMO najlepszy horror powinien miec w sobie to, co ma Silent Hill (gra) - cisza, mrok, nagle w oddali unosi sie ledwo slyszalny krzyk - i wlasnie ten krzyk powoduje, ze gracz ma stan przedzawalowy... ech, te 15-minutowe sesje Silent Hilla 2 o polnocy ze sluchawkami na uszach ;) Filmowy SH poziom trzyma tylko przez pierwsza polowe (uwaga, spoiler - tak mniej wiecej do momentu dojscia do kosciola), dalej jest kaszana. No, ale czego ja sie spodziewam, w koncu mamy XXI wiek, zrobienie "horroru" bez przynajmniej 50 litrow juchy dzis jest uznawane za czyn haniebny. To ja juz wole thrillery... bo tu jest tendencja odwrotna - w ostatnich kilku miesiacach (no, dobra - latach) powstala caaaala masa naprawde DOBRYCH thrillerow, ze wymienie chocby The Identity, Piła, Phone Booth (naprawde polecam!) czy jeszcze swieze Inside Man. W moim prywatnym zestawieniu thrillery znajduja sie na pierwszej pozycji, i raczej beda na niej jeszcze przez dlugi czas. No, ale do rzeczy, kilka horrorow (tudziez "horrorow") wartych przynajmniej jednokrotnego obejrzenia (oczywiscie IMO): - The Blair Witch Project - za klimat i calkiem oryginalny pomysl + wykonanie - Egzorcyzmy Emily Rose - troche przereklamowane, ale i tak niezle - Koszmar z Ulicy Wiązów - a to juz jest klasyka, po prostu "must see" ;) - The Thing - j.w., rowniez klasyka gatunku - Silent Hill - rowniez przereklamowane, ale - rowniez - warto obejrzec... mimo wszystko... a teraz z troche innej beczki: - Dom 1000 trupow oraz kontynuacja Bekarty diabla - filmy made by Rob Zombie - ten gosc ma skrzywiona psychike, czegos takiego to ja jeszcze w zyciu nie widzialem - a filmow widzialem naprawde sporo, slowo ;). Bekartow diabla jeszcze osobiscie nie mialem okazji obejrzec, ale Dom 1000 trupow moze za kilkanascie lat byc uznane za klasyke - kto obejrzy, powinien zrozumiec dlaczego ;) No, to tyle ode mnie. God, znowu post dluzszy niz 4 linijki, pelnoletnosc mi nie sluzy :s |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32. |