![]() |
Tibia na Linuxa - Beta Test
Dobra wiadomość dla użytkowników Linuxa - pojawiła się wersja beta klienta Tibii na ten system. Wszyscy chętni do jego przetestowania i uczynienia stabilniejszym zaproszeni są do sprawdzenia go. W tym celu należy ściągnąć klienta dla wersji libc 5 lub libc 6 i już można zalogować się na jedną ze swoich postaci na normalnym świecie. To NIE jest osobny test serwer, a prawdziwa gra, należy więc uważać i unikać niebezpiecznych miejsc, aby uniknąć śmierci spowodowanych ewentualnymi błędami tej testowej wersji.
Szczegóły instalowania i więcej informacji można znaleźć w specjalnym wątku na forum tibia.com. W nim też należy zgłaszać zauważone błędy. |
Nareszcie :)
|
Bardzo dobrze. Użytkownikom Linuxa też się coś należy.
|
czyzbym miał omamy? Tibia dla linuksa?
|
Haha... Bardzo dobrze zrobili, teraz przynajmniej ja będe sobie miał na czym pograć. Może nie bedzie takich lagów jak na kliencie windowsowym. Wreszcie Cipy zrobili coś dobrego (1 rzecz) i zrobili tego klienta.
Widać Petycja która była kilka miesięcy temu by zrobić klienta na linuxa poskutkowała, ale niestety troche to długo trwało. Może teraz by powstała inna petycja ? |
Wow!
Nie spodziewałem się, że cipsoft zrobi tibię pod linuksa. |
Cytuj:
Hmm, ktoś dobrze obeznany Tibie mógł odpalić sam na Linuxie, ale mogę się założyć, że port spotka się z zainteresowaniem. |
Cytuj:
teraz pewnie powstaną cheaty pod linuxa, hmmm może znowu zaczne grać ? :D |
Wreszcie Cipy posłuchały graczy i stworzyli Tibie pod linuksa :) Może Cipom zależy na nowych graczach?
|
no + dla cipsotf'u
widzac ze petycja wysłana do niech swego czasu pomogła :] |
Cytuj:
pozatym linux jest lepszy, bo przynajmniej bede mial pożądne fps, tylko to mi sie podoba w tym newsie |
Czy to możliwe, że CipSoft zmienił taktykę prowadzenia interesów?
Czy to możliwe, że CipSoft zaczął interesować się zdaniem graczy? Ludzie świat się kończy... |
Cytuj:
|
to tylko moje słowa, więc po co je komentujesz ??? robisz oftopa chłopczyku
|
pozytywne zdziwienie..
chociaż sam używam windowsa :P |
Ooooooooooooooo!!!
Aż zabrakło mi słów gdy zobaczyłem ten news. Tyle czasu czekałem Na native clienta pod Linuxa :) Chyba wróce do Tibii, jeśli będzie dobrze działał. (wine sux) Cytuj:
A może on chciał kupić płytę? :P |
Congratulation dla CipSoft GmBH
Brawa i owacje na stojąco dla tych panów, którzy wreszcie posłuchali graczy :cup: :cup:
A co do Linuxa to nie każdemu chce się ssać 4DVD Wejdź na Allegro i se wyszukaj linux debian X( |
Zabieram sie za testy :P Juz nie gram, ale testowac mozna ;]
EDIT: Faaaajne efekty - biore "enter game" i wszystko na zmiane biale i zwyczajne ;p |
Akurat, jak zamieniłem Linuxa na Windowsa, to CIPSoft robi wersje Tibii pod Pingwina... a ja specjalnie zwiałem pod Okna dla Piksela... i gdzie tu sprawiedliwość?
A na serio, niezmiernie się ciesze. Mam nadzieje, że nie poprzestaną na jakiejś wersji beta, ale będą ją rozwijać cały czas tak, jak Windowsowego odpowiednika. |
Super! Niepotrzebnie wywaliłem linuxa :< Teraz bede musiał na nowo wgrywać. Ale to nic, ważne, że jest! Hail Cipsoft!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55. |