Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia na Linuxa - Beta Test (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=96446)

Dabek 28-09-2006 15:17

Tibia na Linuxa - Beta Test

Dobra wiadomość dla użytkowników Linuxa - pojawiła się wersja beta klienta Tibii na ten system. Wszyscy chętni do jego przetestowania i uczynienia stabilniejszym zaproszeni są do sprawdzenia go. W tym celu należy ściągnąć klienta dla wersji libc 5 lub libc 6 i już można zalogować się na jedną ze swoich postaci na normalnym świecie. To NIE jest osobny test serwer, a prawdziwa gra, należy więc uważać i unikać niebezpiecznych miejsc, aby uniknąć śmierci spowodowanych ewentualnymi błędami tej testowej wersji.

Szczegóły instalowania i więcej informacji można znaleźć w specjalnym wątku na forum tibia.com. W nim też należy zgłaszać zauważone błędy.

Explorer of Hell 28-09-2006 15:19

Nareszcie :)

Marixon 28-09-2006 15:26

Bardzo dobrze. Użytkownikom Linuxa też się coś należy.

Badzo 28-09-2006 15:31

czyzbym miał omamy? Tibia dla linuksa?

SpAyKeR 28-09-2006 15:33

Haha... Bardzo dobrze zrobili, teraz przynajmniej ja będe sobie miał na czym pograć. Może nie bedzie takich lagów jak na kliencie windowsowym. Wreszcie Cipy zrobili coś dobrego (1 rzecz) i zrobili tego klienta.
Widać Petycja która była kilka miesięcy temu by zrobić klienta na linuxa poskutkowała, ale niestety troche to długo trwało. Może teraz by powstała inna petycja ?

slawekmag 28-09-2006 15:40

Wow!
Nie spodziewałem się, że cipsoft zrobi tibię pod linuksa.

Ryłek 28-09-2006 15:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerc (Post 1007301)
okej :D jak sie powiedzie kupuje linux ;) huhu

Kup se mózg.
Hmm, ktoś dobrze obeznany Tibie mógł odpalić sam na Linuxie, ale mogę się założyć, że port spotka się z zainteresowaniem.

HaMtArO 28-09-2006 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1007359)
Kup se mózg.
Hmm, ktoś dobrze obeznany Tibie mógł odpalić sam na Linuxie, ale mogę się założyć, że port spotka się z zainteresowaniem.

Spotka się, i to napewno, dotychczas tibie można było odpalić tylko pod wine, i przez to nikło wiele efektów graficznych np. światło
teraz pewnie powstaną cheaty pod linuxa, hmmm może znowu zaczne grać ? :D

Harven 28-09-2006 15:59

Wreszcie Cipy posłuchały graczy i stworzyli Tibie pod linuksa :) Może Cipom zależy na nowych graczach?

Cossma 28-09-2006 16:13

no + dla cipsotf'u
widzac ze petycja wysłana do niech swego czasu pomogła :]

Xerc 28-09-2006 16:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1007359)
Kup se mózg.

masz coś do mnie bo kupuję linuxa ze sklpeu, a nie ssam z internetu ???

pozatym linux jest lepszy, bo przynajmniej bede mial pożądne fps, tylko to mi sie podoba w tym newsie

Quezacoatl 28-09-2006 16:34

Czy to możliwe, że CipSoft zmienił taktykę prowadzenia interesów?
Czy to możliwe, że CipSoft zaczął interesować się zdaniem graczy?

Ludzie świat się kończy...

Ryłek 28-09-2006 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerc (Post 1007422)
masz coś do mnie bo kupuję linuxa ze sklpeu, a nie ssam z internetu ???

pozatym linux jest lepszy, bo przynajmniej bede mial pożądne fps, tylko to mi sie podoba w tym newsie

Tak, bo Linux darmowy, proszę pana.

Xerc 28-09-2006 16:46

to tylko moje słowa, więc po co je komentujesz ??? robisz oftopa chłopczyku

Kamchal 28-09-2006 16:51

pozytywne zdziwienie..
chociaż sam używam windowsa :P

matrach 28-09-2006 17:01

Ooooooooooooooo!!!
Aż zabrakło mi słów gdy zobaczyłem ten news.
Tyle czasu czekałem Na native clienta pod Linuxa :)
Chyba wróce do Tibii, jeśli będzie dobrze działał.
(wine sux)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryłek (Post 1007449)
Tak, bo Linux darmowy, proszę pana.

Nie wszystkie dystrybucje, proszę pana.

A może on chciał kupić płytę? :P

Delete 28-09-2006 17:21

Congratulation dla CipSoft GmBH

Brawa i owacje na stojąco dla tych panów, którzy wreszcie posłuchali graczy :cup: :cup:

A co do Linuxa to nie każdemu chce się ssać 4DVD Wejdź na Allegro i se wyszukaj linux debian X(

Kamae 28-09-2006 17:32

Zabieram sie za testy :P Juz nie gram, ale testowac mozna ;]
EDIT: Faaaajne efekty - biore "enter game" i wszystko na zmiane biale i zwyczajne ;p

P0nury 28-09-2006 17:34

Akurat, jak zamieniłem Linuxa na Windowsa, to CIPSoft robi wersje Tibii pod Pingwina... a ja specjalnie zwiałem pod Okna dla Piksela... i gdzie tu sprawiedliwość?

A na serio, niezmiernie się ciesze. Mam nadzieje, że nie poprzestaną na jakiejś wersji beta, ale będą ją rozwijać cały czas tak, jak Windowsowego odpowiednika.

Grue 28-09-2006 17:45

Super! Niepotrzebnie wywaliłem linuxa :< Teraz bede musiał na nowo wgrywać. Ale to nic, ważne, że jest! Hail Cipsoft!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:55.