Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bartii10
(Post 1015684)
@lasooch: przemyslalem to co mwisz i doszedlem do wniosku ze towja teoria na temat mlv jest wlasciwa. jednak co jesli ktos expi zapomoca HMM lub EXPLO a nie wanda/roda?
|
Z run się nie expi. Na niskich levelach expi się z wanda/roda, bo się zwyczajnie bardziej opłaca - ew. wh na roty, ale chodzi o to, że nie z run - na wyższych - z DSów i wanda hydry, tudzież dragi z visa. Na bardzo wysokich mort na wrl. Po drodze ewentualnie gdzieś z runami, ale jest to już na takim levelu, że już dawno się swoje wandami wyexpiło.
Cytuj:
(Post 1015684)
jezeli sie jednak expi z rozdzka + manasy to rzeczywiscie wbije sie wiekszy mlv. ale trzeba miec na uwadze ze moze sie to nie zwrocic. ja expiac z manasami na cycach i guardach ledwo na 0 wychodze. minimalny plus. a ja jednak mam sporo kasiory ze sprzedazy run.
|
To dziwnie expisz. Mi się z wanda zwracało gdziekolwiek expiłem. Tylko trza umieć lootbaga donieść.
A ze sprzedaży run... załóżmy 2k/bp HMM. daje to niecałe 1k na godzinę. NIE WIERZĘ, że nie dasz rady tyle wyciągnąć z guardów. No, chyba, że expisz z wand of cosmic energy i bez eq, i schodzi Ci majątek na mf na exure gran/vitę... ah, Tyś druid jest. No to z tempest roda, tą samą taktyką. Ja mówię o sorcu z WoI, trzymasz się na tą 1 kratkę i rzadko oberwiesz (tzn. jak lagnie), i się zwraca spokojnie.
Cytuj:
(Post 1015684)
a skad wiesz ile mam lat?
masz jakies prawo do nazywania kogos idiota?
"miara czyjejs inteligencji jest szacunek dla innej osoby..."
|
Nie nazwałem Cię (zmądrzałeś=szacunek =p) idiotą, powiedziałem, że 'jak widzę taki idiotyzm (...)'. Chodziło mi o wypowiedź. A to, ile masz lat... wnioskowałem to z umiejętności czytania ze zrozumieniem (na swoim przykładzie, sam w wieku 10-12 lat bezproblemowo wykonywałem tą czynność, a przecież 10-12 to dziecko...).
Cytuj:
(Post 1015684)
co to znaczy: "zarabac wpiernicz"??
taki fihgter jestes? moge sie zalozyc ze tylko na forum (hehe..)
|
Bejbe, wiesz o co chodziło. O wyrażenie złości na kretynizm. Równie dobrze mogłem rzec, że mnie ręce świerzbią. Choć ogólnie mam do świata pokojowo-neutralny stosunek.
Cytuj:
(Post 1015684)
a swoja droga skoro jestes taki swietny to czemu nie wyjasniles tego w taki sposob zeby kazdy od razu zrozumial tylko wyjezdzasz z tekstem: 'expiac masz wiekszy mlv niz siedzac pod depo i robiac runy, kot sie nie zgadza to jest idiota'. widzisz, sztuka jest tak wytlumaczyc aby wszyscy zrozumieli. szczegolnie ze mamy tu rozny przedzial wiekowy. cos jeszcz? nie ..nie chce mi sie pisac.
|
Napisałem wyraźnie i zrozumiale:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lasooch
ROBIENIE RUN NIE MA KOMPLETNIE ŻADNEGO SENSU! BO PRZY EXPIE MLVL WPADA TAK SAMO SZYBKO JAK PRZY RUNEMAKINGU, Z TYM, ŻE MASZ DO TEGO EXP I SZYBSZĄ KASĘ!!!
|
(pozwoliłem sobie pominąć teraz powiększenie, pogrubienie i kolor czerwony)
Wszystko jasne jakby nie patrzeć, jest, że robienie run nie ma sensu, jest, że przy expie tak samo leci mlvl (tudzież szybciej, jak expisz z manasami/lr, choć to pominąłem), jest, że masz exp, jest, że szybsza kasa. Nie wiem, czego tu nie rozumiesz. Poza tym nie mam ochoty na pisanie 666 stron A4 o tym, za dużo razy to tłumaczyłem.