![]() |
Teści satanistyczne w piosenkach rockowych
Nie wiem czy taki topic nadaje się na to forum, ale spróbuje. Otóż na pewnym forum wywiązała się dyskusja o treściach satanistycznych w piosenkach rockowych puszczanych od tyłu. Chyba najsławniejszą piosenką tego typu jest numer Led Zeppelin Stairway to Heaven http://www.albinoblacksheep.com/flash/stairway.php
Pod tym linkiem znajdziecie ten fragment, wraz z puszczeniem od tyłu, gdzie jest mowa o Szatanie. Co myślicie o takich piosenkach? Według mnie jest to stek bzdur w stylu: tibia uczy zabijania, albo gry to narzędzie szatana stworzone przez nadpobudliwych rodziców. Dla zainteresowanych polecam tą strone: http://goth-ripper.blog.pl/archiwum/...hp?nid=6733961 Dziękuje za uwage :) |
Nigdy mnie rock nie interesował, tak samo jak i szatan.
|
To chyba temat do tej grupy muzycznej badziewnej, nie?
@dałn Go back to ur group, a nie mi tu offtopami smiecisz ; P |
@rYBA
Go back to the hole yOU came from! |
Ja to niestety mogę tylko określić dwoma zwrotami "Lol" i "Czysty przypadek".
To tak samo jak w wiadomościach nazi metal nazwali "mocny metal". @2xDown Wiesz co puknij się w łeb tym pentagramem. Też słucham SoaD'u i tak nie uważam. |
Stare, plus jest przyklejony temat.
Osobiście polecam tą strone: http://jeffmilner.com/backmasking.htm <edit> Nie dawaj linków do albinoblackship, podczepiają tam trojany. |
S.O.A.D. a sprawa polska
Ave (Szatan):evul:
Jestem fanem System Of A Down. Oczywiście, jak każdy szanujący się zespół metalowy, mają kilka piosenek o Szatanie (m. in. DDevil), ale bez przesady. Jak ktoś nie chce to niech słucha, a jak już, to jego problem. A więc drogie wspólnoty radia MaRyja: ZUO, SZATAN i 666. P.S. Prośba do admina: mógłbyś wstawic emotka z pentagramem?:evul: |
Cytuj:
/me zaczyna skanować kompa. /me mówi głośno (na widok tego, że antywir nieaktualizowany od 140 dni) O K*RWA!11!111 Cóż, jeśli podczepiają, to ja miałem jakiegoś farta, bo czysto : ) |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A na dokładkę, jakiś w miarę świeży tekst: Cytuj:
|
sztuczny problem na poziomie rozważań czy krasnoludki sikają do piwa
|
Cytuj:
A pan Dous Raal wylądował w moim podpisie (C)(R)TM. Zastrzegam sobie prawo do 'jedyności' tegoż podpisu. |
Cytuj:
Ogólnie ciekawa sprawa. Puszam jutro audycje Rydzyka od tyłu, jak znajde czas. Ciekawe, co wyjdzie. Cytuj:
@edit Stairway to Heaven nieźle brzmi od tyłu... @down Tytułów, nie tytółów. |
z tego flasha co ma większą kolekcję:
+/- 3 są specjalnie na maxa wyreżyserowane tak o for fun bardziej tajemniczy jest "I shot John Lennon" ale tak czy wiak, wszystkie ten puszczania od tyłu uważam za tzw Easter eggsy... nie traktuję tego poważnie, po prostu taki fun autorów :) EDIT: łojezu! Sprawdziłem swoje iTunes i mam parę podejrzanych tytółów: "Hymn ZSRR" - Chór Aleksandrowa "Kids With Guns" - Gorillaz "Clint Eastwood" - Gorillaz - każwi widział chyba teledysk "Tommorow comes today" - Gorillaz "Last Living Souls" - Gorillaz "Every Planet We Reach Is Dead" - Gorillaz "Demon Days" - Gorillaz - Sam tytuł coś podsuwa xD "Mad World" - Gary Juels "Jesus Of Suburbia" - Green Day "Murder Of Don Fanucci" - Nino Rota "Gnijący świat" - T.Love "czarownicy Pies" - Happysad "Leva's Polka" - Loituma <- no jak bum cyk cyk, por musi coś w sobie mieć :P Ogólnie koledzy: ZUO! MHROK! & SHATAN! |
O lol... Co za herezje w tym artykule... ACDC tylko AC/DC i to nie znaczy Antichirst, Detach Christ tylko tyle co "prąd zmienny, prąd stały". I nie tylko mają piosenkę "Hells Bells" ale i jeszcze np. "Highway to Hell"... Ogólnie. Durnota. Kata nie słuchali albo Mayhem?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Btw przypomniało mi się... kiedyś, gdy byłem jeszcze malutkim dzieciaczkiem, i death'u jeszcze nie słyszałem, powiedziałem komuśtam, że słucham Slipknota. I co usłyszałem w odpowiedzi?
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:14. |