![]() |
Life Ringi czy MF-y??
Witam,
Dawniej grałem Knightem ale teraz zaczynam grać Sorcerem.Sprzedałem stuff z Knighta i mam 300k w kasie.Mam jedno pytanie:chce nabić szybko MLVL i co się bardziej opłaca kupować Life Ringi (900gp-20 minut-600mp) czy MF(100gp 1 Sekunda ~50mp) |
+ i - potem * i mamu wynik :P
Sam sobie nato odpowiedziałeś:
1mf jest po 100gp, LR za 900. MP daje ~50mp a LR 600mp Więc kupując MF za 900gp (900/100=9 :P 9*50=450) dostaniemy ~450mp :) |
Sam sobie odpowiadasz na pytanie. Life Ringi oplaca sie bardziej (bo jest taniej), ale jesli nie zalezy Ci na kasie a chcesz nabic super szybko to MF. Z tym ze nie radze marnowac MF na utevo lux. Dobij na tyle level zeby miec 140 many i bedziesz mogl robic po dwie hmm'ki i wtedy lecisz na mf'ach a czesciowo sie zwraca. Ew. mozesz czesc many robic na life ringach a czesc na fluidach. Sam wybierz na czym Ci zalezy (czas czy kasa).
|
Ja tylko pragnę dodać że nie zawsze jest z mf te ~50 :(
Bardzo często jest to niższa wartość :confused: |
Cytuj:
Dzisiaj sprzedałem 2 bp UH (5k) i za tą kase kupiłem fluidy :D z 50 fluidów zrobiłem kolejny bp UH i 4 runy. Czyli średnio 48mp za każdy mf. |
Cytuj:
Mana fluid daje srednio 50-52 Mp to daje koszt 1 Mp na poziomie - 1,9-1,82 Gp za Mp (licze uwzgledniajac kaucje za butelki 5 Gp) Wnioski wyciagnij sam , ja osobiscie do mlvl uzywam fluidow a na dlugie polowania l-ringow (lekkie). |
life ring zdecydowanie lekki i nie zawadza
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:37. |