![]() |
Broń dwuręczna.
Otóż mam pytanie kierowane do doświadczonego rycerza. Niedawno kupiłem sobie niezłą broń dwuręczną(g galberd) która po prostu zmiata potworki z powieżchni ziemi i przy moim dotychczasowym k axe wygląda to świetnie.
Z tąd moje pytanie:Odstawić shielding w...do diabła i walić -"z axa" hehehe- z dwuręcznej czy jednak zostać przy tarczy?Czy knight poradzi sobie bez wysokiego shieldingu? |
Wszystko zależy od tego czy w przyszłości masz zamiar blokować innym silniejsze potworki czy solować samemu troche słabsze. Wszystko zależy od Ciebie ;)
I powiedz nam jeszcze jaki skill shieldingu masz w tej chwili. |
Nie warto zaniedbywać shielda, tylko walić i z jednorecznej i dwurecznej (w zaleznosci na jakie potwory). Sama dwureczna bron nie wystarczy.
|
zalezy od twoich skili
|
Ja mam skile 64/63 (bo padłem)i walę z bright sworda i noszę tarcze czsami tylko mnie potwoki jadą jak są "creazy" atak jak mój hit to 127 w mino gaurda z bs'a a z giant sworda(dwu ręcznej) też niezle hity wchodzą np.156 w cyca ;p to zależy od twoich skili i czy chesz blokować komuś dragi ze skilami 70/70 na 25 lvl i two-handed weapon czy wolisz solować na 35 ze skilami 70/70 i z broni one-handed
to zależy od cibei :D:D :baby: :baby: :baby: |
moje skille 52/52 lv 18.Chyba dziwnie wyglądałby knight na 30lv ze skillem w shieldingu
52?!Ale gdyby tak przez całe "życie" używać dwuręcznej?Czy to by była raczej za duża strata run leczniczych? |
To lepiej poświęć jeszcze troche czasu i do skilluj ten shielding. Wtedy bedzie Ci sie łatwiej grało. Zawsze będziesz mógł pójść poblokować coś silniejszego z tarczą, i zawsze będziesz mógł wyskoczyć na jakiegoś hunta z 2-ręczną. Takie jest moje zdanie, zrobisz jak zechcesz ;)
|
moja rada wbij skille 80/80 choć wiem jak to ciężko ale póżniej już nie będziesz musiał używać broni 1 handed tylko 2 handed
|
nastepny ekspert ...
|
Niema opcji abys w przyszlosci nic nie blokowal ;] Najlepiej skilluj w miare regularnie co kilka lvli i graj czym chcesz.
|
Cytuj:
|
Są potworki na które lepiej używac broni jednoręcznej i są takie na które lepiej używać broni dwuręcznej czyli lepiej nie zaniedbywac shield i miec go na poziomie podobnym do skillu axa(w twoim przypadku)
|
Ja powiem tyle:
Do potworów, których głownym atrybutem jest magia uzywam broni 2-ręczniej ze względu, że tarcza i tak mnie nie ochroni przed ich atakiem. Skolei stwory trudzące się walką wręcz wole zabijać bright sword + shield. Ale i tak zrobisz jak zechcesz.... |
@up
Powodzenia w zabijaniu gsa bronia jednoreczna. (przypominam ze jego glownym atrybutem jest walka wrecz) No chyba ze mowisz o expieniu na potworach pokroju guardow ale one sa dla knighta nieoplacalne do expienia. :p |
Cytuj:
|
Noobowaty: ty sie przyczepiles do kogos odpowiedzi to ja sie do twojej przyczepie :PP napisales ze guardy sa nie oplacalne dla knighta(masz racje ;]) i napisales tez "powodzenia w zabijaniu gsa z broni jednorecznej" wiec moje pytanie ;> gsy sie oplacaja w ogole knightowi nawet z 2recznej broni? ;]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:05. |