![]() |
Tibia niszczy procka-prawda czy falsz
A wiec tak gdy mam wlaczoną tibie mam uzycie procka 100% mozna powiedziec dlatego ze mam slabego kompa itd. ale sprawdzalem to u kumpli ktorzy maja b. dobre kompy wiec...;( ;(
widzialem tez na jakims forum ze byl temat ze mozna jakos sprawic zeby tibia mniej zuzywala procka a wiec tu moje pytanie czy wiecie co zrobic aby tibia nie niszczyla tak procka:) :)?? |
/me wyrywa sie z tlumu rąk.
Ja wiem!Ja wiem!Ja wiem Nie grac w tibie? |
Najprostszym sposobem jest ograniczenie ilości klatek na sekundę (FPS).
Robimy to poprzez wejście Options -> Graphics -> Advanced -> Adjust framerate limit i ustawiamy taką wartość, aby procesor nie był maksymalnie obciążony. Należało by jednak zaznaczyć, iż zadziała to tylko w przypadku tych, nazwijmy je "przeciętnych", procesorów - starym już nic nie pomoże. P.S. Założę się, że na forum już gdzieś o tym było, ale powiedzmy, że mam dziś dobry dzień. ;) |
aha thx czyli chyba musze skonczyc z tibia ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
|
Niszczyyyyy, a jak się przyżre to tylko przypalanie papierosem może ją oderwać.
Taka jest już konstrukcja rzeczy. Taki StarCraft który powstał w '98 roku a w standardowych wymaganiach ma procka 200 mhz, 4mb grafe i 16 mb ramu idzie na 100% użycia prawie każdego teraźniejszego procesora. |
czytajac takie tematy mam wrazenie ze tibia niszczy mozg.
|
Cytuj:
... i sprowadza do poziomu 8 latka |
podobno tibia bardziej niszczy watrobe niz 30 lat picia wódy
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
P.S. Sorry za offtopa, ale nie mogłem zostawić tego w spokoju :). |
szkoda ze trzeba skończyć z tibiom ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( :( :( :(
|
Cytuj:
end jes aj em aslajker! Co do tematu, to Tibia Ci procka obciaza ale raczej nie zniszczy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@Down: /me mówi: idź go odprowadź i już tu nie wracaj, panie "skończyć z tibiom". |
Cytuj:
|
@up
zgadzam się. i to bardzo @topic kufienko prafta... skoro już mówimy o dzieciach neo. gram w tibie od 2 lat i mam procka 350 mhz. a procek ma 10 lat. tak więc jego zniszecznie może być przyśpieszne o jakieś... 2 dni? |
@all up dzieci neo,gosciu ma problem nie umiecie odpowiedziec?tylko jechac sie daremnymi tekstami ONEONEONOENOENE!!!!!1
@Topic 1.Na xp tibia żre 100% proca,zmień klatki w opcjach grafy tak jak ktos napisal w 2 czy 3 poscie. 2.Jak to nie da rady to zmien system na win 98,na tych systemach kumple nie maja problemow z procem. 3.Jak to nic nie zadziala to niech kompa szlag jasny trafi i krew nagła zaleje :PP. Powyłaczaj programy działające w tle (winamp,gg itp) i najlepiej kup jakies porządne chłodzenie like pentegram lub cuś w ten deseń i proc raczej sie nie spali :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
edit@ nie gra on w tibie :) bo neta niema |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:20. |