Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Nowa postać = znowu rook :S (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97268)

Sir Radzio Angelus 04-10-2006 16:39

Nowa postać = znowu rook :S

Nie denerwuje Was fakt, że po stworzeniu nowej postaci musimy znowu tracić czas na przechodzenie nudnego rooka? Jaki to ma sens? Rook został stworzony z myślą o początkujących graczach dopiero poznających świat Tibii. Rook powinno sie przechodzić tylko na pierwszym charze, chyba, że ktoś zascynuje się ubijaniem ratów i pająków. Takie jest moje zdanie.

A wy co o tym sądzicie?:D

Cenarius 04-10-2006 16:41

popieram ale pretensje do Cipów -.-

ripper 04-10-2006 16:46

Chyba nie rozumiecie idei rooka w 100%-tach : ) Pogłówkujcie, drogie dzieci.

Yoh Asakura 04-10-2006 16:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1016740)
Chyba nie rozumiecie idei rooka w 100%-tach : ) Pogłówkujcie, drogie dzieci.

Idea Rookgardu ? Przepraszam, znam jedną. Nauczyć początkujących jak grać w Tibię.

Nyksus 04-10-2006 16:57

Re:

Ja sie ciesze że jest rookgard, i niech tak zostanie ;)

Vanhelsen 04-10-2006 16:59

Hmm... a jak szybko ciebie utłuką na mainie bez EQ i z 1 levelem?... A w ogóle wiesz jak by się od takiego plebu zaroiło?!...

Zenuś 04-10-2006 17:24

mowcie sobie co chcecie ale dla mnie rook jest piekny :)

VIVA ROOKGAARD :**** :D

ripper 04-10-2006 17:32

To może ja coniektórym wyjaśnię (dedykacja dla Yoh Asakura):
Rook~ oprócz tego, żeby nauczyć nowych graczy obsługi Tibii itd, był (swego czasu) przeszkodą w tworzeniu farm druidów. Teraz w sumie też byłoby to bez sensu - tworzenie postaci na 8 lvl na mainie (na 1 już w ogóle idiotyzm, tylko by expowiska zapychały nooby) mogłoby służyć do robienia sobie noob-pk-charow (10 sorców z WoV/SB na epvp i jest zabawa). Kpw?

Yoh Asakura 04-10-2006 17:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1016830)
To może ja coniektórym wyjaśnię (dedykacja dla Yoh Asakura):
Rook~ oprócz tego, żeby nauczyć nowych graczy obsługi Tibii itd, był (swego czasu) przeszkodą w tworzeniu farm druidów. Teraz w sumie też byłoby to bez sensu - tworzenie postaci na 8 lvl na mainie (na 1 już w ogóle idiotyzm, tylko by expowiska zapychały nooby) mogłoby służyć do robienia sobie noob-pk-charow (10 sorców z WoV/SB na epvp i jest zabawa). Kpw?

O tych sorcach nie pomyślałem. A gdy wspomniałeś o idei rookgardu sądziłem, że masz coś innego na myśli (rookstayerzy). Ale tak czy siak, zwracam honor.

Tahrus 04-10-2006 19:22

Ja was nierozumiem. Rookard to wyspa pocztkujących. Newbie uczą się grać. Bez rooka jak ktoś pisał to by latały takie 1 lvl na mainie i Ci respa by wybijały. Rook jest dobry ponieważ można zarobić trochę kasy na początek swej działalności.

Aha a czy to tak długo przejść roka?? max 3-5 h i na mainie.

Sir Radzio Angelus 04-10-2006 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1016728)
Nie denerwuje Was fakt, że po stworzeniu nowej postaci musimy znowu tracić czas na przechodzenie nudnego rooka? Jaki to ma sens? Rook został stworzony z myślą o początkujących graczach dopiero poznających świat Tibii. Rook powinno sie przechodzić tylko na pierwszym charze, chyba, że ktoś zascynuje się ubijaniem ratów i pająków. Takie jest moje zdanie.

Chodzi mi to, że osoby znające już całkiem dobrze Tibie, tworząc NASTęPNE chary nie powinny już przechodzić rooka. Bo poco? Co innego taki początkujący newbie, który stworzył sobie pierwszego chara...

Kajulec 04-10-2006 19:40

@Up:
A nam chodzi O TO, że gdyby można było mieć od razu 8lvl na mainie, bez niczego, byłoby multum sorców/druidów PK.

Sir Radzio Angelus 04-10-2006 20:17

to się tyczy pvp chodź polemizowałbym, ale nie chce mi sie dzisiaj myśleć ;p, natomiast twoja teza nie sprawdza sie na non-pvp :)

Etoric 04-10-2006 20:41

ta;d 90% ludzi zniecheca sie do Tibii przez własnie rooka. Mowi tak"eh moze bym pogral ale nie zeby 20 osob nawalało jednego rata, ale okej"

Tahrus 04-10-2006 20:42

Kurde ale co mnie to obchodzi że na no-pvp grasz?? Ja gram na danubi i załóżm umuwiło się 10 kumpli i wszyscy sorki bez rooka i pk. TO by była żeź. A na pvp enforced jeszcze gożej.

teletoobis 04-10-2006 21:01

ta iest !!1 wyfalmy rukart!po jakom cholere nam to??!/11?!?!!?// tiko zaztanuwmy sjem jaq FtEtY WygloNtalby mejn!!1

ari2423 04-10-2006 21:15

rook trzeba przejsc i tyle :), to taki "rytułał" który każdy z nas musi przejsc...

a co do takiej opcji, napewno pacc ją by tylko dostał :)

Jerkov Thundersword 04-10-2006 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir Radzio Angelus (Post 1016728)

No dobra, a więc zaczynasz na mainie z poziomem 100 najlepszym eq, i paccem, bo to twoja druga postać? :confused:

A może zaczynasz z 1 poziomem na mainie nie posiadając profesji, i co? Idziesz na smoki?

Też masz pomysly... Nie chce ci się przechodzić rooka- nie rób nowej postaci, albo graj sobie na jakiś zdziadziałych OTSach...

Lifter 04-10-2006 21:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tahrus (Post 1017042)
by latały takie 1 lvl na mainie i Ci respa by wybijały.

Takie 1 lev to by Ci tylko wybijały raty, ew. spidery, bugi, a jeśli ty expisz na potworach dających 18 expa na mainie to gratuluje...

dagothar 04-10-2006 23:39

"Proszę pana, chcę 100 000 miesięcznie, dom i samochód bo w poprzednim wcieleniu byłem Jezusem"
...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:52.