Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Problem z uruchomieniem tibi (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97386)

Cashtan 05-10-2006 20:07

Halp ;<

Od razu mowie, jest to kolejny topic dotyczacy graphic mode ale:
Szukalem i nie znalazlem mojego problemu z tym dziadostwem.
Wiec nie bluzgac mi tu ze jestem dzieckiem neo i nie umiem korzystac z opcji szukaj :baby:

Problem:
Przychodze do domu, robie se bulke, siadam wygodnie by wejsc na Tibie i...
nie wejdzie, choose another video graphic mode, no to probuje... probuje... probowalem 0,1,2 i kupa.
Kopiowalem nawet z Tibi 7.8 ktora mi dziala (zmienilem tylko nazwe folderu) i... kupa

Halp -.-'

PS. Kiedys mi sie tez tak zrobilo ale zniknelo po 1 dniu, a to juz jest chwile X(

//emil: zmieniam tytuł

teletoobis 05-10-2006 20:15

Jaki windows? Jaka karta graficzna? Opisz dokładniej krok po kroku to bezdie nam latwiej :p

Cashtan 05-10-2006 20:19

Windows XP z 1 service pack a karta
...
hmm :x
wstydze sie :o

GF 2 mx/mx 400 < heuahsuehausheusaheusheu >

PS. To sie robi od 7.8

Lenrock 05-10-2006 20:20

może nie masz sterownikow do karty graf lub zmien na inna rozdzielczosc ;s

Cashtan 05-10-2006 20:23

Juz probowalem B)

teletoobis 06-10-2006 09:04

przeinstaluj sterowniki do karty graficznej jak nie pomoze, robiles reinstalke tibii? jesli tak to sprobuj sciagnac starsza wersje tibii, zeby sama sie zaktualizowala chociaz nie sadze zeby byl to problem z Tibią, lecz bardziej z kompem :confused:

The Outlaw 06-10-2006 13:08

A oto co powinienieś zrobić

Tutaj masz instrukcję Cipowską:
http://www.tibia.com/guide/?subtopic...ion=videoerror

Right-click on your Tibia icon and select Properties. In the tab Shortcut, look for the line Target. Leave everything in this line as it is. Only at the end of the line leave a space, then add engine, leave another space and add 0 for DirectX 5.0, or 1 for OpenGL, or 2 for DirectX 9.0. If you are in doubt which graphics engine to use, try out which option works best for you.

Klikasz prawym przyciskiem myszy na ikonę Tibii (skrót), wybierasz "Właściwiości". W zakładce skrót zostaw wszystko tak jak jest ale na końcu dopisz " engine 0" (tak, ze spacją).

Wzór: "d:\programy\Tibia\Tibia***** engine 0" i odpal Tibię tym skrótem.

Yoh Asakura 06-10-2006 13:09

@Up:
Pendejo, on napisał, że już tego próbował.
@Topic:
Na mój gust to coś z kartą, ściągnij z www.nvidia.com najnowsze sterowniki i zobacz czy masz też najnowszą wersję DirectX'a.

Cashtan 06-10-2006 14:43

Reinstalowalem Tibie
Sterowniki tez
Probowalem na wszystkich engine
-.-

PS.Jakim cudem cos z kompem, jak to sie robi od 7.8 :P

Mam instalke zapasowa tibi 7.8 wiec zaktualizuje ja pozniej i napisze czy dziala

Tahrus 06-10-2006 14:46

Sformatuj kompa a jak niezadziała wypierdziel przez okno i kup nowy. A tak na serio.
Ściąnij najnowsze dostępne stery do karty i najnowszego direxa. Jeżeli masz możliwość pożycz od kogoś inną karte graficzną wraz ze sterami zainstaluj u siebie i sprawdź. Jak niedziała to coś nie tak z kompem.

Cashtan 06-10-2006 15:54

Kupa, aktualizowalem stare i nic, zainstalowalem czysta stara i nic

@up
Przeciez juz mowilem ze probowalem sterowniki -,-'

teletoobis 06-10-2006 17:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tahrus (Post 1019155)
Sformatuj kompa a jak niezadziała wypierdziel przez okno i kup nowy. A tak na serio.
Ściąnij najnowsze dostępne stery do karty i najnowszego direxa. Jeżeli masz możliwość pożycz od kogoś inną karte graficzną wraz ze sterami zainstaluj u siebie i sprawdź. Jak niedziała to coś nie tak z kompem.

ot sie popisal...przeczytaj najpierw wszystkie posty w temacie a nie montrosici piszesz ..

@cashtan
a instalowales stara Tibie i pozwoliles samej jej sie zaktualizowac?:>

Cashtan 06-10-2006 18:16

Udalo sie, nie wiem jakim cudem, wczesniej sie nie udala aktualizacja a teraz voila, gram

Mapy przenioslem ale.. jeszcze pytanie:

W ktorym pliku w folderze Tibi zapisywane sa hotkeye i obrazki przy vipach?

Mam ~100 osob na vip (mam pacc a kiedys i tak mi pisalo ze mam za duzo) i nie mam zamiaru 300x klikac (edit, obrazek, notify at login) skoro moglbym sobie przeniesc jeden maly pliczek :) Jakby ktos wiedzial

Nie chce sobie znowu zrypac, to chyba przez jakis plik tak sie rypala bo probowalem naprawde wszystkiego oprocz nie kopiowania plikow ( z wyjatkiem tibia***** )

PS. Pzed chwila skopiowalem all i musialem od nowa bawic sie w przenoszenia map i aktualizacje, musze miec ten plik :(

@Edit
LoL, dzis znow nie dziala -,-'

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:17.