![]() |
Jak to jest z GMami :)
W dzisiejszych czasach wszyscy ludzie narzekają na GMów.
" Oni nic nie robią, wciąż się obijają " Dzisiaj przekonałem się jaką nieprawdą to jest :) http://img119.imageshack.us/img119/3874/uo0039ng5.jpg Zaraportowałem pewnego gracza, ( " hakiera " ), mówił on, że jesteś na blackliście GMa Xadama... Po około 15 minutach pojawił się GM, a w 5 następnych osobnik został zbanowany... Ogólnie działał szybko i sprawnie. Uważam, że GMi jednak robią swoje, i nie powinno się twierdzić, że jest inaczej :) Pozdrawiam Kuli~ :D |
Jak to się mówi "wyjątek potwierdza regułę"..
|
Nieraz dawałem reporta i GM milczał więc chyba masz szczęście albo ja pecha ...
|
Kilkanascie razy probowalem zaraportowac graczy na cavebocie, treinbocie etc. Nigdy na oczy nie widzialem jak GM odpisuje mi na raport, prowowalem nawet robic chary na swiatach gdzie GM byl online ale nic, poprostu nic. Jak kolega wyzej wspomnial...
|
Mi też GM nie odpisał nigdy, ani nie poczynił działań do zbanowania ludzi przeze mnie wskazanych. A reportowałem hackerów, boterów etc. juz z 30 razy ;)
|
Hmm... No mi też nie odpisał, ale pojawił się, i zrobił to co do niego należało ;)
|
Teraz właśnie złożyłem reporta na cavebota zobaczymy
przed gm zjawil sie gracz ;] |
Chyba raczej miałeś szczęście, tak samo Ja i większość graczy musi czekać długi.
A może ja mam pecha ? ; ) |
ja 4 razy wykazalem sie jako konfident i 3 razy sie pojawil !! :) a z tego 2 graczy dostalo banana :)
i raz ktos zakapowal na mnie i prawie dostalbym banana za afk :P ale mimo wszystko uwazam ze za malo jest GM'ów w tibii |
Cytuj:
A co do gmów. Oni mają gdzieś reporty że ktoś ubił komuś potwora. Niechce im sie odpisywać bo poco tracić czas? |
zawsze mnie ciekawiło jak to jest, że gm dostaje raporta np. gość expi na cavebocie w X kopalni.. i jak on sie odrazu wlogowuje w tej kopalni? ; pp
|
@up Dobre pytanie. Hmm jak się pojawia to jest pod nim taki niebieski muchomorek. Hmm tak jak teleport. Kto wie możliwe że się teleportują. To ich słodka tajemnica. <tylko moim zdaniem>
|
Pewnie ma komendy, które teleportują go do gracza X :P
|
Aha!
A ja na conajmniej 10000000000 MOICH RAPORTOW DOSTALEM 0 ODP! |
ja pamietam jak xadam dam ostrzezenie ziomowi ze przeklinal
potem dal loga a ziomek: fuck gm xadam ja report, po 3 min kolo dostal bana :P |
Gm odpowiada na reporty które maja jakiś sens i ŁAMIA jakąś zasadę.
Przykładowo. Koleś ztrapował mnie na 1 kratkowym przejściu, gdy treniłem pallkiem, po minucie od wysłania reporta pojawił się Gm, podziekował za reporta i koleś dostał to na co zasłużył-Bana. (Pozdro dla cię, btw. na ile dostałeś? :P) ____ PePi |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
<<<<<<<<<<<<<<<sell fire axe>>>>>>>>>>>>>>>>>> :D A co do tematu - GM-y z kolei narzekają, że nikt nie zgłasza naruszania reguł (sic!) i praktycznie na każdym świecie kanały do raportowania (ctrl+r) świecą pustkami... Jeśli chce się zgłosić kogoś, kto łamie zasady, a akurat nie ma żadnego GM-a online (czyli prawie zawsze), najlepiej zrobić to przez Gamemaster board. @down Zgadza się. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:45. |