Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Znajomosc jezykow obcych. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97521)

Vandoz 06-10-2006 21:57

Znajomosc jezykow obcych.

Hihi.
Chcialbym, byscie sie pochwalili < :D > jakie znacie jezyki, i odpowiedzieli w na jedno pytanie:
-Czy to pomaga w Tibii?

Mozecie tez glosowac w sondzie < z sadem sie kojarzy, ale chodzi o SONDE>
Ja znam biegle 2 jezyki, Polski i Angielski, a po Niemiecku i jako taki Hiszpansku sie dogadam < albo kogos zrozumiem> ^^

Nosferatu 06-10-2006 22:01

eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

Vandoz 06-10-2006 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nosferatu (Post 1019997)
eeee liczac polski? nieskonczenie obcy jezyk to jest....

No ale wliczajac, powiedzmy ze ktos moze byc z Anglii :)

Hieyan 06-10-2006 22:11

Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Glamri 06-10-2006 22:11

My języka polskiego w ten sposób nie zaliczanmy jako, że jest to nasz język ojczysty. Znam dwa języki. Angielski biegle i po niemiecku się dogaduję bez większego problemu...

Vandoz 06-10-2006 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hiey (Post 1020010)
Głupie pytanie - nie znasz angielskiego, nie grasz w Tibie. Tam język to podstawa.

2, angielski i niemiecki, mniej więcej w takim samym stopniu, aczkolwiek lepiej idzie mi angielski.

Znam NOOBow ktorzy nie znaja, a graja.
Np.
Ja- Leave!
On- Co? MOW PO POLSKU

Ivellios Galanodel 06-10-2006 22:13

Angielski na wysokim poziomie, niemiecki: może być (Powinno być perfekcyjnie, bo to wstyd, urodziłem się w Niemczech, a niemiecki mam na poziomie średnim :P). Zaczynam również uczyć się łaciny, ale jak pójdzie zobacze. :D

spider-bialystok 06-10-2006 22:20

No wiec: angielski na poziomnie srednim (w szkole nie mam z nim wiekszych problemow, na IRCu z obcokrajowcami sie dogaduje, za granica w sklepie umialem sie dogadac;))
2 lata uczylem sie niemieckiego ale oprocz kilku zwrotow niczego sie nie nauczylem (anty talent) :D
Teraz zaczynam uczyc sie rosyjskiego (i co ciekawe po miesiacu nauki umiem wiecej niz niemieckiego po 2 latach:P) oraz arabskiego (narazie slowka i alfabet).
EDIT: Aha, w lo mamy tez lacine raz na 2 tygodnie :D Czyli naucze sie baaardzo duzo ;]

Smetana 06-10-2006 22:20

@Ivellios
Jakbym sie urodził w niemczech to bym się nie przyznawał. Wolałbym w zimbawe :P.

Dark Sven 06-10-2006 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hiey (Post 1020010)

In tibia ju kant juse jenzyk bikose dere is macz polakuf.
;)

No umiem po angielsku (troche) No i wsio.

Brakuje opcji- tylko ojczysty
0- poniefasz doszo polakuf nie sna jensyka polackiego i mofia niepoprawie- pzyszlem etc.;)

Edit; Patrze na wyniki- dziwne, zazwyczaj dużo ludzi nie umie po Polsku, a tu takie zróżnicowanie 0o?

Dr.Unknown 06-10-2006 22:25

Chodzi o język, który znasz niemal jak ojczysty, w o taki, którego się poprostu uczysz? W obu przypadkach - angielski.

@down
Ja podobnie.
Ich esse schwartz Scheise gern.
Jebajet ja twaja mać.

Lasooch 06-10-2006 22:27

Zagłosowałem na '1'. Czyli angielski (biegle). Po niemiecku dam radę powiedzieć, że nie rozumiem (ich verstehe nicht). I po portugalsku umiem sim/nao i filho de puta, ale to dużo za mało :)

edit: i jeszcze po rosyjsku - 'ja nie panimaju', jeśli się nie mylę.

Btw ciekawe skąd na tym forum tylu, co znają 3 języki, jak tu może 1/5 userów sam polski zna na poziomie zadowalającym -,-

Raul 06-10-2006 22:28

Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Nixon's 06-10-2006 22:30

Polski, englisz , Fłansuski i niemiecki. Ostatnie dwa niestety nie za dobrze ; <

Un, duex, trois, quatre, cinq, six , sept, huit... my rox plax0r

kaczi 06-10-2006 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1020045)
Polski, angielski i hiszpański. Uczę się też niemieckiego ale jakby to powiedzieć, lekko go olewam.

Ty normalnie z tą Hiszpanią to przesadzasz, jeszcze imie zmień na jakieś hiszpańskie, a nazwisko Gonzales Blanco ;)

Topic:
Polski, Angielski, podstawy Niemieckiego.

Dark Sven 06-10-2006 22:36

A jesli mowa o rosyjskim to tez troche umiem:]

Kanieszna, rzopu, rasija diwka (nie wiem jak sie zapisuje :> )

Max121 06-10-2006 22:41

Polski, angielski (very good), rosyjski (dopiero zaczynam ;p)

Rethfing on Aldora 06-10-2006 22:44

No angielski w stopniu bardzo superdobrym, a w liceum właśnie rozpocząłem nauke francuskiego.
P.S. Rege pozdr0 :DD Franc rulezz!

Stożek 06-10-2006 22:54

Polski(jak dlamnie ten jezyk jest obcy), angielski-b.dobra znajomsc, niemiecki-podstaw sie ucze oraz.... UWAGA! Laciny sie ucze (nie,nie ogrodowej) i narazie juz dosyc sporo potrafie.

Sebaus 06-10-2006 23:02

Angielski- można powiedzieć, że się staram (; i w dodatku mam szczęście jesli chodzi o nauczycielki- całkiem fajnie przedstawiają materiał.
Niemiecki- nie lubię, ale muszę się uczyć, bo to obowiązkowy przedmiot w szkole ):. Szczerze mówiąc wolałbym uczyc się jakiegos innego języka.
Mojego poziomu nie będę oceniać.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:29.