Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Akcja:pomóż Newbie!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=979)

Bloody_Izual 15-10-2003 19:13

Akcja:pomóż Newbie!!!

Wiem że może temat może być głupi ale chodzi mi o to że jak kto¶ ma 1 chara i wchodzi na main to fajnei by było jagby kto¶ dał im sprzęt którego nei potrzebuje(np.dwarf shield,battle hammer,scale armor itp)bo nowym jest naprawde ciężko a ze studded armor za daleko nie zajad± (chyba że maj± kumpli).A więc jak macie jaki¶ sprzęt taki na zbyciu to piszcie tu a jak kto¶ potrzebuje to niech pisze nick i swiat.

Narzil 15-10-2003 19:18

Ciekawy pomysł. Mi by sie troche sprzetu przydalo.

kotomaniak 15-10-2003 19:23

Dobra inicjatywa. Jak będę miał jaki¶ sprzęt na zbyciu to zostawie w ¶wi±tyni. Highlevelowcy go nie wezm± a jakiemu¶ nowemu.

moniek 15-10-2003 19:26

ta juz to widze Polacy to si taki psy ostatnio zrobily, że szkoda gadać. Np, potrzebowalem 10 gp na pusty run bo mi do pelnego bp brakowalo. Zlapalem polaczka i mowie ze mi 10 gp brakuje i ze mu za 10 min oddam. Oczywiscie mi nie dal i za te 10 min pprzychodzi i mowi ze go pknol ktos i zebym mu pomugl... a tak wogule pozyczk ktos 220gp bo mnie ktos pknol na danubi i nie mam nic:(

Gumen 15-10-2003 19:29

hhmmmmm ja tam raczej rzeczy nie mam no moze mam scale arm jakby ktos chcial prosto z rooka niech sie do Master of palk zglosi to dam

Bambuko 15-10-2003 19:33

słuchaj on mógł nie mieć 10 gp. moze byl tak jak ty potrzebujesz 220 gp a nie masz nic z tego co mowisz i co ktos ci da te 220 gp a ja podejde do ciebie powiem daj 10 gp potem jeszcze 21 podejdzie i wszystkim dasz?? 220 gp?? a moze on przed chwila dal komus 10 gp i sie wkurzyl troche?? jak to powiedzial pewien koles ktorego ksywy nie pamietam kiedy moj brat potrzeboweal zarcia, juz raz dostal od tego kolesia ale znowu powiedzila "food plz" a tamten odpowiedzial "i am no fucking help organization"
jak ktos ma cos na zbyciu i da to dobrze ale jak nie ma to nie jego wina

Bloody_Izual 15-10-2003 19:40

Co do wypowiedzi supermana się zgadzam.Co do ciebie moniek to jak dowleke się magiem do kaz to moge ci porzyczyc bo w dp mam ok 1,7k i jeszcze 2k będ± mi oddawać.

moniek 15-10-2003 20:49

dobra ok ok ale jak ktos kto krzyczy ze sprzedaje plecaki z hmm i gfb nie ma marnych 10gp? A pozatym jak chcialem zeby mi ktos obstawe ze swiatyni do depo zrobil to jednego posta dostalem z odp ze danubia zadzi wiec to czy mi pozyczycie 220gp jest rytoryczne bo i tak bym ich nawet nie powachal i to jest wlasnie jednosc POLSKA. A pozatym jak ten gosciu mnie bil to krzyczalem po polsku i angielsku ze mnie bija i trzech polakow bieglo ale tylko poto zeby moj ekwipunek wziasc albo moj post o zemscie 3 ludzi odpisalo i to jeszce jakies bzdety byscie powiedzieli ze nie pomozecie a nie (ale sie wkorwilem)

nawigator 15-10-2003 21:25

ZAJEBISTY TEAMAT

JAK KTOS WYCHODZI Z ROOKA NA NOVEJ PISZCIE NA POSTAC SAHMET / dam zeczy z Free / albo prosze pisac na GG 266 35 30

p.l 16-10-2003 18:23

już tak od jakiego¶ czasu robię

głównie pomagałem tym co w rooku poznałem, oczywi¶cie większo¶ć to polacy. Więc jak kto¶ wychodzi z rooka na Ruberze niech msg-nie do Petersoon-a, zawsze mam tam jaki¶ scale arm, soldier helmet, brass legsy, jak ktos przypadkiem używa axe to mam battle niepotrzebne, tak samo łuk i kusza. Mam nawet uzbierane trochę bełtów i strzał (no i oczywi¶cie spearów :p). Jak jaki¶ knight potrzebuje to mogę tanio zrobić trochę ih-ów

Karter 16-10-2003 18:34

sprzęt każdemu potrzebny :P

Bloody_Izual 19-10-2003 15:41

Ok dal tych co s± z Dunabi z wysepki o nazwie rook mam do oddania za free lub za (50gp:P) Morning Star.

MayGyver 19-10-2003 16:51

a ja niegdy kasy nikomu nie dawalem nie daje i nie dam

1 mi nikt nie pomagal tylko zabijali
2 jak ci brakuje 10 gp to idz utluc 3 trole i bedziesz mial

pozdrawiam wszystkich oprocz zebrakow

Bloody_Izual 19-10-2003 18:52

Mi też jak wszedłem na main magiem nikt nie pomagał dlate też ja chce pomagać innym.

p.l 19-10-2003 19:00

to masz cholernego pecha

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez MayGyver
1 mi nikt nie pomagal tylko zabijali
mi pamiętam jak pierwszy raz grałem to pewna Brazylijka dała mi na rooku (miałem 3lvl) studded armor i helmet. Dla mnie wtedy to był maj±tek.

Co do tych 10 gp i trollii to się zgodze, ja też jak robie runy to po prostu schodzę pod ab, 5 min i mam na 8 banków

Ale nie chodzi o 10 gp ale o sprzęt, nawet taki battle shield, scale armor, legion helmet, (nawet) studded legsy (po które sam się newbie nie wybierze do s orców), czy longsword to sporo dla newbie (oszczędzi ze 500 gp bior±c pod uwagę że go zkantuj± z cenami) a dla nas to nic (kwestia przyniesienia).

vade 19-10-2003 19:20

MayGavyer daleko zaszłe¶ sam :)

Ja pomagałem polakom. Dawałem im zbroje i bron. Teraz sam potrzebuje pomocy i co ??

Miscoo 19-10-2003 19:44

A ja mam chyba najlepszego stuffa w gre :/ jak na 13 lv :d

Viking Helmet :D:D
Chain Armor
Leather Legs :D
Leather Botts :P
luk
Strzały :P

I co z mi ekwipunku co chwila mnie PKuj± co lepszego znajde to do depo pakuję i sprzedaję i kasiorę grzeję w depo :P Nikt mi z Polaków nie pomaga no może mi miecho daj± ale co mi to da :P

Rafallord 19-10-2003 20:05

mi tam nikt nie pomugl sam musialem se radzic nikt mi niepomagal jakos w 1 dzien na 10 lvl zdobylem 1k sam bez niczyjej pomocy kupowalem rzeczy po nizszych cenach zawsze moge dac deada za darmo :) :) :) :) :) :) :)

MayGyver 20-10-2003 03:05

tak daleko jeszcze nie doszedlem
ale chyba gra polega na tym aby zdobywac sprzet, doswiadczenie, kase a nie dostawac w prezencie
tyle bylo o uzywaniu tibia gg ze gra traci klimat ze to zle i niedobre dla gry
a teraz tekst zeby pomagac newbie'som
spoko
powiedziec jak znalezc teleport w ab - nie ma sprawy
podpowiedziec gdzie kupia plecak - tez ok
nawet pomoc wyciagnac z dziury jak liny nie zabral - no problem

ale jak tak jeden z drugim stoi w depo (wlasnie widze taka sytuacje w ab: 20.10.2003 godz. 03:01 danubia char:sir meia )
i od pol godziny wydziera sie "food plz" a nie przejdzie sie za bramy miasta na jelenie to az mnie krew zalewa

trzeba tepic robactwo zerujace na uczciwych (prawie zawsze) graczach co zostali zabici kilkanascie razy zanim osiagneli 20 lvl i nie becza pod depo ze ich zabili i nic nie maja i zebrza co sie da, tylko biora w lape jakakolwiek bron i ida na bugi badz trole zeby zarobic na cos lepszego

Pan-Put0 11-06-2006 22:12

Plx PLx plx

Może to troche głupie pytanie ale mam tak± mał± pro¶be: Jeżeli kto¶ gra na Beryli, Novie, Obsidii albo Danerze i ma tam jakiego¶ chara knighta niepotrzebnego (nawet skille mog± byc niskie) i może go oddac to niech napisze do mnie na gg: 9297817 i poda do niego passy, mi się przyda bo sie rooka nie chce przechodzic.
P.S. Często jestem niewidoczny :p

Jestem kipski w tibii i rook mi idzie w cały dzień :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:22.