Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Korea Północna (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=98128)

Lever 11-10-2006 15:54

Korea Północna

Mają atom... To koniec? Mamy sie bać czy nie... ? Piszcie swoje opinie..

~>Salmon<~ 11-10-2006 16:03

O nieee...
A my mamy dziwnego ministra edukacji "To koniec? Mamy sie bać czy nie...?
Według mnie to kolejny post w którym chodzi o jak największą liczbę postów

slawekmag 11-10-2006 16:09

A może byś napisał, gdzie są informację o tym, że mają i po co mają atakować takie malutkie<chodzi tu bardziej o malutkie pod względem technologii i pieniędzy itp, itd> państewko.

Badzo 11-10-2006 16:15

Czuje sie tak samo bezpieczny jak przed probami atomowymi.

Yoh Asakura 11-10-2006 16:26

Korea postawiła ultimatum. Albo zdejmą sankcję albo wojna.

Dan the Automator 11-10-2006 16:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lever (Post 1026690)
Mamy sie bać czy nie... ?

Po co?
~~~~~~f

kaczi 11-10-2006 16:33

Myślą, że jak mają bombę to są mastah ;)

spider-bialystok 11-10-2006 16:34

No to co ze maja? Wiele krajow ja ma, Korea Pln jak narazie moze wyprodukowac zaledwie kilka bombek i nie sadze, ze jest w stanie zagrozic Chinom czy Rosji.

Yoh Asakura 11-10-2006 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026750)
No to co ze maja? Wiele krajow ja ma, Korea Pln jak narazie moze wyprodukowac zaledwie kilka bombek i nie sadze, ze jest w stanie zagrozic Chinom czy Rosji.

Obiło mi się o uszy, że Korea Płn. może w ciągu 7 min. zniszczyć Seul. Bodaj w jakiś koleś w "Faktach" tak mówił.

Lasooch 11-10-2006 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026750)

Ja tam bym się bał. Kilka bombek atomowych = zagłada setek tysięcy ludzi. W rękach idiotów oczywiście, bo każdy inny wie, że po takim czymś znikną z powierzchni ziemi...

Mówcie co chcecie. Ja się boję o losy świata. Aczkolwiek parę dni temu bałem się tak samo jak i dziś...

Z każdym kolejnym państwem posiadającym broń atomową nasze szanse na dożycie emerytury (której pewnie nie będzie, bo państwo zbankrutuje i nie będzie komu jej nam wypłacić) maleją.

spider-bialystok 11-10-2006 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1026751)
Obiło mi się o uszy, że Korea Płn. może w ciągu 7 min. zniszczyć Seul. Bodaj w jakiś koleś w "Faktach" tak mówił.

A w ciagu nastepnych 7 minut Korea Pln zniknela by z powierzchni ziemi.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Ja tam bym się bał. Kilka bombek atomowych = zagłada setek tysięcy ludzi. W rękach idiotów oczywiście, bo każdy inny wie, że po takim czymś znikną z powierzchni ziemi...

A jaki by mieli w tym cel? Przeciez to by oznaczalo rowniez ich zaglade.

@down
No raczej glownie niewinnych. I to powod dla ktorego Korea Pln nie uzyje atomu do celow innych niz karta przetargowa.

Lasooch 11-10-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1026763)
A w ciagu nastepnych 7 minut Korea Pln zniknela by z powierzchni ziemi.

I poszłyby się kochać setki tysięcy - jeśli nie miliony - istnień. Między innymi niewinnych.

Swoją drogą, kojarzy ktoś coś z I wś? Ci napadli na Serbię, Rosja pomogła, tym pomogły Austro-Węgry, tamtym GB i Francja, parę dni i cała Europa w wojnie. Zmierzam do tego, że idioci'n'fanatycy siedzą nie tylko w Korei.

Dr.Unknown 11-10-2006 16:57

Trzeba coś zrobić z tymi Koreańczykami, bo widzę, że w głowach im się poprzewracało i mają o sobie nieco za wyskie mniemanie. Żadnej wojny, ani nawet pojedyńczych ataków w najbliższej przyszłości nie będzie, nie liczać trawjących już latami konfliktów.

Dark Sven 11-10-2006 16:57

Szczerze? To czy umre dzisiaj czy za 20 lat na dzień dzisiejszy mi zwisa. Wiem, jestem szczeniak, nie poznałem życia etc.

Ale póki co- żyję chwilą

Lasooch 11-10-2006 17:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1026780)
Szczerze? To czy umre dzisiaj czy za 20 lat na dzień dzisiejszy mi zwisa. Wiem, jestem szczeniak, nie poznałem życia etc.

Ale póki co- żyję chwilą

Jakbym Ci przyłożył nóż tudzież głowicę z ładunkiem nuklearnym do szyi to byś inaczej gadał ;)

ripper 11-10-2006 17:17

Spokojnie - to tylko straszak. Przywódcy Koeri nie są aż tak głupi, by narażać siebie i swoje państwo na oczywistą zagładę. Wuj Sam patrzy...

Dark Sven 11-10-2006 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1026807)
Jakbym Ci przyłożył nóż tudzież głowicę z ładunkiem nuklearnym do szyi to byś inaczej gadał ;)

Może :> To sprawdzimy. Przyjdz dzisiaj do mnie z głowicą nuklearną.

Vanhelsen 11-10-2006 17:20

No i co z tego? W dobie, gdy USA leci po wszystkich i wojuję "w imię demokracji" to się im nie dziwię, że szukają straszaka na amerykanów...
Mam tylko nadzieje, że nie będą na tyle głupi, by samemu rozpoczynać jakiś atak,

Aval'yah 11-10-2006 17:20

IMO nawet jeśli mają atamówke to będą bali sie jej użyć. W wojnie na taką broń nie ma zwycięzców- i Koreańczycy chyba o tym wiedzą.

Boryna 11-10-2006 17:21

osobiscie bardziej obawaim sie psychola ktory wejdzie do autobusu i sie wysadzi podpierajac sie ideologią

natomiast pojawienie sie 8 państwa z bronią atomowa nie jest dobre

swoja droga...
lodowce topnieją, z warstwa ozonu coraz gorzej, coraz czesciej chorujemy na raka ale zato robimy sobie kolejne porby atomowe....głupszego gatunki na tej planecie nie ma....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:06.