Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   win98 i tibia - Błąd ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=98938)

BigBadWolf 18-10-2006 13:42

win98 i tibia - Błąd ?

Dzisiaj zainstalowałem win98 i Tibie. I mam taki problem że gdy gram w tibie to po np. 15 minutach gry wyskakuje błąd że coś tam stało się z "Kernelem" i komp tak jakby się zawiesza. Jak można temu zaradzić ?

PharadoX 18-10-2006 14:00

Kernel to taki b. groźny wirus który po jakimś czasie wyłacza aplikacje i kasuje ich cześc.

Pozdro :D

BigBadWolf 18-10-2006 14:13

Wcześniej przez 2 lata używałem linuxa ponieważ był leprzy, miał mniej wirusów i znowu przesiadłem się na win98 a nie na XP ponieważ win98 jest stosunkowo stabilniejszy od winXP. A ja sie nie pytam co to jest Kernel tylko jak temu problemowi zaradzić z tym wyskakującym błędem

emilok 18-10-2006 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BigBadWolf (Post 1036731)
ponieważ win98 jest stosunkowo stabilniejszy od winXP

Nie wiem gdzie takie głupoty wyczytałeś ale wywal tę książkę.

pawel The Magician 18-10-2006 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PharadoX (Post 1036716)
Kernel to taki b. groźny wirus który po jakimś czasie wyłacza aplikacje i kasuje ich cześc.

Pozdro :D

ROTFL. gryze podloge xD Kernel to jadro systemu i widocznie wystapil w nim jakis blad. Win98 ma to do siebie, ze wiesza sie rownie czesto i chetnie co mlodzi japonczycy. Win XP jest nieporownywalnie stabilniejszy. Jedyna opcja to reinstal systemu bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze odzyskiwanie systemu pod Win98 to katastrofa. Radze ci zainstaluj Win XP.
BTW uzywales Linuxa i nie wiesz co to kernel?? O.O Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

Spec_Haker 05-11-2006 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez BigBadWolf (Post 1036731)
Wcześniej przez 2 lata używałem linuxa ponieważ był leprzy, miał mniej wirusów i znowu przesiadłem się na win98 a nie na XP ponieważ win98 jest stosunkowo stabilniejszy od winXP. A ja sie nie pytam co to jest Kernel tylko jak temu problemowi zaradzić z tym wyskakującym błędem

:D
Windows 98 stabilniejszy?? Ha niee :P
Chodziło ci chyba że windows 98 mniej je zasobów procsora i aplikacje szybciej chodzą :-)
Windows 98 jest narażony na włamania zmień go spowrotem na darmowego linuxa...

Bociano 09-11-2006 14:16

ee tam, ja na pegazusku spokojnie pykam w Tibie..

Me$z 09-11-2006 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez emilok (Post 1036865)
Nie wiem gdzie takie głupoty wyczytałeś ale wywal tę książkę.

Tja, a może zaprzeczysz, że win98 jest stabilniejszy od XP? Co? :baby:

ripper 09-11-2006 15:40

Ja zaprzeczę.

Ghard Lage 09-11-2006 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z (Post 1070322)
Tja, a może zaprzeczysz, że win98 jest stabilniejszy od XP? Co? :baby:

Win 98 co chwila sie wjecha więc n-c.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bociano (Post 1070172)
ee tam, ja na pegazusku spokojnie pykam w Tibie..

A ja na Atari :p jusz ci wieże.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawel The Magician (Post 1036887)
ROTFL. gryze podloge xD Kernel to jadro systemu i widocznie wystapil w nim jakis blad. Win98 ma to do siebie, ze wiesza sie rownie czesto i chetnie co mlodzi japonczycy. Win XP jest nieporownywalnie stabilniejszy. Jedyna opcja to reinstal systemu bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze odzyskiwanie systemu pod Win98 to katastrofa. Radze ci zainstaluj Win XP.
BTW uzywales Linuxa i nie wiesz co to kernel?? O.O Vanitas vanitatum et omnia vanitas.

A wiesz może, że są wirusy które maskują się, np. WINLOGON to bardzo potrzebny składnik win XP a WINL0GON (napisany przez zero) to bardzo nie bezpieczny wirus. Tak samo może być i w tym przypadku Kernel KerneI (w niektórych czcionkach duże i wygląda jak małe L) albo Kerne l

pawel The Magician 09-11-2006 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghard Lage
A wiesz może, że są wirusy które maskują się, np. WINLOGON to bardzo potrzebny składnik win XP a WINL0GON (napisany przez zero) to bardzo nie bezpieczny wirus. Tak samo może być i w tym przypadku Kernel KerneI (w niektórych czcionkach duże i wygląda jak małe L) albo Kerne l

Watpie zeby to byl wirus. Taki blad w win98 to normalka. Szczegolnie przy procesach ktore zzeraja spore zasoby systemowe, wtedy jadro (kernel) nie wyrabia i najczesciej robi blad po czym zawiesza komputer. Win98 juz taki jest. Skad wiem? Pracowalem na Win98 przez prawie 10 lat.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Me$z
Tja, a może zaprzeczysz, że win98 jest stabilniejszy od XP? Co?

Zaprzecze. Pracowalem na Win98 prawie 10 lat i po przesiadce na XP odrazu zauwazylem ze jest o niebo stabilniejszy. Przez dlugi okres zawiesil sie 3-4 razy i to zazwyczaj z mojej winy bo sporo sie w nim grzebalem. Win98 w tym czasie kilka razy by padl.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:48.