Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Czary dla Knight'a (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99252)

Harry_Piasek 21-10-2006 09:32

Czary dla Knight'a

Chciałbym się was zapytać czy macie jakieś zażalenia do czarów u Knight'a?

Ja mam... Chciałbym aby Knight miał Exure Gran i Haste beż Pacc.

Jeśli macie jakieś inne pomyśły piszcie je tutaj... Możesię spełnią :D

Nie wiem czy istnieje taki temat, bo nie znalazłem go, ale jakby istniał proszę się o to mnei nei czepiać. Poprostu wyszukiwarka mi nie wyszukała.

Abipear 21-10-2006 09:46

Knight nie powinien miec zadnych czarow a powinien za to uderzac 2 razy mocniej z broni. (bo to profesja fizyczna a nie magiczna i w tym kierunku powinien sie rozwijac)

morwi 21-10-2006 09:57

moze jeszcze vite, vis, ue i wogole pacc usunac ?

Abipear 21-10-2006 09:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez morwi (Post 1040518)
moze jeszcze vite, vis, ue i wogole pacc usunac ?

Cos by sie przydalo usunac albo oslabic bo sorc jest za mocny.

Kurnafix 21-10-2006 10:18

Knight nie może być postacią czysto fizyczną, bo potem byście się skarzyli, że faktycznie uderzacie mocniej ale nie możecie zrobić "utamo vita" i do podziemi schodzić bez pochodni, a wam się nie chce jej kupować i nosić. Pomysły usunięcia/dodania czarów czy możliwości są do bani. Po to jest PACC żeby z niego korzystać, i żeby mieć większe możliwości. Nikt by nie chciał tyle bulić za to, że może się inaczej ubrać (bo chyba tylko taki przywilej pozostanie).

Vil 21-10-2006 10:19

Zeby tibia nabrala sensu trzebaby usunac baaardzo wiele rzeczy zaczynajac od mozliwosci uzywania jakichkolwiek czarow przez knighta na dwurecznych broniach dla casterow konczac. Niestety, wymagaloby to tak daleko idacych ciec w konwencji gry ze na 100% takich zmian nigdy nie bedzie, tak samo jak grana dla knighta.

Abipear 21-10-2006 10:47

Zeby tibia miala jakikolwiek sens to knight nie powinien miec zadnych czarow (robic mlvl tylko do uzywania run, a swiatlo jest niepotrzebne bo lh by cipsoft) i uderzac za 2 razy tyle i z wieksza czestotliwosci z broni niz teraz, a sorc nie powinien miec mozliwosci uzywania broni do walki wrecz, dystansowej i nie powinien miec mozliwosci blokowania ciosow na tarcze lub armor oraz noszenia najlepszych zbroi. Tak jest w prawie wszystkich innych grach mmorpg i to sie sprawdza. A w tibii przez glupia mechanike gry dochodzi czesto do absurdalnych sytuacji ze np na guardach sorc na full def obrywa slabiej niz knight na full atak!!! (a przeciez sorc uderza mocniej i lepiej sie leczy czyli knight jest udupiony)

Kurnafix 21-10-2006 11:02

Może ktoś by się tym zajął i pogadał z kolesiami z Cipsoftu, może wprowadziliby takie zmiany w następnym upgrade? :P Boję się tylko, że to byłaby zbyt radykalna zmiana. Może by tak zacząć od zmian dla knighta?...

Abipear 21-10-2006 11:12

Hity knighta z broni to katastrofa, az mi sie plakac chce jak patrze na 150 kngihta ze skillami 95-100 ktory expi z sca na wrl i jego sredni hit to tylko niecale 100 hp. :(

Diddy 21-10-2006 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abipear (Post 1040675)
Hity knighta z broni to katastrofa:(

To sobie to porównaj z hitami palla.

Abipear 21-10-2006 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Diddy (Post 1040702)
To sobie to porównaj z hitami palla.

To sobie porownaj z exori mort. -.-

zoliax 21-10-2006 11:51

No chyba skoro paladyn walczy na dystans, to musi zadawać niższe obrażenia, nie?
Moim zdanie ryczerz powinien dostać jakiś "czar" typu "Force strike", bazujący na umiejętnościach, poziomie i broni. Albo cokolwiek powiększające obrażenia na jakis czas czy ileś rund. Ewentualnie szansę na blok czy zmniejszające otrzymywane hity. Morofina taka. ;]
Albo powinien dostać StarCraftowe StimPacki. 8o

Harry_Piasek 21-10-2006 12:27

Cytuj:

Oryginalnei napisane przez Abipear:
Hity knighta z broni to katastrofa, az mi sie plakac chce jak patrze na 150 kngihta ze skillami 95-100 ktory expi z sca na wrl i jego sredni hit to tylko niecale 100 hp.
Tibia na tym polega, aby się rozwijać. A o czary mi hcodziło po to aby Knight mógł być podobny do maga :P

Abipear 21-10-2006 12:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harry_Piasek (Post 1040830)
Tibia na tym polega, aby się rozwijać. A o czary mi hcodziło po to aby Knight mógł być podobny do maga :P

No wlasnie a knight sie nie rozwija. Widzisz roznice w hitach z broni pomiedzy 200 a 100 knight? Bo ja nie.

Kurnafix 21-10-2006 12:38

A wiesz dlaczego nie? Bo skille rosną powoli, im wyższy tym wolniej rośnie. Jeśli każdy skill by się zdobywało tak szybko jak pierwszy (kwestja kilkunastu uderzeń) to ludzie by mieli niesamowite liczby w okienku "skills" I zabicie dla 200 lvl Orscha 1 hitem byłoby dziecinnie łatwe. Pozostańmy przy aktualnej wersji skillowania.

Abipear 21-10-2006 12:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurnafix (Post 1040854)
A wiesz dlaczego nie? Bo skille rosną powoli, im wyższy tym wolniej rośnie. Jeśli każdy skill by się zdobywało tak szybko jak pierwszy (kwestja kilkunastu uderzeń) to ludzie by mieli niesamowite liczby w okienku "skills" I zabicie dla 200 lvl Orscha 1 hitem byłoby dziecinnie łatwe. Pozostańmy przy aktualnej wersji skillowania.

No tak ale zobacz ze sorc nie musi zwiekszac mlvl zeby mocniej uderzac (lvl daje duzo do sily magii) a knightowi lvl nic nie daje poza hp. To niesprawiedliwe.

DRoN 21-10-2006 12:59

Wystarczy żeby wprowadzili coś takiego jak "siła fizyczna" i każdy lvl to 1% takiej siły. Do 100 lvla masz 100% siły fizycznej, ale na 200 lvlu biłbyś już 2 razy mocniej. To by bardzo wzmnocniło knighta/pala i od ~150 lvla byliby prawdziwymi wymiataczami.

Frapper 21-10-2006 16:26

Ktos tam mowil o hitach pala. Palem na 60 lvl mialem: 150, 80,98,127, puff, 112.
Knightem na 60 lvl z wiekszym skilem niz pal mial w discie(85): puff, 184, puff, puff, 48,puff, 15, 149, puff, puff, 12, 98, puff...

sat 21-10-2006 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abipear (Post 1040675)
Hity knighta z broni to katastrofa, az mi sie plakac chce jak patrze na 150 kngihta ze skillami 95-100 ktory expi z sca na wrl i jego sredni hit to tylko niecale 100 hp. :(

on nie expi. on hunci....

st1L 21-10-2006 17:36

Co jak co ale utani gran hur powinno byc bez paca...co z tego ze dobre skille bede mial jak kazdy z przyblizonym levelem z paccem ucieknie..albo jak mam pare leveli mniej od jakiegos innego knighta ..ucieknie odemnie bo ma te pare leveli wiecej..nawet pacca nie bedzie musial miec..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:45.