Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Wydarzenia ze światów (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=117)
-   -   Ratujmy Empere! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99389)

Eminey 22-10-2006 12:58

Ratujmy Empere!

Nikt nic na ten temat nie napisał, więc ja to zrobię!

Serwer to nie to co kiedyś. :( Z sentymentem przypominam sobie to zapchane depo w Ab gdzie zawsze było kilkunastu Polaków, w Thais czy Venore troche gorzej, ale też sporo naszych można było spotkać, a teraz? Niestety, ale Empera jest serwerem, który należy do Brazoli(którzy stanowią >75% populacji). Liczba Polaków jest niska i (prawdopodobnie) ciągle maleje – a przecież tak nie musi być!
Na Emperze jest stosunkowo pusto(zwłaszcza gdy brazole śpią :P) i expić jest gdzie, dlatego dobrze by było gdyby Polacy wrócili na serwer, poexpili i przejęli go! :kat: :evul:

Jeszcze Polska nie zginęła! :flaga_pl:

Dla pokrzepienia zamieszczam SS z dzisiaj:
http://img205.imageshack.us/img205/6...perary2.th.jpg

XIII 22-10-2006 13:19

Czy do twojego mozgu trafi, ze w Tibii nie ma zadnego znaczenia, jakiej kto jest narodowosci?

Yapan 22-10-2006 13:21

Podpowiem ci coś:
-server
-ameryka północna
-polska
-jakość i odległość połączenia
-wysoki ping

Teraz użyj mózgu i pomyśl dlaczego polacy tam nie grają.

Eminey 22-10-2006 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1042560)
Czy do twojego mozgu trafi, ze w Tibii nie ma zadnego znaczenia, jakiej kto jest narodowosci?

Ja przynajmniej mam mózg...
Nie wiem czy wiesz(a wątpie) ale nie każdy brazylijczyk umie i chce mówić po angielsku - co jest uciążliwe zwłaszcza przy handlu, jak również gdy spotka sie br-pk.
Oczywiście jest grupa brazoli ksenofobów(czy nawet rasistów) dla których narodowość ma jednak znaczenie.
Dotarło?
Poza tym ten post to imgo spam!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yapan (Post 1042564)
Podpowiem ci coś:
-server

Tak, serwer o nim własnie mówimy. =_=

Cytuj:

-ameryka północna

i? Chciałeś udowodnić, że znasz jeden kontynent? Dobrze, udało Ci się, ale co poza tym?

Cytuj:

-polska

Polska!

Cytuj:

-jakość i odległość połączenia

bzdura!

Cytuj:

-wysoki ping

Skąd te dane?

Cytuj:

Teraz użyj mózgu i pomyśl dlaczego polacy tam nie grają.

Wypisałeś 5 punktów wśród których znalazły się tylko 2 (bez)sensowne argumenty. A tak poza tym to naucz się czytać, bo nie pytałem - "Dlaczego nie ma Polaków na Emperze", bo przyczyną tego jest tak naprawde przegrana wojna - ale miałem na celu zachęcenie tych, którzy chcą by zaczęli grać na tym serwerze.

Edit Czy poza tymi odosobnionymi głosami krytyki jest ktoś kto popiera moja inicjatywe? :P

Mr.lordi 22-10-2006 19:53

Cytuj:

A własnie ma bo bralole to piczki na max'a i jak ich speczysz to ciagle q passo:]

XIII 22-10-2006 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.lordi (Post 1043265)
A własnie ma bo bralole to piczki na max'a i jak ich speczysz to ciagle q passo:]

Jestes zalosny, krytykujesz ludzi tylko dlatego, ze pochodza z Brazylii?
Polskiej spolecznosci tibijskiej oczywiscie nie masz nic do zarzucenia.

5000mHz 23-10-2006 13:17

Doswiadczenie mnie nauczylo, iz tego typu tematy zakladaja przewaznie nooby nie majace pojecia o wojnie. TAK! Wejdzie kilku skretynialych noobow z tego forum i odrazu przejmiecie server!
Pozatym, br to rzeczywiscie nooby, lecz polacy nie odstepuja od nich zbytnio - i tych i tych z checia pkuje.
Ktoa napisal ze br gadaja "g passo", a co robi takie biedny polaczek, gdy go leja? Oczywiscie probuje gadac w swoim ojczystym jezyku (podkreslam - probuje), bo 80% polakow tibia odmozdza i 1 slowa poprawnei napisac nie potrafia :(

Eminey 23-10-2006 13:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez XIII (Post 1043311)
Polskiej spolecznosci tibijskiej oczywiscie nie masz nic do zarzucenia.

Przynajmniej jest do kogo się odezwać...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 5000mHz (Post 1043941)
Doswiadczenie mnie nauczylo, iz tego typu tematy zakladaja przewaznie nooby nie majace pojecia o wojnie. TAK!

Sam sobie odpowiadasz? Tylko tak dalej...

Cytuj:

Wejdzie kilku skretynialych noobow z tego forum...

Lepszy polski kretyn niż fajny brazol!

Cytuj:

...i odrazu przejmiecie server!

Jeśli juz to 'od razu' a tak w ogóle to gdzie coś takiego napisałem?

Cytuj:

Pozatym, br to rzeczywiscie nooby, lecz polacy nie odstepuja od nich zbytnio - i tych i tych z checia pkuje.

Swój to swój!

Cytuj:

Ktoa napisal ze br gadaja "g passo", a co robi takie biedny polaczek, gdy go leja? Oczywiscie probuje gadac w swoim ojczystym jezyku (podkreslam - probuje), bo 80% polakow tibia odmozdza i 1 slowa poprawnei napisac nie potrafia :(

A to może jest moja wina? =_=

HaJuTu 23-10-2006 14:29

Cytuj:

Jezeli tak twierdzisz to zapewne nigdy nie grales na serwerze PVP a tym bardziej na emperze -.- . Brazylijczycy tepia Polakow majacych duze lvl jezeli nie masz dobrych plecow to jestes nikim ...
A jesli nie grasz wogole w tibie to nie powinienes sie wypowiadac w tej kwesti .

Okonius 23-10-2006 14:49

Nie jestem tu zeby sie pochwalic czy cos

Moj nick na emperze to Okon Tiger jestem najwyzszym polskim lvlem na emperze i powiem wam cos

Wojny PL vs BR nie maja sensu z dwóch powodów ( byla mowa o przejmowaniu serwera):

Po pierwsze w top 100 jest 2 polakow (procz mnie Nexus Star) i obydwaj jestesmy retired. Wiec jezeli chodzi o jakiekolwiek przejmowanie serwera to uwiezcie mi ale jest to nierealne bez wzgledu na to jak bardzo byscie lvlowali.

Odnosnie malej ilosci polakow na serwerze to musze sie tu zgodzic z zalozycielem tego tematu ze Polakow na emperze w tej chwili jest jak na lekarstwo. Oczywiscie wieksze niz na niemieckich serwerach swoje robia ciezej sie tu gra ale głowna przyczyną tego ze polaków z empery ubywa są Rasistowskie poglądy duzej czesci brazylijczykow z wysokimi lvlami ktorzy wywalili miedzy innymi mnie i NExusa z empery( poza nami wszystkich polakow z lvlami 50+ z empery) potem odpuscili ale nam grac nie dali. Empera tak ludziom ktorzy tu grali zbrzydla ze nie chca tu juz wrocic , ciagle placenie huncenie za nic za to ze expiles tam gdzie ktos chcial expic. Tragedia jednym zdaniem.

NO ale kazdy medal ma dwie strony i teraz moze powiem o tej jasniejszej. Obecnie na emperze .. w sumie to juz od kilku miesiecy .. ma miejsce wojna FOr Freedom(tych ktorzy Robili PA i wywalali polakow) z gildia "Last Resort" w ktorej zrzeszyli sie Brazylijczycy oraz kilku graczy innych narodowosci - miedzy innymi ja , chcemy uwolnic empere od tej czesci brazylijczykow ktora nie daje ludziom grac , ale zobaczymy co z tego wyjdzie narazie wygrywamy do tego GM zbanowal kilku high lvli z tamtej strony wiec mamy jeszcze delikatne ulatwienie. No ale reasumujac moze poprawi sie dola polakow na tym serwerze i zacznie ich przybywac.

Btw jak by ktos chcial pomoc w wojnie runkami lub jakimis datkami to do venore parceliki prosze :P

Eminey 23-10-2006 15:58

Wreszcie wypowiedzieli się sami mieszkańcy Empery :D Moze jeszcze nie wszyscy wyginęliśmy B)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Okonius (Post 1044058)
Po pierwsze w top 100 jest 2 polakow (procz mnie Nexus Star) i obydwaj jestesmy retired. Wiec jezeli chodzi o jakiekolwiek przejmowanie serwera to uwiezcie mi ale jest to nierealne bez wzgledu na to jak bardzo byscie lvlowali.

Od czegoś trzeba zacząć! :P Oczywiste chyba jest, że nie zdobędziemy go dziś i jutro, a może w ogóle :( , ale nie dajmy się zastraszyć i nie skazujmy polskich emperańczyków na śmierć, zreszta Empera to nie jest (aż tak)zły serwer

Cytuj:

... ale głowna przyczyną tego ze polaków z empery ubywa są Rasistowskie poglądy duzej czesci brazylijczykow z wysokimi lvlami ktorzy wywalili miedzy innymi mnie i NExusa z empery( poza nami wszystkich polakow z lvlami 50+ z empery) potem odpuscili ale nam grac nie dali. Empera tak ludziom ktorzy tu grali zbrzydla ze nie chca tu juz wrocic , ciagle placenie huncenie za nic za to ze expiles tam gdzie ktos chcial expic. Tragedia jednym zdaniem.

A jak twoim zdaniem rozwiązać ten problem?

Cytuj:

Obecnie na emperze .. w sumie to juz od kilku miesiecy .. ma miejsce wojna FOr Freedom(...)z gildia "Last Resort" w ktorej zrzeszyli sie Brazylijczycy oraz kilku graczy innych narodowosci - miedzy innymi ja , chcemy uwolnic empere od tej czesci brazylijczykow ktora nie daje ludziom grac ,

Jak to jest że masz protected by Jah Widelux(który jest członkiem For Freedom :P)

Może coś ruszyło... Przed chwila widziałem w depo w Ab kilku Polaków :P :P :P

Zamieszczam zdjęcie zrobione przed sekunda, a sam label leży już chyba 3 dni :P
http://img95.imageshack.us/img95/4581/empera2eu5.th.jpg

5000mHz 23-10-2006 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eminey (Post 1043976)
Przynajmniej jest do kogo się odezwać...

Sam sobie odpowiadasz? Tylko tak dalej...

Lepszy polski kretyn niż fajny brazol!

Jeśli juz to 'od razu' a tak w ogóle to gdzie coś takiego napisałem?

Swój to swój!

A to może jest moja wina? =_=

Nie masz co napisac to przypiepszasz sie do mojej pisowni - spox. Akurat to "TAK!" bylo kierowane do nastepnego zdania. Przez ciebie poprostu przemawia rasizm i brak akceptacji dla br.

Eminey 23-10-2006 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 5000mHz (Post 1044321)
Nie masz co napisac to przypiepszasz sie do mojej pisowni - spox.

Jak sam napisałeś
Cytuj:

bo 80% polakow tibia odmozdza i 1 slowa poprawnei napisac nie potrafia
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez 5000mHz (Post 1044321)
Akurat to "TAK!" bylo kierowane do nastepnego zdania. Przez ciebie poprostu przemawia rasizm i brak akceptacji dla br.

Masz racje, a przez Brazylijczyków przemawia milość, pokój i szacunek dla innych...(jakby ktoś nie chwycił, to była ironia)
Przykładowo teraz mam 2 hunty, jednego za to, ze akurat sobie szedłem do Thais, a drugiego za to, ze nie umiałem portugalskiego. =_=

W gwoli ścisłości to nie jest rasizm, bo już nacjonalizm to byłoby za mocne słowo, a raczej dążenia emancypacyjne, wolnościowe, narodowowyzwoleńcze(?) którym (to przyznaje) na drodze stoją właśnie Brazylijczycy!

A tak poza tym:
Niech żyje polska Empera! :cup: :cup: :cup:

Okonius 14-11-2006 13:16

Mam taki nawias dla brechtu ... ogolnie kilku gosci ode mnie z gildii ma takie opisy ze ich proteguja Ci z tej gildii przeciwnej.

Co do pytania jak rozwiazac ten problem .. To moze wlasnie sie rozwiazuje ale to sie zobaczy :P

wisnia wielki 18-11-2006 13:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eminey (Post 1044884)
Masz racje, a przez Brazylijczyków przemawia milość, pokój i szacunek dla innych...(jakby ktoś nie chwycił, to była ironia)

A przez ciebie wiedza, szacunek i tolerancja ...(jakby ktoś nie chwycił, to była ironia)

Cytuj:

Przykładowo teraz mam 2 hunty, jednego za to, ze akurat sobie szedłem do Thais, a drugiego za to, ze nie umiałem portugalskiego. =_=

Biedaczek ;(

Cytuj:

W gwoli ścisłości to nie jest rasizm, bo już nacjonalizm to byłoby za mocne słowo, a raczej dążenia emancypacyjne, wolnościowe, narodowowyzwoleńcze(?) którym (to przyznaje) na drodze stoją właśnie Brazylijczycy!

Albo Polacy sami sobie

Cytuj:

A tak poza tym:
Niech żyje polska Empera! :cup: :cup: :cup:

I nooby takie jak ty :cup: :cup: :cup:

Cloud'Walker 05-12-2006 10:45

Okinah hacked.
Chłopaki z Last Resort zjechali go o +/- 40 lvli a później zrobili mu delate'a.Jednego mniej zostało około 40.

Jakby ktos chciał sobie pooglądać filmik to wpiszcie w tibia.com Okinah,w komencie będzie miał linka do YouTube'a.Zaiste,wykwintny filmik.;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:42.