![]() |
Ratujmy Empere!
Nikt nic na ten temat nie napisał, więc ja to zrobię!
Serwer to nie to co kiedyś. :( Z sentymentem przypominam sobie to zapchane depo w Ab gdzie zawsze było kilkunastu Polaków, w Thais czy Venore troche gorzej, ale też sporo naszych można było spotkać, a teraz? Niestety, ale Empera jest serwerem, który należy do Brazoli(którzy stanowią >75% populacji). Liczba Polaków jest niska i (prawdopodobnie) ciągle maleje – a przecież tak nie musi być! Na Emperze jest stosunkowo pusto(zwłaszcza gdy brazole śpią :P) i expić jest gdzie, dlatego dobrze by było gdyby Polacy wrócili na serwer, poexpili i przejęli go! :kat: :evul: Jeszcze Polska nie zginęła! :flaga_pl: Dla pokrzepienia zamieszczam SS z dzisiaj: http://img205.imageshack.us/img205/6...perary2.th.jpg |
Czy do twojego mozgu trafi, ze w Tibii nie ma zadnego znaczenia, jakiej kto jest narodowosci?
|
Podpowiem ci coś:
-server -ameryka północna -polska -jakość i odległość połączenia -wysoki ping Teraz użyj mózgu i pomyśl dlaczego polacy tam nie grają. |
Cytuj:
Nie wiem czy wiesz(a wątpie) ale nie każdy brazylijczyk umie i chce mówić po angielsku - co jest uciążliwe zwłaszcza przy handlu, jak również gdy spotka sie br-pk. Oczywiście jest grupa brazoli ksenofobów(czy nawet rasistów) dla których narodowość ma jednak znaczenie. Dotarło? Poza tym ten post to imgo spam! Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Edit Czy poza tymi odosobnionymi głosami krytyki jest ktoś kto popiera moja inicjatywe? :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
Polskiej spolecznosci tibijskiej oczywiscie nie masz nic do zarzucenia. |
Doswiadczenie mnie nauczylo, iz tego typu tematy zakladaja przewaznie nooby nie majace pojecia o wojnie. TAK! Wejdzie kilku skretynialych noobow z tego forum i odrazu przejmiecie server!
Pozatym, br to rzeczywiscie nooby, lecz polacy nie odstepuja od nich zbytnio - i tych i tych z checia pkuje. Ktoa napisal ze br gadaja "g passo", a co robi takie biedny polaczek, gdy go leja? Oczywiscie probuje gadac w swoim ojczystym jezyku (podkreslam - probuje), bo 80% polakow tibia odmozdza i 1 slowa poprawnei napisac nie potrafia :( |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
A jesli nie grasz wogole w tibie to nie powinienes sie wypowiadac w tej kwesti . |
Nie jestem tu zeby sie pochwalic czy cos
Moj nick na emperze to Okon Tiger jestem najwyzszym polskim lvlem na emperze i powiem wam cos Wojny PL vs BR nie maja sensu z dwóch powodów ( byla mowa o przejmowaniu serwera): Po pierwsze w top 100 jest 2 polakow (procz mnie Nexus Star) i obydwaj jestesmy retired. Wiec jezeli chodzi o jakiekolwiek przejmowanie serwera to uwiezcie mi ale jest to nierealne bez wzgledu na to jak bardzo byscie lvlowali. Odnosnie malej ilosci polakow na serwerze to musze sie tu zgodzic z zalozycielem tego tematu ze Polakow na emperze w tej chwili jest jak na lekarstwo. Oczywiscie wieksze niz na niemieckich serwerach swoje robia ciezej sie tu gra ale głowna przyczyną tego ze polaków z empery ubywa są Rasistowskie poglądy duzej czesci brazylijczykow z wysokimi lvlami ktorzy wywalili miedzy innymi mnie i NExusa z empery( poza nami wszystkich polakow z lvlami 50+ z empery) potem odpuscili ale nam grac nie dali. Empera tak ludziom ktorzy tu grali zbrzydla ze nie chca tu juz wrocic , ciagle placenie huncenie za nic za to ze expiles tam gdzie ktos chcial expic. Tragedia jednym zdaniem. NO ale kazdy medal ma dwie strony i teraz moze powiem o tej jasniejszej. Obecnie na emperze .. w sumie to juz od kilku miesiecy .. ma miejsce wojna FOr Freedom(tych ktorzy Robili PA i wywalali polakow) z gildia "Last Resort" w ktorej zrzeszyli sie Brazylijczycy oraz kilku graczy innych narodowosci - miedzy innymi ja , chcemy uwolnic empere od tej czesci brazylijczykow ktora nie daje ludziom grac , ale zobaczymy co z tego wyjdzie narazie wygrywamy do tego GM zbanowal kilku high lvli z tamtej strony wiec mamy jeszcze delikatne ulatwienie. No ale reasumujac moze poprawi sie dola polakow na tym serwerze i zacznie ich przybywac. Btw jak by ktos chcial pomoc w wojnie runkami lub jakimis datkami to do venore parceliki prosze :P |
Wreszcie wypowiedzieli się sami mieszkańcy Empery :D Moze jeszcze nie wszyscy wyginęliśmy B)
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Może coś ruszyło... Przed chwila widziałem w depo w Ab kilku Polaków :P :P :P Zamieszczam zdjęcie zrobione przed sekunda, a sam label leży już chyba 3 dni :P http://img95.imageshack.us/img95/4581/empera2eu5.th.jpg |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przykładowo teraz mam 2 hunty, jednego za to, ze akurat sobie szedłem do Thais, a drugiego za to, ze nie umiałem portugalskiego. =_= W gwoli ścisłości to nie jest rasizm, bo już nacjonalizm to byłoby za mocne słowo, a raczej dążenia emancypacyjne, wolnościowe, narodowowyzwoleńcze(?) którym (to przyznaje) na drodze stoją właśnie Brazylijczycy! A tak poza tym: Niech żyje polska Empera! :cup: :cup: :cup: |
Mam taki nawias dla brechtu ... ogolnie kilku gosci ode mnie z gildii ma takie opisy ze ich proteguja Ci z tej gildii przeciwnej.
Co do pytania jak rozwiazac ten problem .. To moze wlasnie sie rozwiazuje ale to sie zobaczy :P |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Okinah hacked.
Chłopaki z Last Resort zjechali go o +/- 40 lvli a później zrobili mu delate'a.Jednego mniej zostało około 40. Jakby ktos chciał sobie pooglądać filmik to wpiszcie w tibia.com Okinah,w komencie będzie miał linka do YouTube'a.Zaiste,wykwintny filmik.;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:42. |