Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Irlandia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99414)

Rohen 22-10-2006 14:57

Irlandia

Hmm za okolo 3 miesiace wyjezdzam z Lodzi do Irlandi (wraz z mama zarabiac bo w tym pie*lonym kraju nic nie zarobisz)...Na pewno wiecie co to jest Parkour (pokonywanie przeszkod barierierek itd) moje pytanie brzmi (do tych co chcociaz troche wiedza o Irlandi): Czy sa wogule tam jakies murki barierki? bo widzialem na zdjeciach i filmach ze sa tylko jakies plotki pola gory ;/ nie chce zeby moj poziom pk zmniejszyl sie wiec bym tam trenowal... SO?

Rethfing on Aldora 22-10-2006 15:04

Co za pytanie... Wiesz, jeśli już ktoś miałby Ci odpowiedzieć sensownie to byś musiał podać miasto w którym będziesz... Wszędzie mogą być jakieś duperele.

Rinnaroc 22-10-2006 15:06

No właśnie to zależy od miejsca w którym będziesz. Jak pojedziesz na zabitą deskami wioche to wątpie czy coś znajdziesz.

Ville 22-10-2006 15:08

Skoro w polskich miastach sa murki/barierki to z jakiego powodu mialoby w irlandii takich luksusów nie byc?

Rohen 22-10-2006 15:19

Bede z nia mieszkac w Dablinie...

Rinnaroc 22-10-2006 15:31

Stolica jak stolica, pewnie coś znajdziesz. Po za tym jak nie będzie nic ciekawego to polecam piaskownice i salta kręcić ;) Taka mała odskocznia od parkouru, jak ci się skakanie znudzi.

Rohen 22-10-2006 15:33

Aj wlasnie ja salt nie chce trenowac ;P (oprocz wallflipa)... A wlasnie zobaczylem centrum Dublina powiem ze zajefajne :).

Sebaus 22-10-2006 16:35

Na pewno znajdziesz jakieś płotki.

A jeśli chodzi o to:
Cytuj:

Hmm za okolo 3 miesiace wyjezdzam z Lodzi do Irlandi (wraz z mama zarabiac bo w tym pie*lonym kraju nic nie zarobisz)...
Poukładaj sobie co nieco w tej twojej pustej główce. Zarobić można, o ile człowiek się stara. Zresztą pieniądze nie są najważniejsze w życiu i na pewno z tego powodu nie można mowić źle o swoim kraju.

Yoh Asakura 22-10-2006 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sebaus (Post 1042924)

Poukładaj sobie co nieco w tej twojej pustej główce. Zarobić można, o ile człowiek się stara. Zresztą pieniądze nie są najważniejsze w życiu i na pewno z tego powodu nie można mowić źle o swoim kraju.

Tja, przecież "pieniądze to nie wszystko, a bez pieniędzy to już chuj".

Sebaus 22-10-2006 18:14

Jak dla kogo.

Cytuj:

Zacność, uroda, moc, pieniądze, sława;
Wszytko to minie jako polna trawa...

spider-bialystok 22-10-2006 18:26

A czy jednym z zadan panstwa nie jest zapewnienie odpowiedniego poziomu zycia obywatelom? Nie ma co sie dziwic, ze tyle ludzi ucieka z Polski.

Badzo 22-10-2006 18:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1043070)
A czy jednym z zadan panstwa nie jest zapewnienie odpowiedniego poziomu zycia obywatelom? Nie ma co sie dziwic, ze tyle ludzi ucieka z Polski.

Pewnie ucieka, bo im sie uczyc nie chcialo.

Nosferatu 22-10-2006 18:50

jakos chyba glownie uciekaja Ci co sie uczyli

Badzo 22-10-2006 18:53

No, ja jakos znam bardzo duzo ludzi po studiach, ktory nie mieli najmiejszego problemu ze znalezieniem pracy.
poprawka:
zaden z ludzi po studiach, ktorych znam nie mial problemu ze znalezieniem pracy.

By$iu 22-10-2006 19:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 1043132)
No, ja jakos znam bardzo duzo ludzi po studiach, ktory nie mieli najmiejszego problemu ze znalezieniem pracy.
poprawka:
zaden z ludzi po studiach, ktorych znam nie mial problemu ze znalezieniem pracy.

Ale tu nie w tym problem. Czy tego xx pana po studiach w tej pracy by stac na to by po 2-3 latach kupic dom, utrzymywac rodzine, nie zyc jak zebrak?

Mogrim 22-10-2006 19:19

Irlandia powinna być wzorem dla Polski. Dzięki liberalnej polityce gospodarczej jest to bogate państwo. I to jest powód, dla którego warto głosować na liberałow, a nie na lewackich socjalistów z SLD, PISu, LPRu i Samoobrony.

Rohen 22-10-2006 19:20

No to cie musze zmartwic Badzo
Za czasów komuny moja mama (sprzedawczyni drobiu) i tata (budowlaniec) do tego ciotka bezrobotna babcia jako sprzedawczyni warzyw i dziadek jako komendat milicji zarabialo ogólem 8.400 zł... Stać nas bylo na wszystko... Niestety komuna upadła dziadek poszedl na emeryture babcia umarła mama sprzedawałą rzeczy używane (lumpeks) a ciotka pracuje w urzędzie pracy... wiesz ile zarabiamy? (woda+prąd+jedzenie+internet+zwierzeta) zarabiamy okolo 3.5 tys zl z czego odejmujemy to wsyzstko i wychodzi nam 1.5 tys zl i jak ku*wa zyc w tym kraju? w irlandi za sprzątanie zarobia Polacy spokojnie 5 tysiecy... do tego dojda kredyty pozyczki do splacenia... ALL! wiec nie mow mi ze zycie jets najwazniejsze bo w tych czasach pieniadze grają główną muzyke.. No i jescze jedno moja mam ma 46 lat a w Polsce ludzie nie biora kobiet do max 40 lat ;/ w irlandi wezma nawet babcie...

kaczi 22-10-2006 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rohen (Post 1043184)
Niestety komuna upadła

Wypluj chłopcze te słowa.

spider-bialystok 22-10-2006 19:23

@up
Boli cie, ze duzej czesci Polakow lepiej zylo sie za komuny? I nie, nie tylko partyjniakom..
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badzo (Post 1043132)
poprawka:

Mam znajomego inzyniera elektrotechniki [czy czegos tam]. Po studiach owszem, znalazl prace - przy wstawianiu okien...

alienXX 22-10-2006 19:24

Nie. W Irlandii nie ma "murkow, barierek itp". Tam sie tylko pracuje, nic wiecej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:10.