![]() |
Małpy
Prosze o rade doświadczionych graczy którzy expili na małpach albo duzo wiedza co/gdzie/jak na małpach ( i z czym) wszystkie dane moj postaci sa <<
PS. niemowcie mi zebym użyl magicznego przycisku "szukaj" bo uzylem i bylo tylko exp dla sorcow/drutów na malpach. prosze o liczne odpowiedzi ;D |
o oplacalnym expie na maupach najtem zapomnij, wg mnie maupy oplacaja sie tylko paladynowi a i ten nie ma tam czego szukac, bo sa o wiele lepsze expowiska
|
na małpy wybierają się przewaznie tylko poszukiwacze bananów/kokosów
|
jakie masz eq?? ja w godizne na malpach mialem 10k loota przy 1 bp uhow, ale tylko 30 k expa.
|
@ten pan co sie pytal o eq
dsm, boh, rh, demon shield, bs, gs, k legi |
@ Oltun
Człowieku dobijasz mnie... MAUPY?! Masz w temacie poprawną pisownie więc mógłbys ja skopiować ~.~ @ Topic Z kasą wyjdziesz na + ale exp nie jest tam najlepszy [chyba że niższe poziomy, ale tam waste byłby koszmarny [bez GFB/HMM nie wyrobisz z Sibangami + Merklinami na karku :/]] Btw. Słyszałem że po update poprawiła się opłacalność Lizardów, naprawde da się tam wyjść na + czy to gadanie n44bów? |
Setnym najtem mój kolega zbierał tam około bp kasy na 3-4 uhy, trzeba je lurować w kąt w piramidach, chodzić po obrzeżach i nie wchodzić w sam środek wioski to wtedy jest się na dużym plusie. Exp koło 35k/h
|
@ noobki
Na małpach ek.. więc 35k/h exp oraz 12k+/BPuh kasy ciągnąłem od 70 lvl'a @ Autor tematu Broń + tarcza na full ataku, chodzisz po górnych budynkach, starając się żeby więcej niż 2 małpy cię nie atakowały, singbady sprowadzasz do środka budynku do rogu, żeby nie uciekały.. Cytuj:
http://i101.photobucket.com/albums/m...ty/lizardy.jpg |
Cytuj:
Expilem na malpach dosyc duzo po update wlasciwie byl to przymus. Poczatkowo byl waste, na grupy sibangow szlo explo/gfb, bo bylo dosyc harcorowo. Nastepnie wybieralem sciezki na obrzezach i na szczytach niektorych malych piramid-czasami sypal sie z merklinow wand co zwiekszylo mi oplacalnosc. Jesli chodzi o exp-jest dosyc slaby bez duzych skili jakich mi brakowalo, skile podchodzace pod 35 i powinno byc dosyc przyjemnie.. Jesli chodzi o loot-sama kasa byla zwrotem kosztow, kokosy, wandy i oczywiscie ape fur stawaly sie czystym zyskiem. Nie bylo szans na smierc bez kicka, lagi jakos przezywalem (lvl 63-65, skile 78/75, eq tak jak na starych swiatach.. dsm, p-ammy, c-legs, bohy, f-axe, demonka). |
od update zaczalem biegac po malpach glownie w celu zarobkowym..
W moim przypadku (a nie jestem jakims uber pro playerem) exp jest trochę lepszy od scarabow czyli okolo 30k/h, kasy wyciągałem około 5k/h nic nie zużywając bądź pijąc pojedyńcze (1-5) mf. Bywały też duuuuże zyski jeśli ktoś naprawdę potrzebował futra :) A chodziłem po obrzeżach i pojedyńczych piramidach omijając merkliny Pozdrawiam |
Małpy to waste dla takiego lvlu jak ty, Nawet ja palkiem tam czasami wasteuje, ale chodze tam tylko po ape furs:D A dobra rada dla ciebie , z takim lvl idz sobie na wioske lizardów expic, nie ma duzego waste i exp jest dobry;]
|
Po upku na małpach można wyjść na +. Dużo kasy, ape fury, kokosy, wandy z melrkinów. Expiąc swoim 75 EK podziemią wychodziłem na + i to bardzo. Średnio na bp mfów przynosiłem 2bp kasy, 30~ ape furów, sporo kokosów. Exp taki sobie (30k~/h)
|
Heh, tyle róźnych odpowiedzi, że naprawde nie wiem czy w dość krótkim huncie zbiore 3-10 czy 30+ ape furów..... :D Naszczęśćie zapytałem kumpla i stwierdził tak samo jak ?Hemp Gru? że najlepiej brać do rogu piramidy, nie wybierać się na środek.... Ide w weekend;p postaram się sam to stwierdzić, może machne ssa z opisem co i jak. Sayg, może wybierzemy się razem?? :D
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@up Trudno powiedzieć o częstotliwości futer, bo zdarzało mi się nie zdobyć nic przez ~3h huntu, a rekordowo było 6 futer w pół godziny. :P |
Cytuj:
Wyniosłem 3.2k w samym haisie, 3 plate army Jakies 80+ bananów 50+ kokosów troche pomarańczy. Waste jakieś 3-5 uh i 1.5 bp mfów. NA początku troche hardcorowo było dlatego mi uhy poszły. Na początku myślalem, że straszny waste będzie, ale jak juz ogarnąłem sytuacje i zacząłem lurować sinbady w rogi piramid zaczęło się troszke uspokajać. (Poza Krzywą akcją gdzie mi z 5 wyskoczyło i merklin....) Jeśli chodzi o mfy i uhy to wyszedłem na + Expa wbiłem coś ponad 18k... Gdyby nie Merkliny to by było troszkę lepiej ;p |
Ja tam chodzilem z kolegami (2 druidow ~30 lvle, a ja wtedy ~45 knight)
To lurowalem pare merklinow, oni chowali sie za sciankami a jak podchodzil to bah bah z rodow, i wynosilismy pare p armorow, duuuzo kokosow, bananow itp :] A raz utknelismy na 1 piramidzie a na dole z 50 sibangow, a jak uciekalismy to o malo co nie padli (taki tam resp ogromny w srodku wioski). |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hmm..
Tak wogle to Siemka :)
Więc z małpami jest różnie ja bardzo polecam exp w miare dobry i kasa tez. Dla sorca lub druta jest poprostu "miodzio". Ja mam sorca na 29 robie sobie 2 sumony monkow ewentualnie ds i potworki mi blocza a ja bije z WOCE. Ogólnie polecam! Pozdrofka All |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:04. |