Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Małpy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=99598)

Sayg 24-10-2006 14:40

Małpy

Prosze o rade doświadczionych graczy którzy expili na małpach albo duzo wiedza co/gdzie/jak na małpach ( i z czym) wszystkie dane moj postaci sa <<

PS. niemowcie mi zebym użyl magicznego przycisku "szukaj" bo uzylem i bylo tylko exp dla sorcow/drutów na malpach. prosze o liczne odpowiedzi ;D

Oltun 24-10-2006 14:50

o oplacalnym expie na maupach najtem zapomnij, wg mnie maupy oplacaja sie tylko paladynowi a i ten nie ma tam czego szukac, bo sa o wiele lepsze expowiska

Lenrock 24-10-2006 15:13

na małpy wybierają się przewaznie tylko poszukiwacze bananów/kokosów

Fagaro 24-10-2006 15:29

jakie masz eq?? ja w godizne na malpach mialem 10k loota przy 1 bp uhow, ale tylko 30 k expa.

Sayg 24-10-2006 18:13

@ten pan co sie pytal o eq

dsm, boh, rh, demon shield, bs, gs, k legi

hide 24-10-2006 18:20

@ Oltun
Człowieku dobijasz mnie...
MAUPY?! Masz w temacie poprawną pisownie więc mógłbys ja skopiować ~.~

@ Topic
Z kasą wyjdziesz na + ale exp nie jest tam najlepszy [chyba że niższe poziomy, ale tam waste byłby koszmarny [bez GFB/HMM nie wyrobisz z Sibangami + Merklinami na karku :/]]

Btw. Słyszałem że po update poprawiła się opłacalność Lizardów, naprawde da się tam wyjść na + czy to gadanie n44bów?

Hemp Gru 24-10-2006 20:36

Setnym najtem mój kolega zbierał tam około bp kasy na 3-4 uhy, trzeba je lurować w kąt w piramidach, chodzić po obrzeżach i nie wchodzić w sam środek wioski to wtedy jest się na dużym plusie. Exp koło 35k/h

szuszu 24-10-2006 20:49

@ noobki

Na małpach ek.. więc 35k/h exp oraz 12k+/BPuh kasy ciągnąłem od 70 lvl'a

@ Autor tematu

Broń + tarcza na full ataku, chodzisz po górnych budynkach, starając się żeby więcej niż 2 małpy cię nie atakowały, singbady sprowadzasz do środka budynku do rogu, żeby nie uciekały..

Cytuj:

"Btw. Słyszałem że po update poprawiła się opłacalność Lizardów, naprawde da się tam wyjść na + czy to gadanie n44bów?"
Owszem da rade wyjść na + ale trzeba mieć naprawde wysokie skille oraz lvl

http://i101.photobucket.com/albums/m...ty/lizardy.jpg

Stożek 24-10-2006 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hemp Gru (Post 1046189)
Setnym najtem mój kolega zbierał tam około bp kasy na 3-4 uhy, trzeba je lurować w kąt w piramidach, chodzić po obrzeżach i nie wchodzić w sam środek wioski to wtedy jest się na dużym plusie. Exp koło 35k/h

Dobrze powiedziane.

Expilem na malpach dosyc duzo po update wlasciwie byl to przymus. Poczatkowo byl waste, na grupy sibangow szlo explo/gfb, bo bylo dosyc harcorowo. Nastepnie wybieralem sciezki na obrzezach i na szczytach niektorych malych piramid-czasami sypal sie z merklinow wand co zwiekszylo mi oplacalnosc. Jesli chodzi o exp-jest dosyc slaby bez duzych skili jakich mi brakowalo, skile podchodzace pod 35 i powinno byc dosyc przyjemnie.. Jesli chodzi o loot-sama kasa byla zwrotem kosztow, kokosy, wandy i oczywiscie ape fur stawaly sie czystym zyskiem. Nie bylo szans na smierc bez kicka, lagi jakos przezywalem (lvl 63-65, skile 78/75, eq tak jak na starych swiatach.. dsm, p-ammy, c-legs, bohy, f-axe, demonka).

Ber-ek 24-10-2006 21:42

od update zaczalem biegac po malpach glownie w celu zarobkowym..
W moim przypadku (a nie jestem jakims uber pro playerem) exp jest trochę lepszy od scarabow czyli okolo 30k/h, kasy wyciągałem około 5k/h nic nie zużywając bądź pijąc pojedyńcze (1-5) mf. Bywały też duuuuże zyski jeśli ktoś naprawdę potrzebował futra :)
A chodziłem po obrzeżach i pojedyńczych piramidach omijając merkliny
Pozdrawiam

alibi16 25-10-2006 13:55

Małpy to waste dla takiego lvlu jak ty, Nawet ja palkiem tam czasami wasteuje, ale chodze tam tylko po ape furs:D A dobra rada dla ciebie , z takim lvl idz sobie na wioske lizardów expic, nie ma duzego waste i exp jest dobry;]

Arturo Soprano 27-10-2006 15:31

Po upku na małpach można wyjść na +. Dużo kasy, ape fury, kokosy, wandy z melrkinów. Expiąc swoim 75 EK podziemią wychodziłem na + i to bardzo. Średnio na bp mfów przynosiłem 2bp kasy, 30~ ape furów, sporo kokosów. Exp taki sobie (30k~/h)

Slide_Aurea 16-11-2006 18:44

Heh, tyle róźnych odpowiedzi, że naprawde nie wiem czy w dość krótkim huncie zbiore 3-10 czy 30+ ape furów..... :D Naszczęśćie zapytałem kumpla i stwierdził tak samo jak ?Hemp Gru? że najlepiej brać do rogu piramidy, nie wybierać się na środek.... Ide w weekend;p postaram się sam to stwierdzić, może machne ssa z opisem co i jak. Sayg, może wybierzemy się razem?? :D

fAYL 16-11-2006 20:21

Cytuj:

o oplacalnym expie na maupach najtem zapomnij, wg mnie maupy oplacaja sie tylko paladynowi a i ten nie ma tam czego szukac, bo sa o wiele lepsze expowiska
Pudło, jestem knightem i mi tam dobrze. :)
Cytuj:

na małpy wybierają się przewaznie tylko poszukiwacze bananów/kokosów
Pudło, ja nie zbieram tego nawet. :P
Cytuj:

ja w godizne na malpach mialem 10k loota przy 1 bp uhow, ale tylko 30 k expa
Co do expa i loota to się zgodzę, ale jakoś zwykle 1-2 UHy na godzinę schodzą. (95 ek atm)
Cytuj:

Btw. Słyszałem że po update poprawiła się opłacalność Lizardów, naprawde da się tam wyjść na + czy to gadanie n44bów?
Imo dla knighta lizardy się nie opłacają, bo snakecharmerzy są za mocni (tzn za szybko się leczą).
Cytuj:

Exp koło 35k/h
Żeby było 35k, to raczej trzeba z GFB, bo inaczej to knightem ciężko tam tyle zrobić.

@up
Trudno powiedzieć o częstotliwości futer, bo zdarzało mi się nie zdobyć nic przez ~3h huntu, a rekordowo było 6 futer w pół godziny. :P

Slide_Aurea 18-11-2006 05:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez fAYL (Post 1083300)
@up
Trudno powiedzieć o częstotliwości futer, bo zdarzało mi się nie zdobyć nic przez ~3h huntu, a rekordowo było 6 futer w pół godziny. :P

Spadło mi tylko 1... prz y1h huntu :D

Wyniosłem 3.2k w samym haisie, 3 plate army Jakies 80+ bananów 50+ kokosów troche pomarańczy. Waste jakieś 3-5 uh i 1.5 bp mfów. NA początku troche hardcorowo było dlatego mi uhy poszły. Na początku myślalem, że straszny waste będzie, ale jak juz ogarnąłem sytuacje i zacząłem lurować sinbady w rogi piramid zaczęło się troszke uspokajać. (Poza Krzywą akcją gdzie mi z 5 wyskoczyło i merklin....) Jeśli chodzi o mfy i uhy to wyszedłem na + Expa wbiłem coś ponad 18k...
Gdyby nie Merkliny to by było troszkę lepiej ;p

Cashtan 18-11-2006 10:12

Ja tam chodzilem z kolegami (2 druidow ~30 lvle, a ja wtedy ~45 knight)
To lurowalem pare merklinow, oni chowali sie za sciankami a jak podchodzil to bah bah z rodow, i wynosilismy pare p armorow, duuuzo kokosow, bananow itp :]

A raz utknelismy na 1 piramidzie a na dole z 50 sibangow, a jak uciekalismy to o malo co nie padli (taki tam resp ogromny w srodku wioski).

ripper 18-11-2006 10:28

Cytuj:

50 sibangow
Pewny jesteś?...

BeNcHaKeR 18-11-2006 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cashtan (Post 1085299)

50 sibangow,

looooooooool

fAYL 18-11-2006 13:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1085332)
Cytuj:

50 sibangow
Pewny jesteś?...

Zwykle w centralnej piramidce jest 10-12 sibangów. Jak się zluruje z piramidy na północy to ze 20 nawet mogłoby być... ale to chyba ciężko.

Jeremi_RoX 18-11-2006 22:33

Hmm..

Tak wogle to Siemka :)

Więc z małpami jest różnie ja bardzo polecam exp w miare dobry i kasa tez.
Dla sorca lub druta jest poprostu "miodzio".
Ja mam sorca na 29 robie sobie 2 sumony monkow ewentualnie ds i potworki mi blocza a ja bije z WOCE.
Ogólnie polecam!

Pozdrofka All

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:04.